شناسهٔ خبر: 76315342 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

نقش دانشگاه‌ها در احیای معماری ایرانی با الهام از هنر‌های سنتی

رئیس دپارتمان معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد استاد فرشیان، بر لزوم احیای معماری ایرانی با الهام از هنر‌های سنتی تأکید کرد و با اشاره به چالش‌های معماری معاصر ایران، نقش دانشگاه‌ها را در جریان‌سازی و بازتعریف هویت معماری شهری حیات‌بخش توصیف کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری آنا، محمدرضا قربانی پارام، معمار و رئیس دپارتمان معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد استاد فرشیان، در مصاحبه با برنامه فرهنگسرای گفت‌و‌گو، به بررسی جایگاه هنر‌های سنتی در معماری معاصر ایران پرداخت و با بیان اینکه معماری سنتی ایران همواره توجه ویژه‌ای به روح و روان انسان داشته است، گفت: معماران سنتی ما با الهام از فلسفه ایرانی-اسلامی، آثاری خلق کرده‌اند که امروز می‌تواند الگوی معماری پایدار و طبیعت‌دوست باشد.

قربانی پارام با اشاره به چالش‌های معماری معاصر ایران، از جمله یکسان‌سازی سیمای شهری و فاصله‌گیری از هویت بومی، اظهار داشت: بزرگ‌ترین آسیب معماری امروز ما، تبدیل شهرهایمان به کپی‌هایی مشابه از یکدیگر است. این موضوع نه تنها زیبایی فرهنگی شهرهایمان را از بین می‌برد، بلکه هویت بومی را نیز به حاشیه می‌راند.

وی با تأکید بر نقش دانشگاه‌ها در احیای معماری ایرانی، افزود: دانشگاه‌ها باید به عنوان موتور محرکه جریان‌سازی در معماری، با تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران همکاری نزدیک داشته باشند. متأسفانه هنوز ساز و کار مناسبی برای ارتباط دانشگاه با صنعت و بخش دولتی وجود ندارد.

رئیس دپارتمان معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد استاد فرشیان در ارتباط تلفنی با رادیو گفت‌و‌گو برگزاری «جشنواره کشوری هنر و معماری ایرانی-اسلامی استاد فرشیان» را گامی مهم در این راستا دانست و گفت: هدف ما تبدیل این جشنواره به رویدادی بین‌المللی است تا معماری ایرانی را به جهان معرفی کنیم. در اولین دوره این جشنواره، دانشجویان و اساتید از سراسر کشور شرکت کردند و آثار ارزشمندی ارائه شد.

قربانی پارام در پایان، بر لزوم توجه به تنوع فرهنگی و اقلیمی در طراحی معماری شهری تأکید کرد و گفت: هر شهر باید هویت خاص خود را داشته باشد. این موضوع نیازمند همکاری همه جانبه دانشگاه‌ها، شهرداری‌ها و تصمیم‌سازان است تا معماری ایرانی اسلامی به شکوفایی مجدد برسد.

انتهای پیام/