شناسهٔ خبر: 76462200 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون دادگستری کرمانشاه: کاهش ورودی پرونده‌ها مأموریت محوری دستگاه قضایی است

کرمانشاه ـ ایرنا ـ معاون حل اختلاف دادگستری کل استان کرمانشاه با تأکید بر اینکه کاهش ورودی پرونده‌های قضایی و انتظامی یکی از مأموریت‌های محوری دستگاه قضایی در چارچوب اصل ۱۵۶ قانون اساسی و برنامه هفتم توسعه است، گفت: توسعه روش‌های جایگزین قضایی و استقرار نظام‌مند صلح‌یاران در قالب طرح «پلیس‌یار صلح» می‌تواند نقش مؤثری در پیشگیری از اختلافات و جلوگیری از شکل‌گیری پرونده‌های جدید ایفا کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، سعید قادری فصیح در جلسه نشست مشترک فرماندهی انتظامی استان کرمانشاه و مسئولان عالی دستگاه قضایی استان، با محوریت توسعه راهکارهای جایگزین قضایی، نهادینه‌ سازی صلح و سازش و بهره‌گیری هدفمند از ظرفیت پلیس‌یاران صلح با اشاره به الزامات مندرج در اصل ۱۵۶ قانون اساسی و برنامه هفتم توسعه کشور، کاهش ورودی پرونده‌های قضایی و انتظامی را از طریق توسعه روش‌های جایگزین قضایی، یکی از مأموریت‌های محوری دستگاه قضایی دانست.

وی اظهار کرد: یکی از برنامه‌های کلیدی در این مسیر، استقرار نظام‌مند «صلح‌یاران» در مناطق مختلف استان است که بر اساس تفاهم‌نامه منعقدشده، با عنوان «پلیس‌یار صلح» آغاز شده و مستلزم همراهی مأموریتی و هم‌افزایی واقعی میان فراجا و قوه قضاییه است.

قادری فصیح حل‌وفصل اختلافات و پیشگیری از بروز منازعات را مأموریت ذاتی و مشترک این ۲ نهاد برشمرد و افزود: بخش قابل توجهی از احساس ناامنی اجتماعی، ریشه در جرائم خرد و اختلافات ظاهراً ساده دارد؛ اختلافاتی که گاه از یک ترک انفاق یا سوءتفاهم محدود آغاز شده و به نزاع‌های گسترده و پیامدهای پرهزینه اجتماعی منتهی می‌شود.

معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه با تأکید بر ضرورت هم‌زمانی پیش‌بینی، پیشگیری و صلح و سازش تصریح کرد: در کنار این رویکرد، برخورد قاطع، سریع و بدون اغماض با برخی جرائم خاص و خشن، امری اجتناب‌ناپذیر است.

وی عملکرد انتظامی استان را مطلوب و قابل تحسین ارزیابی کرد و گفت: استفاده هدفمند از ظرفیت صلح‌یاران پلیس با محوریت کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها و با همراهی رؤسای این واحدها، می‌تواند مانع شکل‌گیری بسیاری از پرونده‌های آتی شود و حضور صلح‌یاران مجرب در این مراکز، تأثیر وافری در مدیریت اختلافات خواهد داشت.

قادری‌فصیح با درخواست اجرای سراسری این طرح در سطح استان، خاطرنشان کرد: اقتدار پلیس زمانی به احساس امنیت پایدار منجر می‌شود که با سازش و حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات تلفیق شود. در این چارچوب، پلیس، مشاوران و صلح‌یاران، در کنار کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها، ید واحد محسوب می‌شوند و این هم‌افزایی، مجموعه انتظامی را از حیث کارآمدی اجتماعی غنی‌تر خواهد کرد.