به گزارش تسنیم، محققان کینگز کالج لندن در مطالعهای که در مجله Aging منتشر شده، به نقش مادهای به نام «تئوبرومین» پرداختهاند؛ ترکیبی گیاهی که در کاکائو و شکلات تلخ وجود دارد. بررسیها نشان میدهد افرادی که سطح تئوبرومین بالاتری در خون دارند، از نظر شاخصهای زیستی، جوانتر از سن واقعی خود هستند.
در این تحقیق که روی دو گروه جمعیتی اروپایی با حضور ۱۶۶۹ نفر انجام شد، مشخص شد سن زیستی افرادی با تئوبرومین بیشتر، کمتر از سن شناسنامهای آنهاست. پروفسور جوردانا بل، نویسنده ارشد این پژوهش، تأکید کرده است: «ما مردم را به مصرف بیشتر شکلات تلخ توصیه نمیکنیم، اما این نتایج میتواند سرنخهایی درباره تأثیر خوراکیهای روزمره بر سلامت و طول عمر در اختیارمان بگذارد.»
در بخش دیگری از این گزارش، رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، نانهای سنتی ایرانی را از نظر تغذیهای برتر از نانهای صنعتی دانست. رویا امیری با اشاره به فرآیند تخمیر طولانیتر نانهای سنتی مانند سنگک، بربری و لواش گفت: این ویژگی باعث کاهش شاخص گلایسمی نان و افزایش تدریجی قند خون میشود که نقش مهمی در پیشگیری از دیابت و کنترل وزن دارد.
به گفته او، نان سنگک به دلیل استفاده از آرد سبوسدارتر و نمک کمتر، بهترین انتخاب از نظر استانداردهای تغذیهای است. تخمیر کامل این نان نهتنها جذب مواد معدنی مانند آهن و کلسیم را افزایش میدهد، بلکه به سلامت دستگاه گوارش نیز کمک میکند.
امیری در عین حال هشدار داد افزودن سبوس خام و تخمیرنشده در برخی نانواییها میتواند اثر معکوس داشته باشد و جذب املاح ضروری بدن را کاهش دهد. او در پایان تأکید کرد حتی سالمترین نانها نیز باید به اندازه و در کنار سایر گروههای غذایی مصرف شوند تا یک رژیم متعادل و سالم شکل بگیرد.
∎