شناسهٔ خبر: 7644767 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جمهوری‌اسلامی | لینک خبر

ورود گسترده نیروهای زمینی ائتلاف به سرکردگی عربستان به یمن

صاحب‌خبر -

منابع یمنی از آغاز عملیات زمینی ائتلاف متجاوز عربی به سرکردگی عربستان در استان مارب یمن خبر دادند که نظامیان اماراتی، بحرینی، سعودی، قطری و سومالی در آن مشارکت دارند.
به گزارش پایگاه خبری روسیه الیوم، منابع محلی در استان مارب می‌گویند که یگان‌هایی از نیروهای ائتلاف عربی به رهبری عربستان از پادگان تیپ 107 در صافر به سمت شهرهای حریب و بیحان حرکت کرده‌اند. این اولین تحرک نظامی زمینی ائتلاف عربی در خاک یمن محسوب می‌شود که پس از کشته شدن نظامیان متجاوز حمله به انبار مهمات در مارب آغاز شده است.
نیروهای ائتلاف تجاوز به یمن، پس از گذشت پنج ماه از جنگی که قرار بود طی چند روز به نتیجه برس، سرانجام طرح حمله زمینی به این کشور را با اعزام 10 هزار نیروی زمینی در دستور کار قرار دادند.
چند روز گذشته نیز، 1000 نفر از نیروهای قطری، به همراه 200 زره‌پوش، از طریق گذرگاه الودیعه در مرز عربستان وارد یمن شدند.
نیروهای قطری که پیش از این به یمن اعزام شده بودند، به مهمات سنگین و انواع موشک و سامانه ارتباطات پیشرفته و همچنین 30 بالگرد آپاچی و شماری زره‌پوش و موشک‌انداز مجهز بودند. به این ترتیب، شمار نیروهای زمینی که وارد یمن شده‌اند، به 10 هزار نفر می‌رسد.
همزمان با ورود نیروهای قطری، عربستان نیز دو روز پیش نیروهای ویژه خود را در مارب مستقر کرد.
بنابه گفته این منابع جنگ در یمن به نقطه عطف خود رسیده و کشورهای مصر، اردن، مراکش، سودان، قطر و کویت یگان‌هایی را با ادوات نظامی کامل برای مشارکت در جنگ زمینی یمن به مارب، عدن، الحدیده و تعز اعزام کردند.
در همین حال پایگاه رای الیوم نوشت: جنگ علیه یمن به سرکردگی عربستان در حال وارد شدن به مرحله جدیدی است، زیرا کشورهای ممداخله گر تصمیم گرفته اند که نیروی زمینی خود را برای اشغال شهرهای یمن و از جمله صنعا پایتخت این کشور اعزام کنند.
رای الیوم افزود: کشورهای مداخله گر به یمن طی شش ماه گذشته از حمله زمینی به یمن خودداری کردند و تنها اقدام به حمله هوایی به یمن می کردند اما اکنون ظاهرا تصمیم دیگری گرفته اند.
این پایگاه خبری در خصوص علل این تصمیم گیری متجاوزان به یمن نوشت: این کار دلایل زیادی دارد اما به طور خلاصه می توان گفت که آن ها به سه دلیل اقدام به حمله زمینی به یمن کردند:
نخست: حمله موشکی یمنی ها به وسیله موشک توچکا به اردوگاه متجاوزان در صافر مآرب که باعث کشته شدن دهها نظامی متجاوز شد و همچنین هدف قرار دادن انبار مهمات این اردوگاه، متجاوزان را بسیار آشفته کرد، کشته شدن این همه نیروی نظامی و آن هم تنها به وسیله یک موشک باعث خشم شدید اماراتی ها و عربستانی ها شد و باعث شد آن ها برای جلوگیری از ادامه یافتن چنین خسارت هایی اقدام به حمله زمینی کنند.
دوم: شکست حملات هوایی متجاوزان به یمن و ناکامی آن ها در تغییر دادن شرایط به وسیله این حملات، زیرا آن ها با وجود حملات گسترده هوایی نتوانستند یمنی ها را تسلیم کنند.
