شناسهٔ خبر: 76816229 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

بسته خبری سیاسی ایمنا؛

از توضیحات پزشکی قانونی در مورد شایعه ۱۲ هزار کشته در اغتشاشات تا توقف موقت استیضاح وزرا

حوادث و اظهار نظر مقامات سیاسی مهم را در بسته خبری سیاسی امروز ایمنا دنبال کنید.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بسته سیاست داخلی به ارائه اخبار برگزیده منتشر شده در ۲۴ ساعت گذشته می‌پردازد که در ادامه می‌خوانید:

توضیحات رئیس پزشکی قانونی در مورد شایعه ۱۲ هزار کشته در اغتشاشات اخیر

عباس مسجدی آرانی، در برنامه شاهد عینی به تشریح نقش و وظایف این سازمان در رسیدگی به امور جانباختگان حوادث اخیر پرداخت و اظهار کرد: سازمان پزشکی قانونی کشور سالانه قریب به دو و نیم میلیون پرونده را که از مراجع قضایی ارجاع می‌شود، مورد بررسی قرار می‌دهد. ما هیچ اقدامی را خارج از دستور قضات چه در بخش معاینات و چه در بخش آزمایشگاه در پزشکی قانونی ورود پیدا نمی‌کنیم، مجموعه تعیین علت فوت یا احیاناً قصور پزشکی، روندی کاملاً علمی، فنی و تخصصی دارد.

وی در پاسخ به سوالی درباره امکان حضور خانواده‌ها و بستگان جانباختگان در کنار اجساد، توضیح داد که این امر به دلیل ملاحظات روانشناختی و وضعیت روحی مراجعین امکان‌پذیر نیست. معمولاً افرادی که به ما مراجعه می‌کنند یا عزیزی را از دست داده‌اند، عمدتاً افراد دردمند هستند و در شرایط روحی روانی عادی نیستند. این رویه، نه تنها در ایران بلکه در سطح جهانی مرسوم است.

توضیحات رئیس پزشکی قانونی در مورد شایعه ۱۲ هزار کشته در اغتشاشات اخیر

رئیس ستاد انتخابات استان اصفهان خبر داد افزایش ۳۷.۵ درصدی ثبت‌نام انتخابات شوراهای شهر در استان اصفهان

ایوب درویشی امروز _دوشنبه بیست‌ونهم دی_ در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: مرحله ثبت‌نام انتخابات شوراها را پشت سر گذاشتیم، مهلت ثبت‌نام از ۲۱ دی تا ۲۷ دی مهلت بود که به دلیل برخی اختلالات اینترنتی و استقبال قابل توجه مردم، مهلت ثبت‌نام یک روز دیگر تمدید شد.

وی افزود: در این دوره ۵۱۱۵ نفر داوطلب در ۱۱۴ شهر داریم، البته این تعداد، آمار نهایی نیست و ممکن است تغییرات جزئی داشته باشد به دلیل اینکه فرایند اخذ سوءپیشینه اندکی طولانی شد.

رئیس ستاد انتخابات استان اصفهان گفت: تعداد خانم‌هایی که ثبت‌نام کردند با ۱۷ درصدِ آمار کل، ۸۸۱ نفر است و ۸۳ درصد آمار را آقایان به تعداد ۴۲۳۴ نفر تشکیل می‌دهند که نسبت به دوره گذشته افزایش مشارکت ۳۷.۵ درصدی داشته است.

افزایش ۳۷.۵ درصدی ثبت‌نام انتخابات شوراهای شهر در استان اصفهان

استیضاح وزرا به‌طور موقت متوقف شد / فرصت مجلس به دولت برای اصلاح اوضاع اقتصادی

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس گفت: برداشت ریاست مجلس از کلام مقام معظم رهبری اینگونه بود که در حال حاضر طرح استیضاح با امر مقام معظم رهبری همپوشانی ندارد، لذا مجلس به این جمع‌بندی رسید که با توجه به قول دولت برای سامان دادن اوضاع اقتصادی، استیضاح وزرا باعث ایجاد خلل در انجام این وظایف می‌شود.

