شناسهٔ خبر: 76290461 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سرلشکر صفوی: با تقویت روابط با همسایگان تحریم‌های آمریکا اثری نخواهد داشت

تهران-ایرنا-رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس گفت: ایران ۱۵ کشور همسایه دارد و اگر روابط خود را با این کشورها تقویت کند، تحریم آمریکایی‌ها نمی‌تواند اثر داشته باشد و آنها نمی‌توانند روابط اقتصادی ایران را کنترل کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی روز دوشنبه در اولین همایش بسیج، توسعه و امنیت پایدار در جنوب شرق کشور که در پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس سپهبد پاسدار حاج قاسم سلیمانی برگزار شد گفت: این پژوهشگاه همایشی ملی را در زمینه توسعه پایدار منطقه جنوب شرق کشور ایران برگزار می‌کند. این همایش با استقبال ۶۴ مرکز دانشگاهی از چهار استان و همچنین مراکز نیروهای مسلح برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه منطقه جنوب شرق کشور، شامل استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و شرق هرمزگان است، افزود: این منطقه حدود یک پنجم وسعت کشور ایران را به خود اختصاص داده است که معادل تقریباً ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع می‌باشد. جمعیت این چهار استان حدود ۹ میلیون نفر است.

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس اظهار کرد: این منطقه در سال‌های اخیر پیشرفت‌های قابل توجهی داشته و امنیت مناسبی برای برگزاری همایش‌ها و فعالیت‌های علمی فراهم شده است. پژوهشگاه به همراه دانشگاه‌ها و به‌طور خاص نیروی زمینی سپاه، در این زمینه اقدامات مختلفی را انجام داده‌اند.
 

سرلشکر صفوی، این همایش را یک همایش علمی-کاربردی خواند که هدف آن ارائه نتایج و خروجی‌های قابل استناد به عنوان سند سیاست به سازمان‌های کشوری و لشکری است و تاکید کرد: به عبارت دیگر، این همایش به عنوان راهنمایی برای وزارتخانه‌های مختلف و دستگاه‌های دولتی و همچنین سندی برای نیروهای مسلح به منظور پیشنهاد ایجاد امنیت پایدار عمل می‌کند.

وی با بیان اینکه این همایش در استان‌های مختلف، از جمله خراسان و کرمان، برگزار می‌شود و در نهایت در نیمه دوم دی‌ماه در زاهدان و در اول بهمن‌ماه در منطقه جنوب شرق کشور، با عنوان "گنج پنهان" برگزار خواهد شد، اظهار کرد: سواحل چابهار به عنوان بهشت گمشده ایران شناخته می‌شود و رمز پیشرفت این منطقه از جنوب به شمال است. محور پیشرفت منطقه باید از سواحل مکران و دریای عمان به سمت شمال باشد.

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس افزود: امنیت پایدار منطقه با مشارکت قرارگاه قدس، نیروی سپاه، و ارتش جمهوری اسلامی تأمین می‌شود. حدود یک سال نیازسنجی در منطقه جنوب شرق انجام شده است. این نیازسنجی به‌ویژه به ضرورت برگزاری این همایش اشاره دارد. این همایش نیاز و ضرورتی برای پیشرفت همه‌جانبه در این منطقه و ایجاد امنیت پایدار است.

سرلشکر صفوی گفت: در کنار برگزاری این همایش ملی، یک نمایشگاه جامع از صنایع دستی و پیشرفت‌های علمی و صنعتی، به‌ویژه اقدامات قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا در احداث راه‌آهن زاهدان-چابهار و پروژه‌های دیگر مانند لوله‌کشی آب شیرین از منطقه تهلاب به زاهدان، برگزار خواهد شد. این نمایشگاه به معرفی دستاوردهای دولت و وزارتخانه‌های مختلف و استانداری خراسان می‌پردازد.

وی افزود: برای اولین بار، هماهنگی و هم‌افزایی با حدود ۳۰۰ خیریه مردم‌نهاد که در استان سیستان و بلوچستان فعالیت دارند، صورت می‌گیرد. این هماهنگی با همکاری استانداری انجام می‌شود و تعدادی از این خیریه‌ها در بخش‌های مختلف استان فعال هستند.

