شناسهٔ خبر: 76316156 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان:

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در مسیر تحول پژوهشی و فناورانه است

گرگان - ایرنا - معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گزارشی از دستاوردها و برنامه‌های آینده این دانشگاه، به گسترش همکاری‌های بین‌المللی، ارتقای زیرساخت‌های فناورانه و تقویت زیست‌بوم نوآوری اشاره کرد و گفت : این دانشگاه تخصصی در مسیر تحول پژوهشی و فناورانه قرار گرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، محمدشریف شریف زاده روز سه شنبه در آیین بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری و نکوداشت برگزیدگان حوزه پژوهش و فناوری و نوآوری در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با اشاره به رشد تعاملات علمی فرامرزی گفت: در سال جاری تعداد ۱۳ طرح مشترک با نخبگان ایرانی مقیم خارج و هفت طرح با کشور عراق به اجرا درآمده که این همکاری‌ها نه‌تنها شبکه‌های علمی دانشگاه را گسترش داده، بلکه زمینه‌ساز جذب اعتبارات بین‌المللی و توسعه فرصت‌های جذب دانشجوی خارجی شده‌اند.

وی در حوزه انتشارات علمی از ارتقای جایگاه نشریات این دانشگاه خبر داد و گفت: تمامی نشریات دانشگاه موفق به کسب رتبه الف شده‌ و برخی از آن‌ها در پایگاه‌های بین‌المللی نمایه شده‌اند.

وی یادآور شد: همچنین نشریه "پروداکشن" در فهرست کتاب ملی کشاورزی قرار گرفته که افتخاری بزرگ برای این دانشگاه تخصصی در کشور است.

وی با قدردانی از تلاش‌های گروه فناوری اطلاعات، از برنامه‌ریزی برای تقویت آزمایشگاه هوش مصنوعی و توسعه زیرساخت‌های هوشمندسازی در دانشگاه خبر داد و تاکید کرد: این حوزه نقش زیربنایی در خدمات‌رسانی به کل دانشگاه دارد و سرمایه‌گذاری در آن باید مستمر و هدفمند باشد.

شریف‌زاده همچنین با اشاره به نقش دانشمندان پر استناد دانشگاه که ۳۵ درصد تولیدات علمی را به خود اختصاص داده‌اند، خواستار حمایت ویژه از این نخبگان شد و گفت: در مسیر زیست‌بوم نوآوری، باید به اخلاق پژوهشی، توسعه انرژی‌های پاک و کاهش هزینه‌های فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

حرکت به‌سوی دانشگاه نسل سوم

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، با اشاره به تحولات اخیر در حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه، بر ضرورت هم‌افزایی، تمرکز بر مزیت‌های منطقه‌ای و توسعه طرح‌های سفارشی تاکید کرد.

شریف‌زاده با انتقاد از پراکنده‌کاری در برخی دانشگاه‌ها در برنامه‌های هفته پژوهش، خواستار انسجام و هم‌راستایی فعالیت‌ها شد و ادامه داد: یکی از محورهای کلیدی ما، توسعه طرح‌های تحقیقاتی سفارشی است؛ چرا که این طرح‌ها در دانشگاه‌های پیشرو دنیا نقش مهمی در تأمین منابع مالی و ارتقای استقلال مالی ایفا می‌کنند.

وی با اشاره به لزوم عبور از نگاه فردمحور در پژوهش، گفت: در حال حرکت به‌سوی تشویق فعالیت‌های جمعی و بین‌رشته‌ای در این دانشگاه هستیم. برخی دانشکده‌ها مانند صنایع غذایی و علوم جنگل عملکرد چشمگیری در تولید مقالات علمی و جذب اعتبارات پژوهشی داشته‌اند که می‌تواند الگویی برای سایر دانشکده‌ها باشد.

شریف‌زاده همچنین از مدل‌های کنسرسیومی و همکاری‌های فرادانشگاهی به‌عنوان راهکارهایی برای حل مسائل پیچیده ملی و استانی یاد کرد و افزود: در شورای پژوهشی این دانشگاه، حمایت از طرح‌های بین‌رشته‌ای و بین‌المللی در اولویت قرار گرفته و این مسیر می‌تواند به ارتقای جایگاه دانشگاه در نظام‌های رتبه‌بندی جهانی منجر شود.

وی با اشاره به پیشتازی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در برخی شاخص‌های بین‌المللی، این موفقیت را مایه افتخار دانست و از همه اعضای هیئت علمی و پژوهشگران خواست تا با همدلی و همکاری، مسیر رشد و تعالی علمی دانشگاه را هموارتر سازند.

شتاب در تجاری‌سازی دانش

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان از برنامه‌ریزی گسترده این دانشگاه برای توسعه تجاری‌سازی دانش فنی و تقویت همکاری‌های علمی بین‌المللی خبر داد.

وی با اشاره به نقش کلیدی دفتر مالکیت فکری دانشگاه اظهار کرد: با حمایت مدیریت ستادی دانشگاه و تلاش همکاران در دفتر مالکیت فکری، در تلاش هستیم تا بستر مناسبی برای بهره‌برداری از دانش فنی فراهم کنیم. این مسیر می‌تواند با راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان توسط اعضای هیئت علمی و دانشگاهیان استان و منطقه، در قالب برنامه‌هایی نظیر " آراندیشی " تحقق یابد.

شریف‌زاده با تاکید بر اهمیت سال جاری به عنوان سال جهش تولید دانش‌بنیان، افزود: قانون جهش دانش‌بنیان فرصت‌های بی‌نظیری از جمله معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌هایی که در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند، فراهم کرده است. از همه همکاران درخواست دارم تا با مشارکت فعال، زمینه‌ساز تحقق این اهداف باشند.

وی همچنین از بازنگری در حوزه همکاری‌های علمی و روابط بین‌الملل خبر داد و گفت: طرح‌های تحقیقاتی مشترک با همکاران بین‌المللی و ایرانیان خارج از کشور در دستور کار این داتشگاه قرار گرفته است و این اقدام می‌تواند به ارتقای شاخص‌های بین‌المللی دانشگاه و بهره‌برداری از ظرفیت‌های علمی جهانی کمک شایان کند.

شریف‌زاده با اشاره به تصویب ۱۲ طرح پژوهشی در نشست اخیر شورای پژوهشی دانشگاه ابراز امیدواری کرد که با تخصیص اعتبارات لازم از سوی وزارتخانه، این طرح‌ها به مرحله اجرا برسند و دستاوردهای ارزشمندی برای این دانشگاه و کشور به همراه داشته باشد.

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در مسیر تحول پژوهشی و فناورانه است

در این آیین که رییس و نماینده ولی فقیه در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان حضور داشتند، از شماری از پژوهشگران و دانشجویان موفق دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با اهدا لوح و جوایزی تقدیر شد.