شناسهٔ خبر: 76507463 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ورود سویه جدید تب‌برفکی به نیشابور در انتظار تایید آزمایشگاهی است

مشهد- ایرنا - معاون سلامت دامپزشکی خراسان رضوی گفت: ابتلای دام‌های یک واحد دامداری در یکی از روستاهای نیشابور به سویه جدید تب برفکی اکنون مشکوک است و برای تشخیص نهایی سویه بومی یا غیر بومی، نمونه ها به تهران ارسال شده است.

صاحب‌خبر -

دکتر محمدرضا بهروزیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نمونه‌برداری انجام شده برای تشخیص نهایی به آزمایشگاه مرجع در تهران ارسال شده است، اما تاکنون نتیجه قطعی اعلام نشده و این مورد هنوز در مرحله بررسی قرار دارد.

وی با بیان اینکه سویه آفریقایی تب برفکی همان سویه «اگزوتیک» یا غیربومی محسوب می‌شود، اظهار کرد: پیش از این چهار مورد ابتلا به سویه غیربومی تب برفکی در استان خراسان رضوی به‌طور آزمایشگاهی تایید شده است که شامل 2 مورد در مشهد، یک مورد در فریمان و یک مورد در چناران بوده است.

معاون سلامت دامپزشکی استان خراسان رضوی افزود: اخیرا یک نمونه مشکوک نیز از شهرستان نیشابور دریافت شده که از نظر بالینی به‌عنوان تب برفکی شناسایی شده، اما برای تشخیص نهایی و تعیین سویه، به آزمایشگاه تهران ارسال شده و هنوز پاسخ قطعی آن دریافت نشده است.

بهروزیان با تاکید بر رویکرد پیشگیرانه افزود: ما منتظر پاسخ آزمایشگاه نمی‌مانیم و به‌محض مشاهده علائم مشکوک، اقدامات کنترلی لازم از جمله محدودیت جابهجایی دام و پایش منطقه را در دستور کار قرار می‌دهیم، حتی اگر نتیجه نهایی بعدا منفی اعلام شود.

وی خاطرنشان کرد: اقدامات کنترلی و قرنطینه‌ای در روستا و منطقه مورد نظر اجرا شده است تا از گسترش احتمالی بیماری جلوگیری شود.

به گفته وی، تاکنون تایید آزمایشگاهی جدیدی درباره سویه غیربومی تب برفکی در نیشابور اعلام نشده و این مورد همچنان در وضعیت مشکوک قرار دارد.

تب برفکی بیماری واگیردار دام‌های زوج سم است که قابل انتقال به انسان نیست و مهمترین تهدید آن خسارت اقتصادی است.

حدود ۱۰ درصد جمعیت دامی کشور به ظرفیت ۱۵ میلیون راس در خراسان رضوی وجود دارد و در این چارچوب ۱۵ میلیون تن فراورده‌های دامی، طیور، زنبور عسل و شیلات در این استان تولید می‌شود.