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس با بیان اینکه در کنار این همایش، همایش سلامت و توسعه استان با محوریت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برگزار می‌شود، گفت: هدف ما در این همایش، معرفی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های منطقه جنوب کشور به‌صورت علمی و به منظور جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی است. همچنین، چالش‌های موجود در منطقه را شناسایی و اولویت‌بندی خواهیم کرد و از هوش مصنوعی برای تحلیل این چالش‌ها بهره خواهیم برد.

سرلشکر صفوی افزود: یکی از برنامه‌های اصلی ما، تشکیل هسته شبکه تعامل و ارتباط بین دانشگاه‌ها و سازمان‌های اجرایی در استان است. همچنین امیدواریم با مشارکت دستگاه‌های مختلف، مرکزی برای رصد، پایش و تجزیه و تحلیل داده‌های اقتصادی و امنیتی منطقه ایجاد کنیم. این مرکز به‌صورت ماهیانه اطلاعات را رصد کرده و به اطلاع عموم مردم خواهد رساند.

وی گفت: منطقه ما حدود ۱۴۰۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و پاکستان دارد و می‌تواند به‌عنوان کریدوری برای تبادلات اقتصادی عمل کند. در حال حاضر، دو میلیون تن کالا بین ایران و پاکستان تبادل می‌شود و ظرفیت بندر چابهار نیز چند میلیون تن است.

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در ادامه درباره ارائه راهکارهایی برای تقویت تاب‌آوری و زیرساخت‌ها با استفاده از فناوری‌های نوین در حوزه‌های انرژی در این منطقه، افزود: در حال حاضر، تنها ۲ درصد از آب شیرین‌کن‌ها در سواحل خلیج فارس و دریای عمان مورد استفاده قرار می‌گیرد، همچنین این منطقه پتانسیل تولید چندین هزار مگاوات برق خورشیدی را دارد که در این همایش به آن پرداخته خواهد شد.


سرلشکر صفوی گفت: یکی دیگر از اهداف مهم همایش، مستندسازی و تهیه گزارش نهایی برای ارائه به دستگاه‌های مربوطه اعم از دولت، نیروهای نظامی و مجلس شورای اسلامی است. این گزارش شامل راهکارهایی برای جلوگیری از قاچاق و تقویت امنیت اقتصادی منطقه خواهد بود. امیدواریم که از دل این همایش، یک سند راهبردی پیشنهادی برای دستگاه‌های مختلف به‌دست آید که بتواند به توسعه پایدار و اقتصادی منطقه کمک کند.

وی با بیان اینکه سواحل مکران و مناطق جنوبی کرمان و شرق هرمزگان، به عنوان منابع ملی، نیاز به توجه ویژه دارند، تاکید کرد: ما از تمامی سازمان‌ها و نهادها دعوت می‌کنیم تا با همکاری دولت، به سرمایه‌گذاری در این مناطق بپردازند.  

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس گفت: با توجه به تحریم‌های آمریکا، ضروری است که روابط اقتصادی و تجاری خود را با ۱۵ کشور همسایه تقویت کنیم. این اقدام می‌تواند به توسعه زیرساخت‌های ریلی و تجاری کمک کند و به ما این امکان را بدهد که از ظرفیت‌های موجود بهره‌برداری کنیم. همچنین باوجود این ظرفیت‌ها، تحریم آمریکایی ها نمی‌تواند اثر داشته باشد و آنها نمی‌توانند روابط اقتصادی ایران را کنترل کنند.

 

سرلشکر صفوی گفت: ما امیدواریم که این همایش بتواند به شناسایی و حل مشکلات موجود در این زمینه‌ها کمک کند و راهکارهای عملی برای پیشرفت و توسعه پایدار ارائه دهد. با همکاری و همیاری تمامی نهادها و مردم، می‌توانیم به آینده‌ای روشن و امن دست یابیم.