شناسهٔ خبر: 76505290 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن؛

یمن میدان نفوذ هیچ‌کس نیست/ آنچه در جنوب می‌گذرد با هدف گشودن راه برای حضور صهیونیستی است

محمد الفرح، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن، در واکنش به تحولات اخیر در جنوب این کشور تأکید کرد که یمن نه میدان نفوذ دیگران است، نه پروژه‌ای وابسته و نه غنیمتی برای تقسیم میان بازیگران خارجی. او تصریح کرد آنچه امروز در جنوب یمن رخ می‌دهد، در نهایت به‌دنبال هموار کردن مسیر برای حضور مستقیم صهیونیستی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ محمد الفرح، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن، در واکنش به تحولات اخیر در جنوب این کشور تأکید کرد که یمن نه میدان نفوذ دیگران است، نه پروژه‌ای وابسته و نه غنیمتی برای تقسیم میان بازیگران خارجی. او تصریح کرد آنچه امروز در جنوب یمن رخ می‌دهد، در نهایت به‌دنبال هموار کردن مسیر برای حضور مستقیم صهیونیستی است.

 

الفرح گفت آنچه امروز توسط «شورای انتقالی جنوبی» انجام می‌شود، هیچ ارتباطی با یک پروژه ملی ندارد، بلکه ابزاری کاملاً اماراتی برای تجزیه یمن و تبدیل جنوب آن به منطقه‌ای باز برای نفوذ خارجی و خدمت به پروژه‌های بیرونی است.

 

وی هشدار داد که این تحرکات با هدف فراهم کردن زمینه حضور مستقیم رژیم صهیونیستی انجام می‌شود؛ آن هم در یکی از حساس‌ترین مناطق امنیت ملی یمن و جهان عرب، یعنی تنگه باب‌المندب و دریای عرب.

 

الفرح یادآور شد که مداخله عربستان سعودی هرگز در راستای وحدت یا حاکمیت یمن نبوده، بلکه در چارچوب منافع، سلطه‌طلبی و تلاش برای تحمیل کنترل بر استان‌های حضرموت و المهرة صورت گرفته و با این مناطق همچون سرزمین‌هایی تابع، نه بخشی اصیل از یک دولت مستقل یمنی، رفتار شده است.

 

وی توضیح داد که امارات و عربستان نقش‌ها را میان خود تقسیم کرده‌اند: اشغال مستقیم، تجزیه هدفمند و غارت ثروت‌ها.

 

به گفته الفرح، این روند تنها با تکیه بر نیروهای مزدور یمنی که به خارج وابسته شده‌اند ممکن شده است؛ نیروهایی که با فراهم کردن پوشش سیاسی و مشروعیت، راه را به بهای خون یمنی‌ها و وحدت کشورشان هموار کرده‌اند.

 

او همه این مداخلات و قیمومیت‌ها را رد کرد و تأکید نمود: «ما انقلاب نکردیم تا قیمومیتی را با قیمومیت دیگر جایگزین کنیم، یا از ابوظبی و ریاض اداره شویم».

 

الفرح افزود: «یمن کشوری غنی از نظر سرزمین، ثروت و مردم است و نیازی ندارد که مردمش دست نیاز به سوی شیوخ امارات، قطر یا ارتزاق از پادشاهان عربستان دراز کنند».

 

وی تأکید کرد هر پروژه سیاسی یا نظامی که بر پایه حاکمیت کامل یمن، استقلال تصمیم‌گیری و حق غیرقابل معامله مردم این کشور بر سرزمین و ثروت‌هایشان بنا نشده باشد، پروژه‌ای خصمانه است؛ حتی اگر با شعارهای فریبنده مطرح شود یا پشت عناوین محلی و حمایت خارجی پنهان گردد.

 

الفرح در پایان تصریح کرد: «موضع ملی ما روشن و بدون ابهام است؛ همان‌گونه که از سال ۲۰۰۱ و از آغاز تجاوز و مداخله مستقیم اعلام کرده‌ایم: یمن میدان نفوذ هیچ‌کس نیست، نه پروژه‌ای وابسته است و نه غنیمتی برای تقسیم میان دیگران».

 

تحولات جنوب یمن چه بوده است؟

 

روز گذشته منابع رسانه‌ای در حضرموت گزارش دادند که جنگنده‌های سعودی مواضع نیروهای «نخبه حضرمی» وابسته به «شورای انتقالی جنوبی» (مورد حمایت امارات) را بمباران کردند؛ این اقدام پس از آن صورت گرفت که شورای انتقالی کنترل یک پایگاه متعلق به ائتلاف قبایل حضرموت (مورد حمایت عربستان) را در شرق یمن به دست گرفت.

 

شورای انتقالی همچنین در اوایل ماه جاری کنترل پایگاه «تیپ ۲۱ مکانیزه» و تأسیسات نفتی العقله در استان شبوه را به دست آورد؛ تنها چند روز پس از آنکه بر استان‌های حضرموت (هم‌مرز با عربستان) و المهرة (هم‌مرز با عمان) در شرق یمن مسلط شد.

 

امارات و نیروهای وابسته به آن از سال ۲۰۱۵ کنترل منطقه و بندر بلحاف در استان شبوه ـ تنها پایانه صادرات گاز یمن ـ را در اختیار دارند.

 

در پی این وضعیت، صادرات گاز یمن متوقف شده است؛ در حالی که پیش‌بینی می‌شد این پایانه سالانه حدود ۴ میلیارد دلار برای خزانه دولت یمن درآمد داشته باشد.

 

بر اساس محاسبات، یمن طی ۱۰ سال گذشته به دلیل توقف صادرات گاز، حدود ۴۰ میلیارد دلار خسارت متحمل شده است.

 

همچنین شماری از وزرا و مسئولان وابسته به «شورای انتقالی جنوبی» به‌طور علنی از اقدامات این شورا برای جدایی جنوب یمن حمایت کرده‌اند.

 

در همین حال، رسانه‌های اسرائیلی گزارش داده‌اند که نمایندگانی از «شورای انتقالی جنوبی» با مقام‌های اسرائیلی تماس‌هایی برقرار کرده‌اند؛ تماس‌هایی که در چارچوب تلاش برای کسب حمایت منطقه‌ای و بین‌المللی انجام شده و با تعهد به به‌رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی در صورت تحقق جدایی جنوب یمن همراه بوده است.