شناسهٔ خبر: 76350473 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

قانون‌گذاران آمریکایی دست ترامپ را برای حمله به ونزوئلا باز گذاشتند

صاحب‌خبر -

شفقنا – مجلس نمایندگان آمریکا با دو قطع‌نامه تحت رهبری دموکرات‌ها که به دنبال محدودسازی استفاده دولت از زور بودند، به تلاش‌ها برای مهار اقدامات نظامی دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، علیه ونزوئلا رأی منفی داد.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، این اقدامات تحت قطع‌نامه اختیارات جنگی ارائه شدند که به قانون‌گذاران اجازه می‌دهد عملیات نظامی را که رسماً توسط کنگره تصویب نشده‌اند، به چالش بکشند.

اولین پیشنهاد به دنبال توقف حملات مداوم ایالات متحده آمریکا علیه آنچه دولت ترامپ کشتی‌های مرتبط با کارتل یا «تروریست‌های مواد مخدر» فعال در دریای کارائیب نامیده است، بود. این قطع‌نامه با ۲۱۰ رأی موافق در برابر ۲۱۶ رأی مخالف شکست خورد و با وجود حمایت تقریباً یکپارچه دموکرات‌ها و تعداد انگشت‌شماری از جمهوری‌خواهان، نتوانست اکثریت آرا را به دست آورد.

قطع‌نامه دوم، با هدف جلوگیری از هرگونه اقدام نظامی جدید «در داخل یا علیه ونزوئلا»—مگر آنکه کنگره در این خصوص اعلام جنگ کند یا چنین عملیاتی را مجاز بداند—نیز با رأی ۲۱۱ در برابر ۲۱۳ رد شد.

این آرا به رئیس جمهور ترامپ اجازه می‌دهد تا به حملات نظامی آمریکا در دریا ادامه دهد و سایر اقدامات اجرایی مرتبط با کارزار فشار خود علیه کاراکاس، از جمله اقدامات مرتبط با محاصره اخیر محموله‌های نفتی ونزوئلا توسط واشنگتن را دنبال کند.

از ماه سپتامبر، نیروهای آمریکایی حملاتی را علیه «قاچاقچیان مواد مخدر» که در دریا فعالیت می‌کنند، انجام داده‌اند و در عملیاتی که واشنگتن آن را کشتی‌های مرتبط با کارتل توصیف می‌کند، بیش از ۹۰ نفر را کشته‌اند. واشنگتن تاکنون هیچ مدرکی درباره اینکه کسانی که هدف قرار گرفته‌اند، قاچاقچیان موارد مخدر هستند، ارائه نداده است.

ترامپ همچنین تهدید کرده است که حملات را به خاک ونزوئلا گسترش خواهد داد و کاراکاس را به پناه‌دادن به «تروریست‌های مواد مخدر» متهم کرده است – ادعاهایی که دولت ونزوئلا آن را قویاً رد کرده است.

کاراکاس اقدامات واشنگتن را غیرقانونی و ناقض قوانین بین‌المللی، تجارت آزاد و آزادی ناوبری دانسته و محکوم کرده است. دولت نیکلاس مادورو ادعاهای ترامپ در مورد منابع نفتی و معدنی این کشور را رد کرد و تأکید کرد که «ونزوئلا دیگر هرگز مستعمره یک امپراتوری یا هیچ قدرت خارجی نخواهد شد».

این خبر را اینجا ببینید.