شناسهٔ خبر: 76300620 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نماینده تهران از تدوین طرحی در مجلس برای مقابله با جنگ‌های شناختی خبر داد

تهران - ایرنا - رئیس کمیته قدرت نرم و مقابله با تهدیدات شناختی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: به دلیل تنوع، تحول و تغییراتی که در جنگ‌ها صورت گرفته، طرحی جامع در حوزه امنیت ملی و مقابله با جنگ‌های شناختی تدوین و ارائه خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، مجتبی زارعی امروز دوشنبه(۲۴ آذرماه) پس از نشست کمیته قدرت نرم و مقابله با تهدیدات شناختی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به خبرنگاران گفت: از ابتدای مجلس دوازدهم، اعضای کمیسیون امنیت ملی بر موضوع قدرت ملی و مقابله با جنگ‌های شناختی حساس بودند و در ماه‌های اخیر و پیش از جنگ ۱۲ روزه، این موضوع به شکلی عملیاتی همراه با سایر کمیته‌های مجلس دنبال شد.

رئیس کمیته قدرت نرم و مقابله با تهدیدات شناختی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: امروز در نخستین اجلاس این کمیته، نمایندگانی از تمام دستگاه‌های حاکمیتی و دولتی در حوزه‌های امنیتی، انتظامی، نظامی، ارتباطی، سیاست خارجی و غیره حضور داشتند و در سه حوزه تبادل نظر صورت گرفت.

نماینده مردم تهران تصریح کرد:در حوزه نخست در مبانی نظری و ادبیات قدرت نرم و مقابله با تهدیدات شناختی بحث و تبادل نظر شد و در بخش دوم درباره ارتباط قدرت ملی و جنگ‌های شناختی و بهره بردن فعالیت‌ها در امور ایجابی و دفاعی، دستگاه‌های حاضر در این نشست گزارشی از فعالیت‌ها و امکانات خود ارائه دادند.

نماینده تهران از تدوین طرحی در مجلس برای مقابله با جنگ‌های شناختی خبر داد

وی اضافه کرد: بر اساس گزارش‌های ارائه شده نمایندگان دستگاه‌های حاضر در این نشست، امکانات و فرصت‌های مثبت و سازنده زیادی در این حوزه وجود دارد. البته باید به این موضوع هم توجه کرد که این امکانات و فرصت‌ها در برخی از مسائل نباید به نقطه آسیب تبدیل شوند.

این نماینده مجلس با اشاره به موضوع سوم این نشست عنوان کرد: در حوزه سوم بنا داریم با کمک دستگاه‌های ذینفع و جامعه مدنی، طرح جامع امنیت ملی و مقابله با جنگ‌ها و تهدیدات شناختی را تدوین کنیم. البته برای این موضوع اقدامات مقدماتی آن انجام خواهد شد و از کمیسیون‌های مرتبط مجلس برای انجام کار مشترک بهره خواهیم برد تا در آینده در حوزه جنگ‌های شناختی از قانون کامل و جامعی برخوردار شویم.

زارعی تصریح کرد: ماهیت جنگ‌ها متنوع و متحول شده است و حتی نحوه جنگ‌ها نیز تغییر کرده است. چرا که پیش از این جنگ‌ها فیزیکی بودند ولی امروزه جنگ‌ه نرم افزاری وا شناختی شدند و بسیاری از تهدیدات، پیش درآمد جنگ‌های فیزیکی هستند.

رئیس کمیته قدرت نرم و مقابله با تهدیدات شناختی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه گفت: در این کمیته به جای اینکه به حوزه پدافند درباره جنگ‌های شناختی دشمن توجه کنیم، مولفه‌های قدرت ملی ایران، در دستور کار خواهد بود. یعنی از بُعد نظارتی مجلس، بُعد نظارت کمیسیون و کمیته تهدیدات شناختی، قدرت ملی ایران در حوزه‌های مختلف ژئوپلیتیک، اقوام، حوزه‌های سرزمینی، امکانات توسعه‌ای، منابع و حوزه‌های گوناگون دیگر، هماهنگی های لازم بین دستگاه‌های مختلف برای توجه به قدرت ملی ایران انجام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه‌های گوناگون دیگری از جمله در مدارس، دانشگاه‌ها، کسب و کارها و سایر بخش‌ها تلاش خواهد شد مؤلفه‌های قدرت ملی را بررسی و توسعه دهیم. همچنین قرار است چهارشنبه هفته جاری با حضور اساتید دانشگاهی صاحب تالیف و شخصیت‌های علمی و سیاسی، موضوع مقابله با تهدیدات شناختی دنبال شود.

نماینده تهران از تدوین طرحی در مجلس برای مقابله با جنگ‌های شناختی خبر داد