شناسهٔ خبر: 76898061 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

معاون استاندار لرستان:

تمرکز شورای آموزش و پرورش باید از ساخت‌وساز به ارتقای محتوای آموزشی تغییر کند

معاون استاندار لرستان گفت: شورای آموزش و پرورش باید به سمت تولید محتوا، ارتقای کیفیت آموزشی و بررسی دلایل افت تحصیلی در برخی مدارس، به‌ویژه مدارس حاشیه شهر، حرکت کند.

صاحب‌خبر -

قدرت‌الله ولدی‌معادن دوشنبه ۶ بهمن در جلسه شورای آموزش و پرورش بروجرد با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت نمایندگان شهرستان، اظهار کرد: هر اقدامی که از دست دو نماینده شهرستان برآید، با جدیت انجام خواهد شد و انتظار می‌رود فارغ از مسائل سیاسی، از این ظرفیت به نفع آموزش و پرورش استفاده شود.

وی با اشاره به وضعیت برخی پروژه‌های عمرانی مدارس خاطرنشان کرد: تصاویری که از برخی مدارس مربوط به خردادماه است و با وجود گذشت حدود شش ماه، هنوز تغییر محسوسی در روند تخریب، محوطه‌سازی یا اجرای تعهدات مشاهده نمی‌شود. این در حالی است که در جلسات گذشته و حتی در مراسم ۱۱۱ سالگی آموزش و پرورش، وعده‌هایی برای تسریع این اقدامات داده شد.

معاون استاندار لرستان اضافه کرد: پیگیری این موضوعات از وظایف سازمان نوسازی مدارس و مسئولان مربوطه است و اگر در مواردی امکان اجرای تعهدات وجود ندارد، باید این موضوع به‌صورت شفاف و رسمی به مراجع بالادستی اعلام شود.

ولدی‌ با تأکید بر ضرورت تغییر رویکرد جلسات شورای آموزش و پرورش تصریح کرد: شورا نباید صرفاً درگیر مباحث ساخت‌وساز باشد، بلکه باید به سمت تولید محتوا، ارتقای کیفیت آموزشی و بررسی دلایل افت تحصیلی در برخی مدارس، به‌ویژه مدارس حاشیه شهر، حرکت کند.

وی ادامه داد: بررسی وضعیت معدل دانش‌آموزان، اجرای طرح‌های پایلوت آموزشی، رسیدگی به وضعیت بازماندگان از تحصیل، نقش کمیته امداد، سازمان فنی‌وحرفه‌ای و مدارس بزرگسالان از جمله موضوعاتی است که باید در دستور کار جدی شورا قرار گیرد.

معاون استاندار لرستان تأکید کرد: آموزش و پرورش نیازمند نگاه راهبردی و محتوامحور است و با بهره‌گیری از ظرفیت اساتید دانشگاه، فرهنگیان و نخبگان آموزشی می‌توان مسیر بهبود کیفیت آموزشی را هموار کرد.

آموزش ضمن خدمت و پرورش دانش‌آموزان نخبه و فنی–حرفه‌ای باید اولویت آموزش و پرورش باشد

ولدی با تأکید بر اهمیت تربیت علمی، فرهنگی و فنی دانش‌آموزان گفت: آموزش و پرورش نباید تنها به مدارس نمونه و تیزهوشان محدود شود، بلکه باید همه دانش‌آموزان نخبه و مستعد، از ابتدایی تا متوسطه، فرصت رشد و شکوفایی داشته باشند.

وی اظهار کرد: آموزش ضمن خدمت فرهنگیان باید تقویت شود و معلمان علاوه بر تدریس، در موضوعاتی مانند جهاد تبیین، مشاوره تحصیلی و تربیت اخلاقی فعال باشند. برگزاری کلاس‌های فوق‌العاده، اردوهای علمی و فرهنگی و فعالیت‌های هدایتگرانه برای دانش‌آموزان نخبه می‌تواند استعدادهای آنان را آماده رقابت‌های ملی و بین‌المللی کند.

ولدی با تأکید بر اهمیت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای گفت: آموزش‌های عملی و مهارتی، از جمله نقشه‌کشی، جوشکاری، کاشی‌کاری و سایر رشته‌ها، باید با کیفیت بالا ارائه شود تا دانش‌آموزان علاوه بر مهارت، توانمندی‌های شغلی و علمی کسب کنند.

وی همچنین بر اهمیت رسیدگی به معیشت فرهنگیان تأکید کرد و گفت: حمایت از معلمان و کارکنان آموزش و پرورش از طریق تعاونی‌ها و خدمات رفاهی ضروری است، زیرا معیشت مناسب کارکنان زمینه‌ساز ارائه آموزش باکیفیت و موفقیت دانش‌آموزان است.

معاون استاندار لرستان تصریح کرد: تمامی این اقدامات، شامل آموزش علمی، تربیتی، مهارتی و حمایت از فرهنگیان، باید در قالب برنامه‌های منسجم، قابل گزارش و پیگیری باشند تا خروجی ملموس و مؤثر برای آینده شهر و استان ایجاد شود.