سوم: افزایش انتقادهای بین المللی به ویژه انتقاد آمریکایی ها و اروپایی ها از کشورهای متجاوز به ویژه از عربستان به دلیل بالارفتن آمار کشته های غیرنظامیان در یمن به دلیل حملات هوایی این کشورها و وخامت اوضاع معیشتی بیش از 25میلیون یمین به دلیل محاصره دریایی، هوایی و زمینی این کشور مسلمان توسط ائتلاف ضد یمن.
رای الیوم در ادامه نوشت: شاید نگرانی مردم عربستان از طولانی شدن جنگ ضد یمن و همچنین افزایش تلفات بشری و خسارت های مالی نیز در اعزام نیروی زمینی به خاک یمن بی تاثیر نبوده است و اینگونه عربستان خواستار کمک نیروهای کشورهای دیگر برای دخالت زمینی در یمن شد تا در مرحله نخست این جنگ را یکسره کند و از سوی دیگر به جهانیان بگوید کشورهای دیگر همراه و همسو با عربستان هستند و سعودی ها به تنهایی وارد این جنگ نشده اند.
از سوی دیگر ریاست ستاد مشترک ارتش کویت اعلام کرد اخباری که درباره اعزام نیروی زمینی این کشور در قالب ائتلاف عربی به یمن و عملیات زمینی این نیروها علیه انصارالله منتشر شده، صحت ندارد.
از سوی دیگر عناصر داعش پس از ربودن ده‌ها تن از نظامیان اماراتی که از استان مارب گریخته بودند، یکی از آنها را سر برید.
یک منبع آگاه در این باره گفت: مذاکرات و پا در میانی‌ها نزد داعش به واسطه قبایل و احزاب یمنی هوادار امارات، به بن‌بست رسیده و تروریست‌ها مبالغ سنگینی در برابر آزادی نظامیان اماراتی ربوده شده، مطالبه کردند.
به گفته این منبع مذاکرات بین فرماندهان ارتش امارات و گروه داعش در حضرموت برای آزادی این گروگان‌ها جریان دارد. این در حالی است که صدها تن از شهروندان اماراتی با برپایی تظاهراتی بازگشت سربازان کشورشان را که به جنگ یمن اعزام شده‌اند، خواستار شدند.
شرکت کنندگان ضمن محکوم کردن مشارکت امارات در تجاوز به یمن تاکید کردند که جنگ یمن بیهوده و بی‌فایده است.
حمله آمریکا به ارتش یمن و دستگیری سومین منتقد بحرینی حمله به یمن
یک پهپاد آمریکایی برای نخستین بار محل اسکان شماری از نیروهای ارتش یمن را هدف قرار داد.
به گزارش شبکه العالم این پهپاد آمریکایی دو بار در منطقه "الطحیل" در شهر "صرواح" در غرب مارب (شمال شرقی یمن) عملیات انجام داد.
بر اساس این گزارش، هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی محل اسکان نیروهای ارتش یمن را که در کنار جاده اصلی قرار داشت، هدف قرار داد.
منابع یمنی با اشاره به پرواز گسترده پهپادهای جاسوسی آمریکا بر فراز استان مارب، تاکید کردند مناطقی که هدف قرار گرفتند، جزو مناطق درگیری ارتش با عناصر مسلح و مزدوران سعودی نیست.
از سوی دیگر وزارت کشور بحرین یک روز پس از دستگیری کاربر صفحه «بوخمیس» در شبکه‌‌های اجتماعی را به علت انتقاد از مشارکت منامه در جنگ علیه یمن، یکی شهروند دیگر را به اتهام مشابه دستگیر کرد.
دولت بحرین که چند ماه گذشته «فاضل عباس» دبیر کل حزب «الوحدوی» این کشور را به علت انتقاد از حمله عربستان به یمن به پنج سال زندان محکوم کرده بود، دو گذشته نیز «بوخمیس» یکی دیگر از منتقدان مشارکت منامه در کشتار ملت یمن را به اتهام آنچه که «توهین به کشته شدگان وطن» (در جریان تهاجم سعودی به یمن) می‌نامد، دستگیر کرد.
آل سعود یمنی‌ها را از حج واجب محروم کرد
وزارت اوقاف و ارشاد یمن اعلام کرد آل سعود از ورود مردم یمن به عربستان برای ادای اعمال حج واجب امسال جلوگیری کرد.
