شناسهٔ خبر: 76374408 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

رشد روزافزون چاقی و دیابت/ داروهای تزریقی برای بیماران فقط باید با تجویز پزشک مصرف شوند

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه چاقی و دیابت هرروز در حال افزایش هستند، گفت: داروهای تزریقی برای درمان دیابت نوع ۲ و چاقی باید حتما با تجویز پزشک - و نه در مراکز و سالن‌های زیبایی- مصرف شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه جامعه ایسکانیوز؛ علیرضا استقامتی، رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مراسم رونمایی از یک داروی تزریقی برای درمان دیابت نوع 2 و کاهش عوارض ناشی از بیماری، اظهار کرد: سالها بود که در درمان دیابت داروها و قرص‌های محدود داشتیم و تحولی در دیابت اتفاق نیفتاده بود اما اکنون یک دسته از داروهای تزریقی ساخته شده که به آن اصطلاحاً تحریک کننده‌های هورمون GLP1 می‌گویند و امروز نمونه داخلی آن نیز رونمایی شد، این دسته داروها هم در کنترل قند خون موثرند و هم مطالعات نشان داد می‌توانند در کاهش اشتها و وزن نیز مفید باشند.

وی با بیان اینکه چاقی و دیابت روز به روز در حال شایع‌تر شدن هستند، افزود: در حال حاضر یک میلیارد نفر در جهان دچار چاقی و 590 میلیون نفر درگیر بیماری دیابت هستند و این نوع داروها که هم می‌توانند در کنترل قند خون و هم در کاهش وزن این بیماران مفید باشد می‌توانند در درمان بیماران کمک بیشتری کنند.

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: مطالعات متعددی نشان داده که این داروها در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی و نارسایی قلبی و بیماری‌های پیشرفته کلیوی در زمینه دیابت و کبد چرب پیشرفته در پی ابتلا به دیابت، می‌تواند مفید باشد بنابراین علاوه بر کنترل قند خون بیماران دیابتی، ارزش افزوده‌ای از نظر سلامت کبدی و کلیدی و قلبی نیز دارند.

وی درباره پوشش بیمه‌ای دارو برای بیماران دیابتی نیز بیان کرد: این داروی تزریقی در همه جای جهان گران است، در ایران نیز باید دید باتوجه به شرایط اقتصادی خاص بیمه‌ها، آیا می‌توان از این داروهای نسل جدید نیز حمایت بیمه‌ای شود یا خیر.

این فوق تخصص بیماری‌های غدد درون‌ریز و متابولیسم با بیان اینکه این دسته از داروها باید حتما با تجویز و زیر نظر پزشکان مورداستفاده قرار گیرد، درباره کاربردهای دارو تصریح کرد: در بیماران دیابتی که بیماری قلبی، نارسایی قلبی، نارسایی پیشرفته کلیوی و کبد چرب پیشرفته دارند این دارو می‌تواند استفاده شود. در افراد دیابتی با شاخص توده بدنی (BMI) بالای 27 و در افراد دچار چاقی مفرط با شاخص توده بدنی بالای 30 می‌تواند به کاهش وزن کمک کند اما باید توجه داشت که تزریق دارو باید همزمان با ارائه راهنمایی‌های تغذیه‌ای کافی از سوی متخصصین و همچنین ورزش‌های مقاومتی باشد تا همراه با چربی‌ها، عضلات فرد نیز از دست نرود. همچنین مردم باید توجه کنند که داروهای تزریقی که برای درمان دیابت نوع 2 و چاقی مفرط به کار می‌روند باید حتما توسط پزشک تجویز شود و نباید در مراکز زیبایی و خودسرانه مصرف شود.

وی درباره عوارض مصرف این نوع داروهای تزریقی تحریک‌کننده GLP1 نیز بیان کرد: عوارض این داروها شامل مشکلات گوارشی نظیر تهوع، احساس پری و سیری، استفراغ، اسهال یا یبوست است و در عین حال نباید تصور شود که اگر بیمار تنها این دارو را دریافت کند کار درمان دیابت و چاقی مفرط تمام است زیرا در کنار دریافت دارو، نیاز به ورزش و فعالیت بدنی و پیروی از رژیم غذایی سالم نیز وجود دارد.

استقامتی درباره مزایای استفاده از این دسته داروها نیز گفت: مزایای مصرف دارو بسته به بیمار ممکن است متفاوت باشد و ممکن است در یک بیمار نیاز به قطع انسولین شود و در بیماران دیگر در کنار مصرف انسولین تزریق شود.

امین قبادی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده انسولین‌های قلمی نیز در ادامه این مراسم رونمایی اظهار ‌کرد: شرکت دارویی ما با سرمایه گذاری 120 میلیون یورویی شروع به تولید داروی بیماران خاص با تمرکز بر انسولین‌ کرده است و درحال حاضر انسولین‌های طولانی‌اثر و کوتاه‌اثر را وارد بازار کرده است. امروز نیز دارویی رونمایی شد که می‌تواند برای کنترل قند خون بیماران دیابتی سودمند باشد و به کاهش وزن بیماران چاق نیز کمک کند.

وی با بیان اینکه دارو به روش نوترکیب تولید شده است، افزود: این دارو مجوزهای لازم را از سازمان غذا و دارو دریافت کرده‌ و از هفته آینده در بازار توزیع می‌شود.

قبادی درباره صرفه‌جویی ارزی حاصل از این دارو نیز بیان کرد: داروی مشابه خارجی حدود 300 دلار قیمت دارد که با ارز آزاد حدود 30 میلیون تومان می‌شود اما نمونه تولید داخل که امروز رونمایی شد 6 میلیون تومان قیمت دارد که هر قلم آن طی یک ماه مصرف می‌شود.

وی با بیان اینکه در حوزه همه انسولین‌ها می‌توانیم کشور را به خودکفایی برسانیم، گفت: این داروی تزریقی نیز اصطلاحاً مشابه انسولین‌ها است که برخی بیماران دیابتی، با تزریق آن از تزریق انسولین‌ نیز ممکن است بی‌نیاز شوند زیرا به کاهش وزن بیماران و درنتیجه کاهش قند خون آن‌ها نیز کمک می‌کند. دارو هنوز وارد پوشش بیمه‌ای نشده است و باتوجه به فوایدی که دارد به نظر می‌رسد آن را وارد لیست بیمه کنند.

سعید کلباسی، رئیس هیئت مدیره انجمن دیابت ایران نیز در ادامه اظهار کرد: بسیاری از بیماران دیابتی به دلیل ابتلا به این بیماری دچار عوارض کبدی، قلبی و نارسایی کلیه می‌شوند.

وی افزود: هر یک کیلو کاهش وزن 12 درصد خطر قلبی و عروقی و مرگ را در بیماران دیابتی کاهش می‌دهد.

کلباسی ادامه داد: داروهای تحریک کننده هورمون GLP1 می‌تواند علاوه بر کاهش قند خون بیماران در کاهش وزن و عوارض قلبی و کلیوی آن‌ها نیز موثر باشد. این دارو در بیماران دیابتی که کنترل قند ندارند و حتی با انسولین قند آن‌ها کنترل نمی‌شود، دچار اضافه وزن می‌شوند و همین اضافه وزن باعث بروز عوارض قلبی و کلیوی و افزایش مجدد قند خون می‌شود. داروها سد مقاومتی قند و وزن را می‌شکند و به بهبود مدیریت بیماری کمک می‌کند.

وی گفت: ورود این نوع داروها به بازار دارویی کشور، دسترسی بیماران به درمان‌های نوین دیابت در جهان را تسهیل می‌کند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: