شناسهٔ خبر: 76293098 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سامانه بارشی قوی در راه کهگیلویه و بویراحمد

یاسوج- ایرنا- رئیس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه سامانه بارشی قوی از روز چهارشنبه ۲۶آذر وارد استان می‌شود، گفت: برای پیشگیری از خسارت‌های این پدیده هشدار نارنجی صادر شده است.

صاحب‌خبر -

ولی بهره‌مند روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:فعالیت این سامانه بارشی از صبح چهارشنبه آغاز و تا عصر جمعه ۲۸ آذرماه ادامه خواهد داشت.

وی بیان وی کرد: یاسوج،بویراحمد،دنا،مارگون، امامزاده جعفر،باشت،چرام، کهگیلویه، لنده، لیشتر و بهمئی از مهمترین مناطق فعالیت سامانه بارشی یاد شده است.

بهره‌مند عنوان کرد: اختلال در ناوگان حمل و نقل عمومی،لغزندگی جاده ها،احتمال ریزش بهمن،امکان خسارت به سازه‌های موقت،رعد وبرق و تگرگ، امکان اختلال در انتقال حامل‌های انرژی، بالا آمدن ناگهانی آب در مسیل‌ها و آبگرفتگی معابر از مهمترین خطرات این سامانه بارشی است.

در هشدار سطح نارنجی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود و این هشدار برای آماده‌باش دستگاه‌های مسوول به منظور مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود.

رییس مرکز پیش‌بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: پرهیز از سفرهای غیرضروری،مجهز بودن خودروها به وسایل زمستانی،خودداری از فعالیت های کوهنوردی و جابه‌جایی عشایر از توصیه‌ها به شهروندان به منظور به حداقل رساندن خسارت های ناشی از سامانه بارشی یاد شده است.

وی تاکید کرد:آمادگی شهرداری برای برف روبی و لایه روبی کانال ها و همچنین آماده بودن دستگاه‌های خدمات رسان برای امدادرسانی در صورت نیاز ضرورت دارد.

این دومین سامانه بارشی سال زراعی جاری در کهگیلویه و بویراحمد است در نخستین سامانه بیش از ۱۰۰ میلیمتر باران در استان بارید.

رییس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: میزان بارش بلند مدت سالانه در ایستگاه یاسوج ۷۹۵.۴، سی سخت ۶۹۴.۴، دوگنبدان ۴۴۲، دهدشت ۵۱۲، لیکک ۴۱۲ ، مارگون۶۴۲ و منطقه امامزاده جعفر ۴۴۹میلیمتر است.

کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.

این استان با ۷۶۳ هزار نفر جمعیت یک درصد مساحت کشور را در اختیار دارد.