شناسهٔ خبر: 76813742 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد:

حضور نوجوانان در کانون‌های مساجد بعد از جنگ ۱۲ روزه افزایش یافت

تهران- ایرنا- رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: عضوگیری نوجوانان در کانون‌های مساجد بعد از جنگ ۱۲ روزه افزایش یافت که این مساله حاصل انسجام ملی بود. 

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور حجت الاسلام علی ملانوری امروز، دوشنبه ۲۹ دی در نشست کمیته مساجد ستاد مرکزی دهه فجر با تاکید بر اینکه در طول برگزاری جشن‌های ایام‌الله دهه فجر حداکثر اهتمام باید بر محور جذب بیشتر مشارکت‌های مردمی باشد؛ افزود: یکی از نکات قابل توجه این بود که بعد از جنگ ۱۲ روزه عضوگیری نوجوانان در کانون‌های مساجد افزایش یافت که این مساله حاصل انسجام ملی بود و مسجد در آن دوره توانست جایگاه خود را دگرباره نشان دهد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: از سوی دیگر در طول اعتکاف افزون بر یک و نیم میلیون نفر معتکف داشتیم که خیل عظیمی از این جمعیت را نوجوانان تشکیل می‌دادند؛ نوجوانانی از خانواده های مختلف که با اعتقادات اصیل دینی به مسجد آمدند. در نتیجه باید گفت مسجد محور است و باید در ایام الله دهه فجر نیز با مشارکت دادن مردم به ویژه نسل جوان، تسهیل‌گری کنیم.

مسئول کمیته مساجد ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: دهه فجر یک کار مردمی است و قطعا امسال نیز حضور مردم در این ایام پرشورتر از گذشته خواهد بود. چون مردم ایران ولایت‌مدار و شرایط‌شناس هستند. در این میان کمیته مساجد نقش تسهیل‌گری و مشارکت دادن مردم و به ویژه نسل جوان در برنامه‌ها و فعالیت‌ها را دارد.

حشمت‌الله قنبری پژوهشگر تاریخ اسلام گفت: امام‌خمینی(ره) احیاگر دینی بود و ما هنوز با آن امام که نهضت اسلامی را تأسیس کرد و آن نهضت را تبدیل به انقلابی کرد که یکی از برکات آن جمهوری اسلامی شد، فاصله داریم. امام(ره) در شرایطی که دین در زندگی بشر مفهوم ویژه ای نداشت، بین مردم حضور یافت؛ در شرایطی که مذاهب و تظاهرات دینی مغز کافی نداشتند که انسانی این چنین را تربیت کنند.

وی ادامه داد: امام (ره) از زمان ورودش به ایران تا ۲۲ بهمن موجی را ایجاد کرد که تبدیل به انقلاب شد. آزادی و استقلال و جمهوری اسلامی خواسته ها و مطالبات مردم بود. با این وجود در طول سالیان پس از پیروزی انقلاب اسلامی با امواج مهمی هم مواجه شدیم اما موضوعی که بسیار قطعی بود این بود که ما در قله‌ جریان حق با دامنه جریان باطل مواجه بودیم؛ از همان اول معلوم بود که آنها دنبال این بودند که انقلاب را در میان جامعه مسلمین دفن کنند اما چنین نشد، اولین تلاقی قله حق و باطل در خرداد ماه بود و استکبار اثر وضعی شکست آن جنگ دوازده روزه را می‌خواست در این دوشب اغتشاش تلافی و تمام کند.

قنبری تصریح کرد: اگر مسوولان صف مردم را صف امامت و ولایت بدانند و مردم را جلودار خود بدانند این کشور نیاز به هیچ جای دنیا نخواهد داشت؛ در سایه وجود مقام معظم رهبری این کشور در امان است و وعده الهی در مورد پیروزی حق بر باطل در جمهوری اسلامی تحقق پیدا می‌کند .

حجت‌الاسلام سید محسن محمودی رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران اظهار کرد: شک نداریم که امسال دهه فجر با شکوه‌تری خواهیم داشت؛ اتفاقاتی که اخیرا رخ داد، نمایانگر این مساله بود که چه قدر دشمن از مسجد می‌ترسد و در تاریخ ایران سابقه نداشته است که اینگونه مسجد آتش زده باشند.

وی افزود: این واقعه نشان داد که دشمن از سنگر مسجد کینه دارد و می‌ترسد. چراکه این سنگر برایش خطرناک است و از همین جهت است که اینگونه به جان مسجد می افتد که البته نتیجه عکس دارد و اقبال مسجد بیشتر می‌شود؛ بنابراین اکنون هنر ماست که مسجد را تقویت کنیم و برنامه‌ریزی مناسب داشته باشیم.

محمودی افزود: پیشنهاد می‌کنم هر مسجد یک ستاد دهه فجر تشکیل دهد، امسال دهه فجر و نیمه شعبان دو مناسبتی هستند که در تقارن با یکدیگر قرار دارند لذا تشکیل چنین ستادی در مساجد می تواند برای محله برنامه‌ریزی کند و ظرفیت‌های مردمی را به میدان بیاورد و از سوی دیگر آمادگی برای مقابله با فتنه‌های دشمن را فراهم آورد و البته برای مناسبت‌های پیش‌رو و به ویژه راهپیمایی ۲۲ بهمن نقش‌آفرین باشد تا در این روز ملت ایران تیر خلاص را به قلب عُمال استکبار بزند .

