شناسهٔ خبر: 76296948 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: رکنا | لینک خبر

رکنا گزارش می دهد

باران‌های ۲۰۰ میلی‌متری در راه است؛ زنگ خطر سیلاب در جنوب و مرکز کشور

رکنا، در حالی که بسیاری از مناطق کشور با تنش آبی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، پیش‌بینی‌ها از وقوع بارش‌های کم‌سابقه و بعضاً سیل‌آسا در هفته جاری خبر می‌دهد؛ به‌طوری که در برخی حوضه‌های آبریز و استان‌ها، مجموع بارش‌ها می‌تواند به ۲۰۰ میلی‌متر برسد و خطر طغیان رودخانه‌ها و آب‌گرفتگی را افزایش دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، بر اساس پیش‌بینی‌های انجام‌شده برای هفته جاری، در برخی مناطق کشور مقادیر تجمعی بارش بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلی‌متر برآورد می‌شود.

مطابق این گزارش، از میان حوضه‌های درجه یک کشور، حوضه‌های خلیج فارس و دریای عمان با میانگین بارش ۵۲.۱ میلی‌متر و بیشینه ۲۴۳.۴ میلی‌متر و همچنین حوضه فلات مرکزی با میانگین بارش ۲۵.۴ میلی‌متر و بیشینه ۱۹۱.۴ میلی‌متر، بیشترین میزان بارش را به خود اختصاص خواهند داد.

در مقابل، حوضه دریاچه ارومیه با میانگین بارش ۴.۲ میلی‌متر و بیشینه بارش نقطه‌ای ۳۴.۲ میلی‌متر، کم‌باران‌ترین حوضه درجه یک کشور در هفته جاری پیش‌بینی شده است.

همچنین در میان حوضه‌های درجه دو کشور، حوضه‌های مند، کاریان و خنج با میانگین بارش ۱۶۷.۴ میلی‌متر و بیشینه ۲۴۳.۴ میلی‌متر و نیز حوضه طشک، بختگان و مهارلو با متوسط بارش ۹۵.۴ میلی‌متر و بیشینه ۱۹۱.۴ میلی‌متر، پرباران‌ترین حوضه‌ها خواهند بود.

بر اساس این پیش‌بینی‌ها، استان‌های فارس، کرمان، هرمزگان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان و مازندران با ثبت بارش تجمعی ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلی‌متر، در زمره پربارش‌ترین استان‌های کشور در هفته جاری قرار می‌گیرند.

 

برچسب‌ها: