شناسهٔ خبر: 76339332 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

عزیزی: استفاده از جوش‌شیرین و نمک بالا از چالش‌های جدی نانوایی‌هاست

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چوار از اجرای پویش تغذیه سالم با محوریت «نان سالم» در شهرستان چوار همزمان با سراسر کشور خبر داد.

صاحب‌خبر -

عبدالرضا عزیزی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در چوار با اشاره به اهداف پویش ملی «نان و سلامت»، اظهار کرد: نان کامل یکی از مؤثرترین عوامل برای کاهش چاقی، دیابت و فشار خون است که نظارت واقعی بر تولید آن ضرورت دارد.

وی با بیان اینکه نان یکی از اصلی‌ترین اقلام مصرفی مردم ایران است، گفت: نان کامل که از آرد سبوس‌دار و جوانه گندم تهیه می‌شود، علاوه بر ایجاد احساس سیری طولانی‌تر، منبع مهمی برای تامین بخش قابل توجهی از آهن، پروتئین، انواع ویتامین‌های گروه B، املاح معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های مورد نیاز بدن است و در کنترل دیابت، فشار خون و کلسترول نقش مؤثری دارد.  

مدیر شبکه بهداشت شهرستان چوار تصریح کرد: مصرف نان کامل به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اجزای سفره خانوار ایرانی، نقش چشمگیری در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر دارد و به دلیل فیبر بالا، املاح ضروری و ویتامین‌های موجود در نان کامل به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش خطر چاقی، کنترل قند خون و ارتقای سلامت عمومی کمک می‌کند.

عزیزی با بیان اینکه در این پویش، کارشناسان تغذیه، بهداشت محیط، بهداشت مدارس و مراقبین سلامت با حضور در مراکز خدمات سلامت، مدارس، مساجد، نانوایی‌ها و فضاهای عمومی به آموزش و اطلاع‌رسانی مستقیم خواهند پرداخت، گفت: همچنین بروشورها، بسته‌های آموزشی و پیام‌های رسانه‌ای درباره نحوه تشخیص نان سالم و مزایای نان کامل در سطح گسترده توزیع می‌شود.

وی با اشاره به چالش‌های تولید نان سالم تصریح کرد: کیفیت آرد، میزان نمک بالا و استفاده از جوش شیرین از مشکلات جدی در نانوایی‌هاست که باید با آموزش نانوایان، تدوین شیوه‌نامه نظارت و هویت‌بخشی به نان کامل برطرف شود.

عزیزی گفت: پویش ملی تغذیه سالم با شعار «نان سالم» از 15 تا پایان آذرماه ادامه داشته و هدف آن اصلاح الگوی مصرف نان، حساس‌سازی مردم و سیاست‌گذاران و حمایت از نانوایان برای تولید نان کامل است.

انتهای پیام/180/