شناسهٔ خبر: 76340287 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

«آمازون» در پی سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری در «اوپن‌ای‌آی»

شرکت آمازون(Amazon) در حال مذاکره برای سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری در شرکت توسعه هوش مصنوعی اوپن‌ای‌آی(OpenAI) و تأمین تراشه‌های ترینیوم(Trainium) برای آن است. ضمن اینکه «اوپن‌ای‌آی» ظرفیت مرکز داده بیشتری را از «آمازون» اجاره خواهد کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، شرکت «آمازون» در حال مذاکره با «اوپن‌ای‌آی» برای سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری در این شرکت و تأمین تراشه‌های هوش مصنوعی و خدمات رایانش ابری بیشتر است.

به نقل از فایننشال تایمز، این معامله ارزش «اوپن‌ای‌آی» را به بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار می‌رساند، اما احتمالاً سؤالات بیشتری را در مورد قراردادهای سرمایه‌گذاری چرخشی این شرکت شامل تراشه‌ها و مراکز داده ایجاد می‌کند.

این دو شرکت همچنین در حال مذاکره در مورد امکان کمک «اوپن‌ای‌آی» به «آمازون» در بازار آنلاین خود هستند، مشابه معاملاتی که با «Etsy»، «Shopify» و «Instacart» انجام داده است. با این حال، هرگونه توافقی هنوز به «آمازون» اجازه نمی‌دهد که پیشرفته‌ترین مدل‌های «اوپن‌ای‌آی» را در پلتفرم ابری توسعه‌دهندگان خود به بازار عرضه کند، زیرا «مایکروسافت» تا دهه ۲۰۳۰ حق انحصاری این موارد را در اختیار دارد.

«اوپن‌ای‌آی» اخیراً توافق خود با «مایکروسافت» را تغییر داده است تا به آن اجازه دهد از ظرفیت مرکز داده سایر تأمین‌کنندگان استفاده کند. تقریباً در همان زمان، این شرکت مجموعه‌ای از معاملات را با شرکت انویدیا(NVIDIA)، اوراکل(Oracle)، «AMD» و دیگران برای ایجاد ظرفیت مرکز داده و خرید یا اجاره تراشه‌های هوش مصنوعی انجام داد.

این معامله جدید، «اوپن‌ای‌آی» را ملزم به استفاده از تراشه‌های هوش مصنوعی ترینیوم(Trainium) «آمازون» و اجاره ظرفیت مرکز داده بیشتر از خدمات وب آمازون(AWS) می‌کند. این علاوه بر ۳۸ میلیارد دلاری است که «اوپن‌ای‌آی» قبلاً برای اجاره سرورها از «AWS» در هفت سال آینده متعهد شده است.

این معاملات با توجه به ماهیت چرخشی خود، زنگ خطر را در بین سرمایه‌گذاران به صدا درآورده‌اند. در بسیاری از این معاملات، از جمله این جدیدترین معامله «آمازون»، «اوپن‌ای‌آی» پول سرمایه‌گذاری را دریافت می‌کند و سپس آن پول را برای زیرساخت یا تراشه به همان شرکت بازمی‌گرداند. ضمن اینکه این مبالغ سرسام‌آور هستند، به طوری که تنها دو شرکت «Softbank» و «Oracle» در مجموع ۴۰۰ میلیارد دلار برای مراکز داده جدید برای نیازهای محاسباتی «اوپن‌ای‌آی» هزینه کرده‌اند و تاکنون «اوپن‌ای‌آی» بیشتر از آنچه به دست آورده، پول از دست داده است.

انتهای پیام