شناسهٔ خبر: 76270015 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

خطیب زاده در گفتگو با دانشجو؛

سند امنیت ملی جدید آمریکا نشانگر اختلافات عمیق در دنیای لیبرال غربی است +فیلم

سعید خطیب زاده، رئیس مرکز مطالعات بین الملی و سیاسی وزارت خارجه در گفت‌و‌گو با خبرنگار بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به تشریح دستاورد‌های دوجانبه ایران و چین و سند امنیت ملی جدید آمریکا پرداخت.

صاحب‌خبر -

سعید خطیب زاده، رئیس مرکز مطالعات بین الملی و سیاسی وزارت خارجه در گفتگو با خبرنگار بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به تشریح دستاوردهای دوجانبه ایران و چین و سند امنیت ملی جدید آمریکا پرداخت. خطیب زاده اظهار داشت که چالش‌های بسیار زیادی در محیط بین‌الملل برای کشورها پیش آمده؛ این‌ها تبعات بسیار زیادی در سطح سیستمیک برای کشورها داشته است. همچنین در سطوح منطقه‌ای هم این‌ها تأثیرات زیادی داشته اند. شما یکی از آن‌ها را این استفادهٔ بیش از حد از زور توسط ایالات متحده، و همچنین رفتار تقابل‌گرایانه‌ای که ایالات متحده دارد انجام می‌دهد، می‌بینید. شما جنگ اقتصادی و تعرفه‌ای که ایالات متحده علیه کشورهایی مثل چین دارد، یا این‌که استفاده از زور بر خلاف قوانین بین‌المللی است می‎‌بینید که علیه کشورهای دیگر است، فقط یک بروز اندکی از این چالش‌هاست.

 

وی افزود: ایران و چین هم، چه به جهت نگاه راهبردی، چه به جهت نگاه دیپلماتیک، چه به جهت نگاه سیاسی، و هم در خصوص مدیریت جهانی، نقاط مشترک فراوانی دارند که در ملاقات آقای دکتر پزشکیان و همتای چینی‌شان در سه ماه قبل، در حاشیهٔ نشست شانگهای، بروز و تجلی بسیار زیادی داشت. و من فکر می‌کنم که مهم‌ترین اتفاقی که الان باید رقم بخورد، تبدیل این اراده و ترجمهٔ این ظرفیت‌ها به نقشه‌های اجرایی و عملیاتی برای اقتصاد دو کشور است.

 

خطیب زاده تبیین کرد: اقتصاد ایران، اگرچه در معرض تحریم نظام آمریکایی روابط بین‌الملل قرار گرفته، اما از سوی کشورهایی که با ما همکاری می‌کنند، تحریم‌ناپذیر است. و این، هم برای آمریکا پیام مهمی است و هم برای جنوب جهانی؛ که ایالات متحده به تنهایی نمی‌تواند تحریم‌های فراسرزمینی را در کشورهای مختلف اعمال کند. و آنچه که امروز شما می‌بینید، بروز همین نگاه مستقل است به مدیریت منطقه‌ای و جهانی روابط بین‌الملل.

 

وی در پاسخ به سوالی درباره سند امنیت ملی جدید آمریکا و اقدامات مشترک برای مقابله با یک‌جانبه گرایی واشنگتن اظهار داشت: سند امنیت ملی آمریکا محل مداقهٔ جدی باید باشد. شاید با یک جواب کوتاه نشود به آن پرداخت. این سند بیش از آن‌که در مورد جهان باشد، به نظر می‌رسد در خصوص اختلافات عمیقی است که دنیای لیبرال غربی با همدیگر پیدا کرده و روابط فراآتلانتیکی را با چالش‌های جدی مواجه کرده است.

 

خطیب زاده در پایان افزرود: فارغ از آن، روابط ایران و چین هم‌گرایشی به نفع همه است؛ به نفع دو کشور است، به نفع دو ملت است، و به نفع ساختن جهانی متفاوت‌تر از این جهان مبتنی بر زور.

 

 

کد ویدیو
دانلود ویدیو
<div id="video-display-embed-code_3201530" ><script type="text/JavaScript" src="https://snn.ir/fa/news/play/embed/1343161/3201530?width=600&height=400"></script></div>