مساجد فعال مستندسازی می شوند

مسیح لهراسبی مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد استان تهران گفت: از آنجایی که ۶۱۰ باب کانون در تهران و ۸۶۰ باب کانون در شهرستان‌های استان تهران فعالیت دارند، یکی از برنامه‌هایی که مدنظر قرار داده‌ایم، تهیه مستندسازی از مساجد فعال در حوزه انقلاب اسلامی است. همچنین اجرای میدانی سرود با اولویت قرآن و مساجد، برگزاری مسابقات ورزشی، جلسات ختم قرآن، جلسات تفسیر قرآن، برپایی نمایشگاه کتاب و سخنرانی بر پایه موضوع جهاد تبیین در مساجد، برپایی غرفه در مسیر راهپیمایی از دیگر اقداماتی است که در نظر داریم به مناسبت یوم الله دهه فجر در سطح کانون های مساجد استان تهران اجرا کنیم.

حسین مهدوی‌منش مدیر کل دفتر مطالعات بین‌الملل مجمع جهانی اهل بیت‌(ع) گفت: بیش از ۳۰ سال از فعالیت این مجمع در خارج از کشور می‌گذرد و طی این سال ها همواره تلاش داشته‌ایم که مفاهیم و گفتمان این انقلاب تمدن‌ساز را با راهبری شیعیان منتقل کنیم تا آنها بتوانند این پیام را به شیعیان و پیروان دیگر ادیان برسانند.

وی ادامه داد: امسال با توجه به تقارن نیمه شعبان و دهه فجر؛ برنامه‌های مختلفی را در کشورهایی نظیر تایلند و اندونزی و مالزی و کشورهای شرق آسیا داریم. همچنین از حوزه کشورهای آفریقا و عربی و شبه قاره و کشورهای مشترک المنافع و اروپا غافل نیستیم. امسال پویش «سلام یا مهدی، انا علی العهد» را نیز برگزار می کنیم تا شاهد نقش‌آفرینی بیش از پیش در خارج از کشور باشیم.

مهدوی‌منش تصریح کرد: ما در مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) بر سه رویکرد اصلی تمرکز داریم که شامل دانش‌افزایی، مهارت‌افزایی و رویکردهای تبلیغی و ترویجی است. در این راستا سه محور دعای توسل، دعای چهاردهم صحیفه سجادیه و سوره فتح که مورد توصیه رهبر معظم انقلاب مورد توجه است؛ همچنین برگزاری پویش «امت واحده» نیز در دستور کار خواهد بود، این پویش تا پایان ماه مبارک رمضان به مناسبت یکهزار و پانصدمین سال ولادت پیامبر (ص) برقرار است تا شیعیان و پیروان اهل بیت(ع) بتوانند در آن شرکت کنند.

وی، برگزاری وبینار در ایام الله دهه فجر، برگزاری چندین پویش با محوریت نهج‌البلاغه و دهه فجر انقلاب اسلامی را از دیگر برنامه‌های مجمع جهانی اهل بیت (ع) برشمرد و افزود: در نظر داریم گفتمان انقلاب اسلامی را در قالب فرمایشات امیرالمومنین (ع) منتقل کنیم؛ از سوی دیگر از هم‌اکنون در حال آماده سازی مساجد برای جمعه آخر ماه رمضان و روز قدس هستیم.

مهدی زرین‌فر مدیر کل همایش‌ها و اردوهای آموزشی تقریبی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: تجلیل از علمای اهل سنت در مناطق تلفیقی کشور، برگزاری مراسم در استان‌های مرزی، برگزاری نشست‌های نخبگانی با محوریت پیشرفت‌های انقلاب اسلامی، برگزاری نشست‌هایی با محوریت آخرین تحولات راهبردی، برگزاری هم‌اندیشی با حضور علمای اهل سنت و تشیع، برگزاری کارگاه‌های آموزشی تقریب مذاهب اسلامی در استان‌ها از جمله فعالیت‌های مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی است.

سید هاشم خضری سردبیر خبرگزاری شبستان نیز طی سخنانی با اشاره به اینکه کمیته رسانه قرارگاه ملی مسجد بر عهده این رسانه است، اظهار کرد: در این راستا و در نخستین اقدام ستاد خبری هفته جهانی مسجد، در گام دوم با همکاری روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، ستاد خبری آیین معنوی اعتکاف تشکیل و اخبار مساجد و کانون‌های فرهنگی هنری منعکس شد و در آینده نیز به مناسبت ایام الله دهه فجر، کمیته رسانه قرارگاه ملی مسجد همچنان فعال بوده و برنامه ها و اقدامات این ایام را منعکس می کند.

علی افتخارنژاد نماینده سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به فعالیت‌های این سازمان در ایام‌الله دهه فجر گفت: با توجه به اینکه سازمان متولی ۳۴ فرهنگسرا در تهران، خانه های فرهنگ، نگارخانه‌ها است لذا در ایام مبارک ماه شعبان و دهه فجر شیوه‌نامه‌هایی از دو هفته قبل آماده و به مناطق ۲۲ گانه ابلاغ شده است؛ از جمله این موارد می توان به «جشن انتظار ظهور» با محوریت نوجوانان اشاره کرد.

وی افزود: حضور نوجوانان و محوریت این گروه سنی ناظر بر برنامه‌هایی است که چندسال است در سازمان اجرا شده و نشست‌های هفتگی که در حوزه تفکر و استدلال در این راستا برگزار می شود؛ از سوی دیگر در مدارس نیز بازی‌واره ویژه دختران و پسران برگزار می شود؛ همچنین طرح «قرار همدلی» نیز در مناطق ۲۲ گانه برقرار بوده و اقشاری که در حوادث اخیر در خدمت مردم بودند و خدمت کردند تجلیل می‌کنیم.