شناسهٔ خبر: 76891164 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سدهای مشهد خالی از آب

مشهد - ایرنا - عضو اصلی شورای راهبردی روابط عمومی آب کشور گفت: فقط ۲ درصد از حجم ذخیره سدهای مشهد آب دارد و موجودی آب از حجم مرده نیز گذشته و سدها خشک شده‌اند.

صاحب‌خبر -

کاظم جم روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: موجودی آب در سدهای مشهد در مدت مشابه پارسال ۱۲ درصد بود و اکنون فقط ۳۲ میلیون متر مکعب از حجم ذخیره یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعبی آنها آب دارد.

وی اضافه کرد: میزان بارندگی در سال آبی جاری از اول مهرماه تاکنون در مشهد ۸۰ میلیمتر بوده که حدود ۵۰۰ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافته اما شدت خشکسالی در مشهد و استان به حدی است که این بارندگی ها تاثیری در تامین آب سطحی نداشته است.

مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی ادامه داد: کسری مخازن آب‌ زیرزمینی نیز در مشهد ۸۴ میلیون متر مکعب است و در شرایط دشواری از لحاظ منابع آبی قرار داریم.

جم افزود: در این شرایط مدیریت مصرف بیش از هر زمانی ضروری است، طرح‌های اضطراری تامین آب نیز در دست اجراست و امیدواریم با همراهی شهروندان از شرایط بحرانی و تنش آبی با کمترین مشکل عبور کنیم.

به گزارش ایرنا، سال ۹۹ حدود ۴۲ درصد آب مشهد از چاه ها و منابع زیرزمینی و ۵۸ درصد از طریق منابع سطحی تامین می شد اما سال ۱۴۰۳ فقط ۲۵ درصد از نیاز آبی مشهد از طریق منابع سطحی و بقیه از طریق منابع زیرزمینی تامین شده است.

آب مورد نیاز مشهد از ۵۰۰ حلقه چاه، ٢ رشته قنات، یک رشته چشمه و سدهای دوستی، کارده، ارداک و طُرق تامین می شود. ٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت «خشکسالی شدید» و ۶٠ درصد از این مساحت در شرایط «خشکسالی بسیار شدید» است.

در چهار سال گذشته خراسان رضوی با خشکسالی های متوالی و بی سابقه روبرو بوده و بارش ها کمتر از حد طبیعی و دمای هوا نیز افزایشی بوده است.

شدت خشکسالی در مشهد نسبت به سایر مناطق استان خراسان رضوی شدیدتر است.

برچسب‌ها: