شناسهٔ خبر: 76560461 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

موفقیت طرح‌های آبخیزداری در کنترل سیلاب و تغذیه قنوات گناباد

گناباد - ایرنا - رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گناباد گفت: بارش‌های اخیر در این شهرستان با مهار کامل سیلاب در حوزه آبخیز کاخک، کارآمدی طرح‌های آبخیزداری را نشان داد و موجب تغذیه مستقیم هشت رشته قنات در پایین‌ دست این بخش شده و می شود.

صاحب‌خبر -

مجتبی محرابی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی این بارندگی‌ها مجموعه اقدامات مکانیکی و بیولوژیکی اعم از احداث بندهای خاکی، سنگی ملاتی و گابیونی، توسعه پوشش گیاهی، کاشت نهال، قرق و مدیریت مشارکتی، جریان سیلاب را کنترل و از بروز خسارت جلوگیری کرد.

وی تصریح کرد: بر اساس نتایج این طرح‌ها سیلاب به‌جای تخریب راه‌ها، زمین‌های کشاورزی و زیرساخت‌ها به‌صورت کنترل‌شده به پشت سد خاکی شهید نوری کاخک هدایت و آب ذخیره شده نیز با نفوذ به آبخوان موجب تغذیه قنات‌های پایین‌دست و تقویت منابع آب زیرزمینی منطقه شد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گناباد ادامه داد: این مساله ثابت کرد که آبخیزداری یک سرمایه‌گذاری ایمنی‌بخش و اقتصادی است.

وی اضافه کرد: آبخیزداری نه تنها چون سپری در برابر بلایای طبیعی عمل می‌کنند، بلکه با ایجاد زمینه نفوذ آب به زمین، ذخایر آب زیرزمینی را احیاء و تاب‌آوری جوامع در برابر خشکسالی را افزایش می‌دهد.

وی این مساله را نشان دهنده نقش موفق طرح‌های آبخیزداری در کاهش مخاطرات طبیعی، افزایش ایمنی مناطق مسکونی و کمک به پایداری منابع آب دانست و بر ضرورت تداوم و گسترش چنین طرح‌هایی در مناطق مستعد تاکید کرد.

رییس اداره هواشناسی گناباد هم با اشاره به بارش اخیر افزون بر ۵۰ دهم میلی‌متری در یک ماه و نیم گذشته در این شهرستان گفت: بر این اساس رکورد بارش این شهرستان در آذرماه طی ۳۶ سال گذشته شکسته شد.

رضا شرکاء بیدختی تصریح کرد: میزان بارندگی این شهرستان در آذرماه امسال‌ در مقایسه با دوره آماری ۳۶ سال گذشته در مجموع ۳۳۱ درصد و در مقایسه با آذرماه سال قبل ۹۹۵ درصد رشد داشت.