وی اظهار کرد: جمع بندی این بود که باتوجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و اینکه دولت در حال انجام کارهای سنگین است و مسئولیت های کادر اجرایی دولت زیاد است، باید به دولت فرصت داده شود تا مسئولیت‌هایش را به اتمام برساند.

استیضاح وزرا به‌طور موقت متوقف شد/ فرصت مجلس به دولت برای اصلاح اوضاع اقتصادی

روسای قوا: خود را متعهد به حل مشکلات معیشتی و تأمین امنیت مردم می‌دانیم

در پی شکست پروژه تروریسم صهیونی – آمریکایی اخیر در قالب اغتشاشات و حوادث تروریستی که خسارات مادی و جانی بسیاری به کشور وارد کرد و منجر به شهادت تعداد زیادی از مدافعان امنیت و هموطنان شد، سران قوای سه‌گانه با صدور بیانیه‌ای مشترک، ضمن قدردانی از هوشیاری مردم و مجاهدت‌های مدافعان کشور، بر وحدت، همدلی و هم افزائی در جهت حل مشکلات معیشتی و برخورد قاطع با فتنه‌گران تروریست تاکید کردند.

متن بیانیه مشترک روسای قوای مجریه، مقننه و قضاییه به شرح زیر است:

«خداوند عزیز و رحمان را شکرگزاریم که ما را به خدمتگزاری ملتی فهیم، نجیب و لحظه شناس برگزید که آگاهی خنثی کردن پیچیده‌ترین توطئه‌های دشمنان علیه یکپارچگی ایران قوی و مستقل را داشته و دارند. همچنین به ما رهبر حکیم و فرزانه ای بخشید که با رهنمودهای روشنگر و راهگشا در سخت‌ترین شرایط، زمینه ساز اصلاح امور و حل مشکلات جامعه را داشته است.

تاریخ پر فراز و نشیب این خاک مقدس مملو از فداکاری و ایستادگی و رشادت مردم قهرمانی بوده است که برای استقلال، اقتدار و یکپارچگی ایران عزیز معجزه‌ها آفریده‌اند. در فتنه پیچیده اخیر نیز که با کارگردانی دشمنان دیرینه انقلاب اسلامی و بازیگری عناصر تروریست و اغتشاشگران بی وطن به وقوع پیوست، هوشیاری ملت عزیز ایران در جداسازی صف معترض از آشوبگران و مجاهدت مسئولانه مدافعان کشور اعم از نیروی انتظامی، سپاه و بسیج نقشه کثیف طراحان این سناریو را نقش بر آب کرد.

خود را متعهد به حل مشکلات معیشتی و تأمین امنیت مردم می‌دانیم

سقف استفاده از تسهیلات مالی خارجی برای طرح‌های دولتی ۲۰ میلیارد یورو تعیین شد

مجتبی یوسفی در تشریح جلسه پیش ازظهر امروز _دوشنبه بیست‌ونهم دی_ کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۵ اظهار کرد: اعضای کمیسیون تلفیق در جریان بررسی جزییات لایحه بودجه (بخش منابع)، سقف استفاده از تسهیلات مالی خارجی برای طرح‌های دولتی، نظیر پروژه های زیر ساختی ،۲۰ میلیارد یورو در بودجه تعیین کردند.

وی افزود: کمیسیون برای کاهش تصادفات و اصلاح نقاط حادثه‌خیز کشور، ۱۵۰۰ میلیارد تومان، برای این منظور منابع پیش‌بینی کرد تا از این طریق به رفع برخی نقاط حادثه خیز کشور کمک‌رسانی شود.

