شناسهٔ خبر: 76824841 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ۱۹دی | لینک خبر

لاوروف: نگران تلاش‌های خارجی برای بی‌ثبات کردن اوضاع در ایران هستیم

۱۹ دی آنلاین: وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که مسکو نگران تلاش‌های اعلام‌شده قدرت‌های خارجی برای بی‌ثبات کردن اوضاع در ایران است.

صاحب‌خبر -
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در یک کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به تحولات ایران و تهدید قدرت‌های غربی به‌ویژه آمریکا علیه کشورمان گفت: «روسیه نگران تلاش‌های اعلام‌شده قدرت‌های خارجی برای بی‌ثبات کردن اوضاع در ایران است.»
لاوروف با اعلام آمادگی مسکو در حل‌وفصل مسائل پیرامون ایران و ونزوئلا گفت: «ما به کمک به کاهش تنش‌ها در تمامی حوزه‌هایی که اکنون تنش‌ها در آن شدت یافته، چه ونزوئلا باشد و چه به‌ویژه وضعیت ایران، علاقه داریم که کمک کنیم.»
او درباره حمله نظامی خشونت‌بار به ونزوئلا که ده‌ها کشته بر جای گذاشت، گفت: «ما شاهد رخدادهای بی‌سابقه‌ای از ابتدای سال بوده‌ایم، از جمله حمله مسلحانه خشونت‌بار به ونزوئلا از سوی آمریکا با ده‌ها کشته و زخمی، بازداشت و خارج کردن «نیکولاس مادورو» رئیس‌جمهور قانونی ونزوئلا و همسرش.»
دفاع روسیه از حقوق مشروع خود
وزیر امور خارجه روسیه گفت که این کشور «مدام از منافع خود دفاع خواهد کرد، حقوق مشروع کسی را سلب نخواهد کرد اما اجازه نیز نخواهد داد که با حقوق مشروع آن هر رفتاری انجام شود.»
به گفته این دیپلمات ارشد روس، مسکو با شرکای بین‌المللی بر اساس احترام دوجانبه و اصول برابری گفت‌وگو خواهد کرد و آماده است با هر کسی که آماده همکاری بدون باج‌خواهی و بر اساس عمل متقابل باشد،‌ همکاری کند.
او با انتقاد از رویکرد غرب  گفت: قوانینی که قرار است نظم جهانی مطلوب غرب را پایه‌ریزی کنند، همه این قوانین منسوخ هستند. بازی زورگویی در جریان است. ما همگی شاهد آن هستیم. اما پیامدهای این سیاست نه‌تنها در کشورهای جنوب جهانی و شرق جهانی محسوس است، بلکه این بحران در خود جوامع غرب  نیز در حال شکل‌گیری است.
تعهد مسکو به راهکاری دیپلماتیک در اوکراین
لاوروف بیان کرد: ما همان طور که رئیس‌جمهور پوتین تاکید کرده است، نسبت به یافتن راهکاری دیپلماتیک  برای بحران اوکراین متعهد هستیم.
او با گفتن این که اتحادیه اروپا در تلاش است تلاش‌های آمریکا در زمینه صلح اوکراین را تضعیف و «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا را قانع کند که موضع خود در قبال اوکراین را تغییر دهد، بیان کرد که کشورهای اروپایی به طور جدی برای جنگی با روسیه آماده می‌شوند.
لاوروف گفت: طرف روسی همواره حسن نیت داشته است اما غرب تلاش کرده است در تمامی توافق‌ها کارشکنی کند.
لاوروف معتقد است: «با وجود این که هدف تحمیل شکست راهبردی علیه روسیه دیگر مطرح نمی‌شود، تمامی نشانه‌ها حاکی از آن است که این موضوع هنوز در ذهنیت و برنامه‌های رهبران اروپایی قرار دارد.»