به گزارش پایگاه خبری اخبارالساعه در اجرای انجام مراحل اعزام حجاج یمنی به حج امسال از سوی مقامات عربستان پاسخ رد و منفی دریافت کردند.
بنابر این خبر، مقامات سعودی به درخواست‌ها و نامه نگاری‌ها درباره تکمیل مراحل و انجام امور زائرین یمنی پاسخ منفی دادند و همین امر موجب شد تا عملا مردم یمن از ادای حج واجب امسال محروم شوند.
از طرفی یکی از مسئولان جنبش مردمی انصارالله یمن با تهدید به هدف گرفتن ریاض از دادن پاسخ مناسب به عربستان خبر داد.
در همین حال وی افزود: شورای امنیت سازمان ملل تا کنون در مورد یمن قطعنامه‌های ضد و نقیضی صادر کرده است مانند قطعنامه 1170 که از لزوم حفظ ثبات و تمامیت ارضی یمن حکایت می‌کند اما قطعنامه 2216 برخلاف آن به جانبداری از کشورهای متجاوز پرداخت که با قطعنامه قبلی در تضاد است. در مورد انصارالله باید گفت که بطور مشروط با قطعنامه موافق است.
از سوی دیگر نیروهای ارتش و کمیته مردمی یمن در پاسخ به ادامه جنایات رژیم آل سعود علیه یمنی‌ها چندین پایگاه نظامی ارتش سعودی را در داخل خاک عربستان با حملات موشکی درهم کوبیدند. ارتش و کمیته‌های مردمی یمن پایگاه نظامی «حبر» را در منطقه «ظهران عسیر» در جنوب عربستان موشکباران کردند. در پی این حملات موشکی تعدادی از سربازان سعودی کشته و تجهیزات نظامی آنان منهدم شد.
کارشکنی دولت مستعفی در حل بحران یمن
دولت مستعفی یمن طی دیدار منصور هادی با اسماعیل ولد شیخ احمد، فرستاده سازمان ملل به یمن درخواست حوثی‌ها برای بازگشت دولت مستعفی به مدت دو ماه و انجام فعالیت خود به عنوان دولت موقت را رد کرده است.
به گزارش ایسنا، جنبش انصارالله با طرح هفت بندی شیخ احمد برای حل بحران یمن موافقت و تاکید کرده بود که بازگشت دولت مستعفی یمن را برای دو ماه می‌پذیرد که طی این مدت دولت وحدت ملی تشکیل شود.
در همین حال رئیس جمهور فراری یمن با گشودن جبهه جدیدی علیه علی عبدالله صالح، مصونیت قضایی وی و معاونانش را لغو کرد تا در رابطه با حوادث انفلاب یمن محاکمه شوند.
علی عبدالله صالح براساس طرح شورای همکاری خلیج فارس و پس از تصویب قانون "مصونیت علی عبدالله صالح" در دی‌ماه 1390 از قدرت کناره‌گیری کرد.
براساس قانون یمن عبدالله صالح از مصونیت کامل قضایی برخوردار بود و مسئولانی که در نهادهای دولتی، نظامی و امنیتی با رئیس‌جمهور همکاری می‌کردند نیز از هرگونه مجازات مصون بودند.
از سوی دیگر پایگاه خبری یمنی روز گذشته به نقل از منابع نزدیک به حزب علی عبدالله صالح رئیس جمهوری پیشین یمن، نوشت که دولت امارات، احمد علی عبدالله پسر رئیس جمهوری سابق یمن را که در این کشور سکونت دارد، در بازداشت خانگی قرار داده است.
امارات، احمدعلی صالح که پیش‌تر سفیر یمن در ابوظبی بود و در دوره ریاست جمهوری پدرش، فرماندهی گارد ریاست جمهوری این کشور را نیز برعهده داشت، مسئول شلیک موشک اسکاد به خاک عربستان و شلیک هفته گذشته موشک توشکا به پایگاه نیروهای ائتلاف عربی در مارب دانسته است.
المسیره: کشته شدن شماری از نظامیان عربستانی در پایگاه «الخوجره»
از سوی دیگر شبکه تلویزیونی المسیره در خبری فوری گزارش داد: شماری از نظامیان عربستانی در حمله گسترده توپخانه‌ای نیروهای یمنی به پایگاه «الخوجره» در جیزان عربستان به هلاکت رسیده و یا مجروح شدند.