شناسهٔ خبر: 76331345 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

سردار رادان: ضرورت بهره‌گیری از سامانه‌های هوشمند برای ایمنی سفرها/ کاهش تلفات جاده‌ای مطالبه امام خامنه‌ای است

فرمانده انتظامی کل کشور گفت: هشت دستگاه و ۹۱ هزار نفر نیرو در زمستان سال ۱۴۰۴، مسئولیت دارند با ارائه خدمات بیشتر تلفات ناشی از تصادفات رانندگی را به حداقل برسانند؛ این مأموریت همان مطالبه‌ای است که رهبر معظم انقلاب اسلامی مطرح کرده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار جامعه دفاع‌پرس، سردار «احمدرضا رادان» فرمانده انتظامی کل کشور، صبح امروز (چهارشنبه) در مراسم آغاز رزمایش طرح ترافیکی زمستان ۱۴۰۴ با گرامی‌داشت بیست‌وششم آذرماه، روز حمل‌ونقل، اظهار داشت: از امروز با حضور بیش از ۹۱ هزار نفر از نیروهای امدادی شامل امدادگران سازمان امداد و نجات، اورژانس کشور، امداد خودروها، راهداران، آتش‌نشانان و همکاران پرتلاش پلیس راه و راهور سراسر کشور، طرح زمستانی آغاز خواهد شد.

سردار رادان: کنترل حوادث رانندگی نیازمند همکاری گسترده و اقدامات هوشمندانه است
فرمانده انتظامی کل کشور افزود: در زمستان سال ۱۴۰۴، هشت دستگاه و ۹۱ هزار نفر نیرو مسئولیت دارند با ارائه خدمات بیشتر، بهتر و هوشمندانه، تلفات ناشی از تصادفات رانندگی را به حداقل برسانند. این مأموریت همان مطالبه‌ای است که مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا مطرح کرده‌اند؛ یعنی کاهش چشمگیر تلفات جاده‌ای. تحقق این هدف جز با تلاش مضاعف، همتی بلند و خدمت عاشقانه و صادقانه به مردم عزیز امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی ادامه داد: خدمت صادقانه و عاشقانه این جمعیت ۹۱ هزار نفری با حضور پررنگ در جهت آرامش و آسایش مردم در سفرها و ترددهای جاده‌ای، قطعاً موفق خواهد بود. البته لازم است دولت محترم نیز در زمینه حمایت و کمک به این دستگاه‌ها بیش از گذشته اهتمام ورزد.

سردار رادان خاطرنشان کرد: طبیعی است که هرچه بیمارستان‌های پذیرش‌کننده مصدومان ناشی از تصادفات مجهزتر شوند، حمل‌ونقل هوایی و زمینی در اورژانس و هلال‌احمر توسعه یابد و امکانات بیشتری فراهم گردد، تأثیر مثبت بیشتری در کاهش تلفات خواهیم داشت.

وی بیان داشت: همه دستگاه‌ها باید در کنار تلاش برای ایجاد بستری هوشمند مبتنی بر سامانه‌های الکترونیکی و استفاده از هوش مصنوعی، با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان زمینه آینده‌ای ایمن‌تر و پیشگیری مؤثرتر را فراهم کنند. برای این منظور باید دسترسی‌های لازم ایجاد شود تا این مهم محقق شود.

فرمانده انتظامی کل کشور با اشاره به شعار جوانی جمعیت و اهمیت فرزندآوری گفت: بخشی از تحقق این موضوع در حوزه کنترل تصادفات و کاهش تلفات نهفته است. متأسفانه سال‌هاست نزدیک به ۲۰ هزار نفر از هموطنان در حوادث رانندگی، چه درون‌شهری و چه برون‌شهری، جان خود را از دست داده‌اند؛ عددی بسیار بزرگ که نه در شأن مردم عزیز ماست و نه در شأن نظام جمهوری اسلامی ایران.

وی تصریح کرد: اگر این ۲۰ هزار نفر به جای فوت به جمعیت کشور افزوده می‌شدند، تأثیر بزرگی در رشد جمعیت داشتیم. متأسفانه به جای اینکه راهی برای زندگی باشند، جان خود را از دست داده‌اند و این مسئله بسیار تأسف‌بار است. باید با تلاش و همکاری همه دستگاه‌ها این تلفات به حداقل برسد.

سردار رادان با تأکید بر اهمیت کنترل حوادث رانندگی، آن را موضوعی چندوجهی دانست که نیازمند توجه ویژه و اقدامات گسترده است. وی به ضرورت افزایش ایمنی جاده‌ها، حذف نقاط حادثه‌خیز و تقویت ناوگان‌های امدادی و انتظامی در هشت سازمان مرتبط اشاره کرد و این اقدامات را اجتناب‌ناپذیر خواند.

وی از دولت و رئیس‌جمهور به‌خاطر تلاش‌های ویژه در این حوزه قدردانی کرد و خواستار تشکیل حوزه‌های تخصصی برای پیشبرد این موضوع شد. همچنین اعلام کرد که با پیشنهاد پلیس راهنمایی و رانندگی، دولت موافقت کرده است تا از ظرفیت بخش خصوصی برای تجهیز هوشمند ناوگان‌ها در شهرها و جاده‌ها استفاده شود و خواستار تسریع مراحل واگذاری و تعیین سهم بخش خصوصی شد.

فرمانده انتظامی کل کشور به اهمیت استفاده از خودروهای متصل در ناوگان حمل‌ونقل عمومی و خصوصی اشاره کرد و آن را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر در مدیریت ترددهای شهری و برون‌شهری دانست.

وی خاطرنشان کرد: هشت سازمان مذکور نه‌تنها در طرح‌های زمستانی بلکه در تمامی طرح‌های فصلی و مناسبت‌های مهم مانند اربعین، نوروز و تعطیلات تابستانی با همکاری مستمر خدمات چشمگیری ارائه داده‌اند که موجب کاهش قابل توجه حوادث رانندگی شده است.

سردار رادان از مردم، به‌ویژه رانندگان حمل‌ونقل عمومی و وسایل نقلیه شخصی خواست تا بیش از پیش به قوانین راهنمایی و رانندگی پایبند باشند و با همکاری نیروهای پلیس ـ شامل ۹۰ هزار نفر از مردان و زنان مجاهد در این حوزه ـ زمینه کاهش تصادفات و حوادث را فراهم کنند.

وی با اشاره به اینکه حدود ۱۰ درصد رانندگان متخلف عامل اصلی بیشترین تصادفات هستند، تأکید کرد: پلیس باید این گروه را از رانندگان قانونمند جدا کرده و با سخت‌گیری قانونی اما عادلانه، امنیت جاده‌ها را تأمین کند.

فرمانده انتظامی کل کشور متذکر شد: سخت‌گیری‌ها نه برای فشار بر افراد، بلکه برای حفظ جان رانندگان و سایر شهروندان است و این موضوع باید به‌عنوان اولویت اصلی همه دست‌اندرکاران در حوزه راهنمایی و رانندگی مدنظر قرار گیرد.

انتهای پیام/ 241