شناسهٔ خبر: 76293554 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

استاندار سیستان و بلوچستان: گفت‌وگوی تقریبی نباید به نشست‌های محدود دانشگاهی خلاصه شود

استاندار سیستان‌ و بلوچستان با بیان اینکه گفت‌وگوی تقریبی نباید به مباحث نظری و نشست‌های محدود دانشگاهی خلاصه شود، تاکید کرد: لازم است این رویکرد در محتوای آموزشی، برنامه‌های فرهنگی، فعالیت‌های پژوهشی و حتی تعاملات اجتماعی دانشجویان و استادان نهادینه شود تا اثرگذاری آن در سطح جامعه ملموس و پایدار باشد.

صاحب‌خبر -

منصور بیجار دوشنبه ۲۴ آذر در دیدار با محمدهادی فلاح‌زاده رییس دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی کشور با تاکید بر اهمیت شناخت دقیق مسائل بومی سیستان و بلوچستان، با اشاره به نقش راهبردی دانشگاه‌ها در مدیریت تحولات اجتماعی و فرهنگی استان گفت: مراکز آموزش عالی به‌ویژه دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی، پیشران همبستگی اجتماعی و گفت و گوی تقریبی در این خطه هستند.

وی افزود: دانشگاه‌ها باید با انجام پژوهش‌های کاربردی، مطالعات میدانی و ارتباط مستمر با اقشار مختلف مردم به درک عمیقی از چالش‌ها و ظرفیت‌های اجتماعی، فرهنگی و مذهبی استان دست یابند و این شناخت را در خدمت تصمیم‌سازی و سیاستگذاری قرار دهند.

بیجار،‌ دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی را دارای مسوولیتی ویژه در این مسیر دانست و اظهار کرد: این دانشگاه به‌دلیل مأموریت ذاتی خود، می‌تواند نقش محوری در ساماندهی گفت‌وگوی علمی میان مذاهب ایفا کرده و با تکیه بر عقلانیت، استدلال و احترام متقابل، بستر همگرایی و کاهش سوءتفاهم‌ها را در سطح استان تقویت کند.

استاندار سیستان و بلوچستان، نقش دانشجویان را در آینده اجتماعی استان بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: دانشگاه‌ها با تربیت نسل جوانی آگاه، گفت‌وگومحور و مسوولیت‌پذیر می‌توانند نیروی انسانی موثری برای حفظ انسجام اجتماعی و پیشگیری از گسست‌های فرهنگی و مذهبی در استان پرورش دهند.

بیجار بر ضرورت تقویت ارتباط میان دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی سیستان و بلوچستان تاکید کرد و افزود: تعامل منسجم میان مدیریت اجرایی و جامعه دانشگاهی می‌تواند به تصمیم‌گیری‌هایی منجر شود که مبتنی بر داده‌های علمی، شناخت اجتماعی و واقعیت‌های میدانی استان باشد.

وی با اشاره به نگاه حمایتی دولت در این زمینه اظهار کرد: دولت آمادگی دارد از ظرفیت علمی، پژوهشی و تخصصی استادان و پژوهشگران حوزه مذاهب و ادیان در فرآیندهای تصمیم‌سازی، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری اجتماعی و فرهنگی بهره‌گیری مؤثر داشته باشد.

وی ادامه داد: حضور فعال دانشگاهیان در فرآیندهای اجرایی علاوه بر ارتقای کیفیت سیاست‌ها، موجب افزایش اعتماد عمومی، تقویت سرمایه اجتماعی و هم‌افزایی میان نهادهای علمی و مدیریتی خواهد شد.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه توسعه پایدار بدون انسجام اجتماعی امکان‌پذیر نیست، تصریح کرد: گفت‌وگوی تقریبی و تقویت همزیستی مسالمت‌آمیز یکی از پیش‌نیازهای اصلی توسعه در استان به شمار می‌رود و دانشگاه‌ها می‌توانند موتور محرک این فرآیند باشند.

بیجار تاکید کرد: دانشگاه ها باید با رویکردی مساله‌محور، اجتماعی و مبتنی بر واقعیت‌های میدانی به مرجع فکری گفت‌وگوی تقریبی تبدیل شوند و در مسیر تقویت انسجام و افزایش سرمایه اجتماعی و تحقق توسعه پایدار نقش‌آفرینی مؤثر داشته باشند.

وی گفت: امیدواریم با گسترش همکاری میان دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی، سایر مراکز آموزش عالی و مجموعه مدیریت استان، سیستان‌ و بلوچستان به الگویی موفق از توسعه مبتنی بر گفت‌وگو، تفاهم، همگرایی و انسجام اجتماعی در سطح ملی تبدیل شود.

بیجار با اشاره به شرایط سیستان‌ و بلوچستان اظهار کرد: این استان به‌دلیل تنوع مذهبی، قومی و فرهنگی، همواره بستری مهم برای شکل‌گیری تعامل، همزیستی و گفت‌وگو است و امروز این ویژگی می‌تواند به یک مزیت راهبردی در فرآیند توسعه اجتماعی و فرهنگی تبدیل شود.

وی با بیان اینکه سیستان‌ و بلوچستان در سال های اخیر شاهد تحولات مثبت و ملموسی در حوزه اجتماعی و فرهنگی بوده است، افزود: این تحولات که حاصل نگاه تعاملی، مشارکت‌محور و اعتمادسازی میان مردم و نهادهای حاکمیتی است توانسته تصویر استان را در سطح ملی اصلاح کرده و زمینه حضور فعال‌تر نخبگان، دانشگاهیان و کنشگران اجتماعی را فراهم کند.

استاندار سیستان‌ و بلوچستان با اشاره به ضرورت تثبیت و تعمیق این دستاوردها تصریح کرد: تداوم این مسیر بدون نقش‌آفرینی جدی نهاد علم ممکن نیست و دانشگاه‌ها باید از چارچوب‌های محدود آموزشی فراتر رفته و به‌عنوان بازوی فکری جامعه، در تحلیل مسائل، تولید گفتمان و ارائه راهکارهای عملی مشارکت فعال داشته باشند.

انتهای پیام