شناسهٔ خبر: 76457362 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مداخله واشنگتن در امور داخلی بنگلادش همزمان با ناآرامی‌های سیاسی

تهران- ایرنا- گروهی از قانونگذاران آمریکا همزمان با ناآرامی‌های سیاسی و خیابانی در بنگلادش پس از قتل یک فعال سیاسی به دست طرفداران دولت پیشین این کشور، از تصمیم دولت موقت داکا برای ممنوعیت فعالیت حزب «عوامی لیگ» انتقاد کرده و خواهان برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در بنگلادش شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از نشریه هندوستان تایمز، پس از اینکه فعالیت حزب سیاسی «عوامی لیگ» از سوی دولت موقت بنگلادش ممنوع اعلام شد، گروهی از قانونگذاران آمریکایی از جمله تام سوازی، در دخالتی آشکار نسبت به این اقدام ابراز نگرانی کرده و اعلام نمودند مردم بنگلادش حق دارند در انتخاباتی آزاد و عادلانه، دولت منتخب خود را برگزیند.

این دخالت آشکار در حالی ادامه دارد که براساس گزارش‌ها، شریف عثمان هادی یکی از رهبران انقلاب مردمی بنگلادش بود که تصمیم به شرکت در انتخابات ۲۴ بهمن این کشور را داشت اما از سوی یکی از طرفداران حزب سیاسی «عوامی لیگ» کشته شد و همین خبر خشم خیابانی را شعله‌ور ساخت؛ بطوری که تا فردای آن شب، اعتراض‌های اولیه به مراسم سوگواری تبدیل شد، دفاتر روزنامه‌ها و نهادهای فرهنگی آتش گرفت و شعارهای سیاسی و ضد هندی فضا را پر کرد.

همچنین پیشتر سجب واجد فرزند و مشاور شیخ حسینا نخست‌وزیر برکنارشده این کشور هشدار داده بود که هواداران حزب «عوامی لیگ» در صورت ادامه ممنوعیت این حزب، اجازه برگزاری انتخابات را نخواهند داد.

این اظهارات درحالی مطرح می‌شود که دادگاه جرائم جنگی بنگلادش علیه شیخ حسینا حکمی صادر کرد؛ دادگاهی که قرار است جلسه خود را به‌صورت تلویزیونی پخش شد و بنا بر پیش‌بینی‌ها، نخست‌وزیر سابق ۷۸ساله بنگلادش را به‌صورت غیابی در پرونده موسوم به «سرکوب مرگبار اعتراضات دانشجویی سال ۲۰۲۴» محکوم کرد.

درهمین حال، حسینا اتهامات را سیاسی و بی‌اساس دانسته و تاکید دارد دادگاه با انگیزه‌های سیاسی تشکیل شده است.

این درحالی است که طبق گزارش سازمان ملل، یک هزار و ۴۰۰ نفر در جریان اعتراضات گسترده میان ۲۵ تیر تا ۱۵ مرداد سال گذشته در بنگلادش توسط نیروهای امنیتی این کشور کشته و زخمی شدند.

واجد با اشاره به معلق شدند حزب عوامی لیگ(حزب حسینا)، به رویترز گفت: ما اجازه نمی‌دهیم انتخاباتی بدون حضور عوامی لیگ برگزار شود.

وی با بیان اینکه اعتراضات گسترده‌تر خواهد شد و هر کاری لازم باشد انجام می‌دهیم، هشدار دادند که اگر جامعه جهانی دخالت نکند، پیش از انتخابات احتمالا خشونت در بنگلادش شدت خواهد گرفت.

این درحالی است که دولت موقت بنگلادش اعلام کرده برنامه‌ای برای لغو ممنوعیت ندارد و هرگونه تحریک به خشونت را «غیرمسئولانه و محکوم» دانست.

پسر نخست وزیر برکنار شده بنگلادش در ادامه خاطرنشان کرد که «اعتراضات و تعطیلی‌های سراسری در روزهای اخیر تنها آغاز کار است و بزرگتر خواهند شد.»