شناسهٔ خبر: 76260299 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

واقعیت مجازی، کودکان غزه را از کابوس جنگ نجات می‌دهد

صاحب‌خبر -

شفقنا- در قلب نوار غزه، جایی که جنگ وحشیانه اسرائیل طی بیش از دو سال، محله‌ها، مدارس و بیمارستان‌ها را ویران کرده و خانواده‌ها را متلاشی کرده است، ابتکار فلسطینی‌ها با استفاده از واقعیت مجازی، فرصتی تازه برای کودکان مصدوم و آسیب‌دیده فراهم کرده است. این کودکان که با جراحت‌های جسمی و روانی دست و پنجه نرم می‌کنند، با هدست‌های واقعیت مجازی وارد دنیایی می‌شوند که در آن می‌توانند لحظاتی دوباره احساس امنیت و آرامش کنند.

به گزارش شفقنا؛ وبگاه شبکه الجزیره نوشت: صلاح ابو رقباه، کودک فلسطینی حاضر در جلسات VR در مرکز az-Zawayda، به الجزیره گفت: «بعد از جراحتی که در سرم دیدم، سعی می‌کنم درد را فراموش کنم. وقتی هدست را می‌گذارم، جراحت را فراموش می‌کنم و صدای پهپادها و ویرانی اطرافم محو می‌شود».

لمه ابو دلال، مسئول ارتباطات پروژه Gaza MedTech، می‌گوید این هدست‌ها کودکان را برای چند لحظه از یادآوری‌های دردناک جنگ آزاد می‌کند و اجازه می‌دهد کودک باشند، حتی اگر تنها چند دقیقه باشد. این پروژه توسط مصعب علی، مبتکر فلسطینی و پدر پسری که در اثر جراحتی آرام شده بود، آغاز شد؛ علی بعدها در حمله‌ای اسرائیلی جان خود را از دست داد.

مطالعات علمی نشان داده‌اند که واقعیت مجازی می‌تواند در درمان اختلالات روانی، از جمله اختلال استرس پس از سانحه، مؤثر باشد. با این حال، ارائه این خدمات در غزه با مشکلات جدی مواجه است، چرا که ورود قطعات یدکی تجهیزات به دلیل محاصره مستمر اسرائیل محدود شده و ادامه فعالیت پروژه را با چالش روبه‌رو کرده است. این ابتکار، نمونه‌ای از مقاومت و خلاقیت فلسطینیان برای حمایت از نسل آینده در شرایط بحران است.

این خبر را در الجزیره ببینید