شناسهٔ خبر: 76345107 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

برگزاری جشنواره سفره کُردی «شەوچلە»؛ پیوند طعم، فرهنگ و گردشگری در سنندج

سنندج - ایرنا - جشنواره سفره کُردی شەوچلە (شب یلدا) با هدف معرفی ظرفیت‌های خوراک بومی و توسعه گردشگری غذا، شامگاه چهارشنبه با استقبال شهروندان در هتل شادی سنندج برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، در این جشنواره، غذاهایی همچون رشته‌پلاو، یه‌کاوه، قلیه، قاورمه، کفته‌وشوروا و رشته‌وتورش در قالب مسابقه عرضه شد و ۲۵ غذاخوری و رستوران سطح شهرهای سنندج و سقز در آن حضور داشتند.

در کنار غذاهای سنتی، ارائه یک غذای فست‌فودی از سوی یکی از شرکت‌کنندگان با استقبال کودکان و نوجوانان مواجه شد؛ موضوعی که تفاوت ذائقه نسل جوان با بزرگسالان و گرایش بیشتر آنان به غذاهای جدید را نشان داد، در حالی که عمده بزرگسالان به تست غذاهای بومی و سنتی منطقه علاقه‌مند بودند.

این رویداد تنوع غذاهای سنتی کُردی، حضور فعال رستوران‌داران و استقبال نسل‌های مختلف را در کنار هم به نمایش گذاشت.

ثبت ۱۸ خوراک سنتی کردستان در فهرست میراث ناملموس کشور

برگزاری جشنواره سفره کُردی «شەوچلە»؛ پیوند طعم، فرهنگ و گردشگری در سنندج

رئیس گروه بازاریابی محصولات گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کردستان، در این مراسم با قدردانی از استقبال گسترده مردم اظهار کرد: هدف از برگزاری این جشنواره‌ها آن است که وقتی کردستان به‌عنوان مقصد گردشگری انتخاب می‌شود، تنها مناظر طبیعی و میراث فرهنگی آن مدنظر نباشد بلکه جاذبه‌های پنهان گردشگری مانند غذا، خوراک و نوشیدنی‌های محلی نیز معرفی شود.

آوات مکاری افزود: در راستای سیاست‌گذاری برای معرفی کردستان به‌عنوان استان رویدادمحور، عناصر فرهنگی قدرتمندی مانند غذا می‌تواند به جاذبه‌ای مهم در گردشگری تبدیل شود.

وی ادامه داد: طی سال‌های اخیر تعداد کافه‌ها و رستوران‌ها در استان افزایش یافته و برخی از آن‌ها در میان گردشگران شناخته شده‌اند.

مکاری گفت: ۱۸ خوراک سنتی کردستان در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شده و انتظار می‌رود بخش خصوصی با معرفی غذاهای دیگر به تکمیل این فهرست کمک کند.

وی بیان کرد: برگزاری تور تخصصی غذا و شناسایی روستاهای شاخص در حوزه خوراک با همکاری بخشداری‌ها و فرمانداری‌ها از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده است.

فعالیت ۸۰۰ غذاخوری در سنندج

رئیس اتحادیه رستوران‌ها و غذاخوری‌های سنندج نیز در این مراسم اظهار کرد: حدود ۸۰۰ واحد غذاخوری در سنندج فعال است و بیش از هزار نفر به‌طور مستقیم در این حوزه اشتغال دارند.

کمال قادری افزود: رستوران جهان‌نما موفق به کسب امتیاز موزه‌رستوران شده و چهار واحد دیگر از جمله شیدا، جهان‌نما و شیدای فیض‌آباد توانسته‌اند گردشگران غذایی را جذب کنند.

رونمایی از کتاب فرهنگ خوراک هورامان

برگزاری جشنواره سفره کُردی «شەوچلە»؛ پیوند طعم، فرهنگ و گردشگری در سنندج

در بخش فرهنگی این جشنواره، کتاب فرهنگ خوراک در هورامان تألیف امیر صادقی معرفی و رونمایی شد.

نویسنده این اثر با اشاره به اهمیت جشنواره‌های غذا گفت: این رویدادها فرصت مناسبی برای معرفی غذاهای بومی فراهم می‌کنند.

امیر صادقی بیان کرد: نزدیک به ۱۸ سال درباره خوراک روستاهای مناطق مختلف استان پژوهش کرده‌ام و حاصل آن معرفی غذاهای منطقه هورامان در قالب کتابی تحلیلی، مصور و مبتنی بر پژوهش علمی است.

وی افزود: در آیین‌ها و مراسم مختلف همچون عزا، عروسی و آیین پیرشالیار، غذاهای متنوعی سرو می‌شود که هرکدام بخشی از هویت فرهنگی منطقه را بازتاب می‌دهد.

در پایان این جشنواره، آموزشگاه دارچین رتبه نخست، رستوران هتل شادی رتبه دوم و رستوران فرح‌خانم رتبه سوم را با رای هیات داوران کسب کردند.