سقف استفاده از تسهیلات مالی خارجی برای طرح‌های دولتی ۲۰ میلیارد یورو تعیین شد

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: علت پروژه آشوب آمریکایی-صهیونی اخیر، انتقام شکست در جنگ ۱۲ روزه بود

ابراهیم عزیزی صبح امروز در حاشیه نشست علنی مجلس شورای اسلامی و در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه ضمن اشاره به حوادث امنیتی اخیر کشور، اظهار کرد: ابتدا از تلاش های فعالان رسانه که واقعیت های میدان را با رویکرد مبتنی بر حق و منطق منعکس کردند، قدردانی می کنم.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: تعدادی از مردم و بازاریان کشورمان نسبت به شرایط اقتصادی و نوسانات ارزی اعتراض داشتند؛ موضوعی که بارها مورد تاکید قرار داده ام، اعتراض نقد و انتقاد حق مسلم ملت ایران است و این امر جزء ویژگی نظام اسلامی کشورمان است که مسئله نقد را با روی باز می پذیرد.

علت پروژه آشوب آمریکایی-صهیونی اخیر، انتقام شکست در جنگ ۱۲ روزه بود

استقبال بی‌سابقه از ثبت‌نام انتخابات شوراها در روزهای پرتلاطم کشور

هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا جمعه یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۵ در سراسر کشور برگزار می‌شود. فرایند ثبت‌نام نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی شهر از بیست‌ویکم آذر ۱۴۰۴ آغاز شد و تا شب گذشته بیست‌وهشتم آذر ۱۴۰۴ ادامه داشت.

درحالی‌که کشورمان روزهای پرتلاطمی را پشت سر گذاشت و با وجود محدودیت‌های رسانه‌ای و میدانی برای تبلیغات، آمارها افزایش چشمگیر استقبال از ثبت‌نام در انتخابات شوراها را نشان می‌دهد.

استقبال بی‌سابقه از ثبت‌نام انتخابات شوراها در روزهای پرتلاطم کشور

بیانیه شورای نگهبان تعرض به جایگاه ولایت فقیه عبور از خط قرمز مردم است و عواقب سنگینی در پی خواهد داشت

متن این بیانیه به شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

جمهوری اسلامی ایران در حالی به سالروز چهل و هشتمین سال انقلاب خود نزدیک می‌شود که روز به روز بر کینه دشمنان علیه مردم پرافتخار سرزمینمان افزوده می‌شود و این حقد و عصبانیت نیست مگر به دلیل ایستادگی آنها در برابر ظلم و برافراشتن پرچم استقلال و دین‌مداری.

در حوادث اخیر هم دشمنان صهیونی- آمریکایی برای ضربه زدن به این مهم، با به صحنه آوردن عوامل نفوذی، فریب‌خوردگان و ناآگاهان غافل با تکیه بر سناریوهای نخ‌نما شده‌ی قبلی، بار دیگر با جنگ روانی و فضاسازی رسانه‌ای، تلاش کردند امنیت و آرامش جامعه ایران را هدف قرار داده و اهداف پلید خود را پیاده کنند؛ غافل از آنکه مردم فهیم و بصیر کشورمان، بسیار هوشیارتر و غیورتر از آن هستند که اجازه چنین ماجراجویی را به آنها بدهند.

تعرض به جایگاه ولایت فقیه عبور از خط قرمز مردم است و عواقب سنگینی در پی خواهد داشت

فرماندار اصفهان در گفت‌وگو با ایمنا: آمار نهایی ثبت‌نام کنندگان انتخابات شوراهای شهرستان اصفهان اعلام شد

محمدعلی احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به پایان یافتن مهلت قانونی ثبت‌نام انتخابات شوراها اظهار کرد: تا پایان وقت قانونی ثبت‌نام نامزدهای انتخابات شوراها یعنی روز _یکشنبه بیست‌وهشتم دی_، تعداد ۱۳۷۱ نفر در شهرستان اصفهان ثبت‌نام کردند که ۱۱۵۷ نفر مربوط به شهر اصفهان است.

