شناسهٔ خبر: 76256659 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

قزوین برای رسیدن به استاندارد مطلوب به ۱۲۰ کتابخانه جدید نیاز دارد

سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین گفت: قزوین در جایگاه میانی کشور از نظر سرانه کتابخانه قرار دارد، اما برای دستیابی به استاندارد مطلوب به حدود ۱۲۰ کتابخانه جدید نیاز دارد.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، قافله باشی در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه افزود: به همین دلیل توسعه کتابخانه‌های سیار و اجرای طرح‌های «کوله کتاب» و «پیک کتاب» برای مناطق کم‌برخوردار در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: هر کتابخانه سیار می‌تواند ده‌ها روستا را پوشش دهد و گسترش این ناوگان دسترسی به کتاب را در مناطق صعب‌العبور تسهیل می‌کند.

 سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان گفت: هم‌اکنون استان دارای ۵۹ باب کتابخانه است که شامل ۴۲ کتابخانه نهادی و ۱۷ کتابخانه مشارکتی می‌شود.

به گفته قافله باشی، همچنین دو کتابخانه جدید در شهر‌های قشلاق و شریف‌آباد در مراحل پایانی آماده‌سازی قرار دارند و پیش‌بینی می‌شود در دهه فجر به بهره‌برداری برسند.

وی افزود: بیش از ۶۰ هزار نفر عضو فعال در کتابخانه‌های عمومی استان هستند که  ۵۷ درصد اعضا بانوان و ۲۸ درصد کودکان و نوجوانان هستند.

 سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان گفت: سرانه عضویت در استان ۴/۷۹ نفر به ازای هر ۱۰۰ نفر جمعیت و  بالاتر از میانگین کشوری است.

قافله باشی افزود: سرانه نسخه کتاب در استان ۸۷/۳۴ جلد برای هر ۱۰۰ نفر جمعیت و بالاتر از میانگین کشوری است.

وی با اشاره به خرید متمرکز کتاب‌ها گفت: کتاب‌های علمی و روزآمد در اولویت خرید قرار دارند و طرح «کتاب‌چین» نیز برای شناسایی نیاز واقعی اعضا اجرا می‌شود.

 سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان گفت: یکی از چالش‌های مهم را قدیمی‌بودن بخشی از منابع دانست و از رسانه‌ها و خیرین خواست در ترویج فرهنگ اهدای کتاب و خرید منابع جدید مشارکت کنند.

قافله باشی افزود: خیران در حوزه‌های مختلف فعال هستند، اما حوزه کتاب کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هر خانواده می‌تواند با اهدای کتاب‌های خوانده‌نشده خود در توسعه فرهنگ مطالعه سهیم شود.