شناسهٔ خبر: 76290741 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۲۹۰ پروانه بهره‌برداری صنایع تبدیلی کشاورزی در اردبیل صادر شد

اردبیل - ایرنا - معاون صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی اردبیل گفت: ۲۹۰ پروانه بهره‌برداری در زمینه فرآوری، نگهداری، ذخیره‌سازی و بسته‌بندی محصولات زراعی، دامی و باغی استان صادر شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا ، اصلان عزتی سامانلو روز دوشنبه در بازدید از برخی صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی اردبیل اظهار کرد: ظرفیت تولید اسمی واحدهای دارای پروانه بهره‌برداری به طور کلی بیش از ۲.۲ میلیون تن است.

وی افزود: برای دستیابی به بازده اقتصادی مطلوب در بخش کشاورزی صنایع مرتبط و مکمل باید در خدمت تولید قرار بگیرد تا با تقویت زنجیره ارزش، محصولات کشاورزی استان از سودآوری بالاتری برخوردار شوند.

وی ادامه داد: هر اندازه توسعه صنعتی و فرآوری در کنار کشاورزی گسترش یابد، درآمد تولیدکنندگان افزایش یافته و حرکت به سمت کشاورزی اقتصادی و صادرات‌محور شتاب بیشتری خواهد گرفت.

عزتی از بهره‌برداری از ۲۰ واحد تولیدی جدید تا پایان سال جاری خبر داد و افزود: هم‌اکنون ۲۵۰ واحد صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی در نقاط مختلف استان اردبیل در حال احداث است.

او با تأکید بر اینکه پایداری تولید و اشتغال در روستاها نیازمند توسعه صنایع تبدیلی است، گفت: ایجاد واحدهای فرآوری و بسته‌بندی باعث می‌شود محصولات کشاورزی به جای خام‌فروشی، به‌صورت فرآوری‌شده و با ارزش افزوده بالاتر به بازار عرضه شوند.

معاون صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی اردبیل اظهار کرد: واحدهای تکمیلی و بسته‌بندی علاوه بر جلوگیری از ضایعات محصولات، نقش چشمگیری در صادرات غیرنفتی، ارزآوری برای استان و افزایش رقابت‌پذیری تولیدات اردبیل در بازارهای جهانی دارد.

عزتی اضافه کرد: صنایع تبدیلی و بسته‌بندی هوشمند حلقه اتصال بین کشاورز، صنعت و بازار مصرف هستند و توسعه آنها می‌تواند تحولی اساسی در اقتصاد روستایی و مهاجرت معکوس در استان ایجاد کند.

۲۹۰ پروانه بهره‌برداری صنایع تبدیلی کشاورزی در اردبیل صادر شد صنایع تبدیلی

به گزارش ایرنا، استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با تولید بیش از ۴۰۰ هزار تن گندم، ۷۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی سهم عمده‌ای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.

در حال حاضر ۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل زیر کشت قرار دارد که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم محسوب می‌شود.

امسال محصول گندم در ۲۷۵ هزار هکتار از اراضی دیم و آبی استان اردبیل کشت شده است و گندم بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان را به خود اختصاص داد.

میزان تولید گندم در استان اردبیل در سال‌های گذشته تا سطح ۶۰۰ هزار تن نیز افزایش یافته بود ولی به علت بروز خشکسالی و وضعیت جوی نامناسب نیز نامتوازن بودن میزان و زمان بارش‌ها، در ۲ سال گذشته میزان تولید گندم در این استان بیش از ۵۰ درصد کاهش یافت.

استان اردبیل با ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است.