وی افزود: از تعداد کل ثبت‌نام‌کنندگان در این دوره ۸۱ درصد مرد به تعداد ۱۱۰۷ نفر و ۱۹ درصد زن به تعداد ۲۶۴ نفر ثبت‌نام کرده‌اند. ۶۵ نفر از ثبت‌نام کنندگان در این دوره سابقه عضویت در شوراهای اسلامی شهر را دارند و ۲۹۸ نفر از ثبت‌نام کنندگان در این دوره سابقه داوطلبی در انتخابات شوراهای شهر را دارند؛ ۱۳ درصد از آن‌ها سابقه ایثارگری دارند.

آمار نهایی ثبت‌نام کنندگان انتخابات شوراهای شهرستان اصفهان اعلام شد

معاون اول رئیس‌جمهور: قدردان حمایت رهبر معظم انقلاب از دولت هستیم

محمدرضا عارف در آغاز جلسه ستاد تنظیم بازار که به ریاست وی تشکیل شده بود با قدردانی از بیانات مقام معظم رهبری در روز عید مبعث و حمایت ایشان از مسئولان کشور اظهار کرد: به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران صمیمانه از عنایات رهبر معظم انقلاب نسبت به خدمتگزاران دولت تشکر می‌کنم؛ در عین حال وظیفه همه ماست که با تلاش مضاعف، فرمایشات ایشان در راستای حل مشکلات معیشتی مردم را جامه عمل بپوشانیم.

وی با بیان اینکه دولت میان اعتراض و اغتشاش تفکیک قائل است و صدای اعتراض را می‌شنود با اشاره به حوادث تلخ روزهای گذشته افزود: در ابتدای امر برخی بازاریان به بی‌ثباتی قیمت ارز اعتراض و انتقاد داشتند که انتقاد درستی هم بود و دولت هم برنامه‌هایی را برای ثبات در این زمینه انجام داد، اما با وجود برنامه‌ریزی‌ها برای دستیابی به پایداری اقتصادی، پیش‌بینی می‌شد که دشمن پس از شکست‌های پیاپی به‌ویژه پس از جنگ دوازده‌روزه، دست از کارشکنی بر ندارد. حوادث تلخ اخیر نیز در همین راستا رقم خورد، اما مردم بار دیگر با هوشیاری و حضور به‌موقع خود، نقشه‌های ایادی دشمن را نقش‌برآب و مزدوران را وادار به عقب‌نشینی کردند.

قدردان حمایت رهبر معظم انقلاب از دولت هستیم

مجلس تعاریف طرح نحوه برگزاری اجتماعات و راهپیمایی‌ها را تصویب کرد

نمایندگان در نشست علنی امروز _دوشنبه بیست و ونهم دی_ مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره طرح اولویت‌دار حمایت از برگزاری اجتماعات و راهپیمایی‌ها در اجرای اصل ۲۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با ماده یک این طرح با ۲۱۷ رأی موافقت و ۵ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۶ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

متن ماده یک طرح مذکور به شرح زیر است:

اصطلاحات مورد استفاده در این قانون در معانی مشروح زیر به‌کار می‌روند:

الف- اجتماع یا تجمع: هرگونه گردهمایی ارادی و موقت اشخاص در مکان‌های عمومی باز نظیر پیاده روها، میادین، بوستان‌ها است که به‌منظور بیان دیدگاه‌ها، مطالبات و اعتراضات درباره موضوعاتی از قبیل مسائل صنفی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی به صورت ایستا یا ثابت برگزار می‌شود.

ب- راهپیمایی: هرگونه گردهمایی ارادی و موقت اشخاص در مکان‌های عمومی نظیر خیابان‌ها و معابر عمومی است که به‌منظور بیان دیدگاه‌ها، مطالبات و اعتراضات درباره موضوعاتی از قبیل مسائل صنفی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی با پیمودن مسیر برگزار می‌شود.

مجلس تعاریف طرح نحوه برگزاری اجتماعات و راهپیمایی‌ها را تصویب کرد