شناسهٔ خبر: 76436007 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

باغ‌های میوه اردبیل برای مقابله با سرمازدگی آماده شد

اردبیل - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی حاکم و احتمال بروز سرما و افت شدید دما ، باغ‌های استان برای مقابله با سرمازدگی زودرس درختان میوه آماده‌سازی‌ شد.

صاحب‌خبر -

علی‌حسین احدی عالی روز سه‌شنبه‌ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در پی هشدارهای اقلیمی مبنی بر احتمال بیدار شدن زودهنگام درختان میوه و وقوع سرمای شدید، مجموعه اقدامات پیشگیرانه برای کاهش خسارات ناشی از تغییرات آب‌ و هوایی در دستور کار باغداران و دستگاه‌های اجرایی مرتبط استان قرار گرفت.

وی افزود: با توجه به شرایط منطقه در فصل پاییز و زمستان کارگاه‌های آموزشی ویژه بهره‌برداران باغی برگزار و همچنین اطلاع‌رسانی توصیه‌های فنی مربوط به آبیاری، تغذیه، هرس، محلول‌پاشی، و دیگر عملیات باغبانی متناسب با وضعیت هوا و بر اساس مشاوره کارشناسان باغبانی انجام می‌شود.

کشاورزان و باغداران هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرند

احدی عالی افزود: همچنین هشدارهای هواشناسی از طریق نصب تراکت در مناطق باغی و فضای مجازی در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد تا از بروز خسارت احتمالی جلوگیری شود.

وی ادامه داد: تمهیدات لازم برای تأمین سوخت و نگهداری مناسب تجهیزات آبیاری تحت فشار، ادوات کشاورزی و تراکتورهای باغی در برابر یخبندان‌های زمستانی در دستور کار قرار دارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل حفاظت ویژه از نهال‌ها و درختان تازه‌ کاشته‌ شده در برابر سرما، جوندگان و آفتاب‌سوختگی را از دیگر اولویت‌های سازمان اعلام کرد و افزود: احداث باغ‌های جدید باید با مشورت کارشناسان و رعایت اصول علمی در اواخر زمستان و اوایل بهار صورت بگیرد.

وی بیان کرد: یکی از محورهای مهم این طرح استفاده از روش‌های علمی جمع‌آوری نزولات جوی، کنترل فرسایش خاک و بهره‌گیری بهینه از رواناب‌ها در باغ‌های دیم برای تأمین بخشی از نیاز آبی درختان است.

به گزارش ایرنا، استان اردبیل دارای ۴۱ هزار هکتار باغ میوه است که از این سطح، سالانه بالغ بر ۳۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی تولید و روانه بازار می‌شود.

۳۰ درصد باغ‌های استان اردبیل به محصول سیب اختصاص دارد و مابقی باغ‌ها نیز مربوط به محصولات دیگر از جمله انگور، میوه‌های هسته‌دار مانند شلیل، هلو، گردو، گیلاس، آلبالو، زردآلو و نیز گردو است.

بارش نابهنگام برف در استان اردبیل و خسارت باغ‌ها در سال جاری و سال‌های گذشته اتفاق افتاده و کارشناسان، بیمه کردن باغ و کاشت درختان سازگار با شرایط دمایی منطقه را منطقی‌ترین راه کاهش خسارت به باغداران و کشاورزان منطقه می‌دانند.

بنا به اعلام مسئولان بخش کشاورزی، تنها ۲۵ درصد از سطح باغ‌های میوه در استان اردبیل بیمه شده است.

استان اردبیل دارای ۲۲۵ هزار هکتار اراضی آبی، ۵۱۵ هزار هکتار اراضی دیم و ۴۱ هزار هکتار اراضی باغی است و سالانه بیش از ۴.۵ میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی تولید می‌شود.