شناسهٔ خبر: 76405335 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی:

فعالیت ۱۲۰۰ واحد فراوری انواع میوه و مرکبات/ کاهش ضایعات انار با توسعه صنایع تبدیلی

تهران - ایرنا - رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بیش از ۱۲۰۰ واحد دارای پروانه بهره‌برداری در زمینه فرآوری، درجه‌بندی و بسته‌بندی انواع میوه و مرکبات با ظرفیت اسمی حدود هفت میلیون تن در کشور فعال است که بخشی از این ظرفیت به فرآوری انار اختصاص دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، کریم ذوالفقاری ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن آیین کهن شب یلدا افزود: صنایع تبدیلی و تکمیلی می‌تواند نقش موثری در کاهش ضایعات انار، افزایش ارزش افزوده و توسعه صادرات غیرنفتی ایفا کند.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی بر نقش راهبردی صنایع تبدیلی در بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌ های انار کشور تاکید کرد و اظهار داشت: انار ایرانی به دلیل تنوع ژنتیکی، کیفیت بالا و ترکیبات زیست‌ فعال ارزشمند از مزیت‌ های رقابتی مهم کشور در توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی است.

وی تصریح کرد: در شرایطی که بخشی از تولید انار کشور به دلیل محدودیت‌ های بازار تازه‌ خوری و ضایعات پس از برداشت با چالش روبرو است، توسعه صنایع تبدیلی دانش‌بنیان ضمن کاهش ضایعات، موجب افزایش درآمد باغداران و تقویت تاب‌ آوری بخش کشاورزی می‌شود.

ذوالفقاری گفت: توسعه صنایع تبدیلی مبتنی بر فناوری‌های نوین از جمله فرآوری حداقل، استخراج ترکیبات زیست‌فعال و بسته‌بندی‌های پیشرفته، یک ضرورت اقتصادی و علمی برای تکمیل زنجیره ارزش انار و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق تولیدکننده است.

وی افزود: انار ایران با برخورداری از ترکیبات زیست‌ فعال ارزشمند نظیر پلی‌فنول‌ها، آنتوسیانین‌ها و آنتی‌ اکسیدان‌ها ظرفیت بالایی برای تولید فرآورده‌هایی همچون کنسانتره، رب انار، آب‌انار شفاف‌سازی‌شده، پودر انار، عصاره و ترکیبات عملکردی دارد و شواهد و تحقیقات علمی نشان می‌دهد این محصولات، علاوه بر افزایش ماندگاری، در ارتقای سلامت جامعه و گسترش بازارهای داخلی و صادراتی نقش موثری دارند.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، شب یلدا را به‌ عنوان یکی از کهن‌ترین آیین‌های فرهنگی ایران و نماد همبستگی اجتماعی، صیانت از سنت‌ها و پاسداشت محصولات بومی و فصلی دانست و اظهار داشت: انار به‌ عنوان یکی از شاخص‌ترین میوه‌ های یلدایی جایگاهی ویژه در فرهنگ تغذیه ایرانی داشته و از منظر علمی، اقتصادی و صنعتی نیز واجد اهمیت راهبردی است.

وی خاطرنشان کرد: شب یلدا فرصتی نمادین برای بازاندیشی در پیوند فرهنگ، علم و اقتصاد کشاورزی و فرصتی برای ترویج مصرف فرآورده‌های سالم و فناورانه مبتنی بر انار و برجسته‌ سازی نقش صنایع تبدیلی در امنیت غذایی، سلامت جامعه و توسعه صادرات غیرنفتی است.

ذوالفقاری افزود: حمایت هدفمند از سرمایه‌گذاری در صنایع تبدیلی انار و تقویت ارتباط میان پژوهش، تولید و بازار ضرورتی راهبردی برای تحقق توسعه پایدار بخش کشاورزی است.