آینده ایران از مسیر تربیت علمی و فرهنگی دانش‌آموزان می‌گذرد

ولدی با تأکید بر لزوم بازنگری در رویکردهای آموزشی گفت: باید بررسی کنیم نخبگان علمی و رتبه‌های برتر کنکور چگونه به جایگاه علمی خود رسیده‌اند و آیا امروز دانش‌آموزان ما در همان مسیر تربیت می‌شوند یا صرفاً به اخذ مدرک تحصیلی بسنده می‌کنیم.

فرماندار ویژه بروجرد خاطرنشان کرد: قبولی در کنکور فقط موفقیت یک فرد نیست، بلکه آینده شهر، استان و کشور را رقم می‌زند و باید با این نگاه برنامه‌ریزی کنیم. کاهش رتبه‌های برتر کنکور و افزایش پشت‌کنکوری‌ها زنگ خطری است که نیازمند آسیب‌شناسی جدی است.

ولدی با تأکید بر نقش شورای آموزش و پرورش در تولید محتوا اضافه کرد: انتظار دارم اعضای فرهنگی شورا به‌صورت ویژه وارد این حوزه شوند و مسائل آموزشی و تربیتی را به‌صورت کارشناسی بررسی کنند. سرگروه‌های آموزشی باید فعالانه در مدارس حضور داشته باشند و نقش هدایت‌گری خود را ایفا کنند.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش صرفاً ساخت‌وساز نیست، تصریح کرد: تمرکز بیش از حد بر پروژه‌های عمرانی بدون توجه به کیفیت آموزش فایده‌ای ندارد. باید تولید محتوای آموزشی، ارتقای سطح علمی، تربیتی و فرهنگی دانش‌آموزان در اولویت قرار گیرد.

وی با اشاره به مسئولیت تربیتی مدارس گفت: موضوعاتی مانند اقامه نماز، فعالیت‌های پرورشی، پوشش دانش‌آموزان، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، ورود مواد مخدر و مسائل اخلاقی به مدارس باید به‌طور جدی رصد شود.

معاون استاندار لرستان همچنین با انتقاد از تعطیلی‌های مکرر مدارس بیان کرد: تعطیلی‌های غیرضروری به روند آموزشی آسیب می‌زند و باعث عقب‌ماندگی تحصیلی دانش‌آموزان می‌شود. باید تا حد امکان از تعطیلی مدارس پرهیز شود و آموزش حضوری استمرار داشته باشد.

وی تأکید کرد: آموزش و پرورش نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، پیگیری مستمر و افزایش بهره‌وری نیروی انسانی است و انتظار می‌رود مدیران، معاونان و کادر آموزشی مدارس با مسئولیت‌پذیری بیشتری در این مسیر گام بردارند.

شناسایی و پرورش دانش‌آموزان نخبه باید در اولویت آموزش و پرورش باشد

معاون استاندار لرستان بر اهمیت استمرار آموزش حضوری و جلوگیری از تعطیلی‌های غیرضروری مدارس تأکید کرد و گفت: حتی در روزهای بسیار سرد نیز باید تلاش کنیم کلاس‌های درس تعطیل نشود، زیرا تعطیلی‌ها موجب عقب‌ماندگی تحصیلی دانش‌آموزان می‌شود.

وی افزود: دانش‌آموزان نخبه و مستعد باید شناسایی و برای آن‌ها کلاس‌های فوق‌العاده و اردوهای آموزشی ویژه برگزار شود، همان‌گونه که در ورزش تیم‌های ملی برنامه‌ریزی می‌شود. این اردوها می‌تواند شامل دوره‌های علمی، فرهنگی و تربیتی باشد تا دانش‌آموزان آماده رقابت در جشنواره‌ها و امتحانات کشوری و بین‌المللی شوند.

ولدی‌ با اشاره به تجربه تاریخی آموزش و پرورش، بیان کرد: در گذشته، آموزش ویژه کودکان نخبه و با استعداد توسط حکومت انجام می‌شد تا استعدادها کنترل شده و رشد یابند؛ امروز نیز می‌توان با برنامه‌ریزی هدفمند و استفاده از ظرفیت معلمان و استادان شهر، چنین روندی را برای دانش‌آموزان بروجرد اجرا کرد.

وی تأکید کرد: خانواده‌ها و معلمان باید در شناسایی استعدادها همکاری کنند و آموزش و پرورش با تشکیل تیم‌های نظارتی و ارائه گزارش مستمر، روند پرورش علمی و فرهنگی دانش‌آموزان نخبه را مدیریت کند. این برنامه‌ها باید شامل تمامی مقاطع تحصیلی باشد و تفاوتی میان پسران و دختران گذاشته نشود.

معاون استاندار لرستان همچنین بر لزوم ارتقای آموزش ضمن خدمت فرهنگیان تأکید کرد و گفت: دوره‌های آموزشی باید به گونه‌ای طراحی شود که توانمندی معلمان در پرورش اخلاقی، علمی و تربیتی دانش‌آموزان تقویت شود و مانع از ورود آسیب‌های اجتماعی به مدارس گردد.

وی ابراز امیدواری کرد که با اجرای این برنامه‌ها، بروجرد بتواند الگویی برای رشد استعدادهای علمی، تربیتی و فرهنگی در لرستان و کشور باشد و از بازماندگی تحصیلی و مشکلات آموزشی جلوگیری شود.

انتهای پیام