شناسهٔ خبر: 76238572 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

عربستان: خودکفایی در شماری از محصولات غذایی از ۱۰۰درصد فراتر رفته است

صاحب‌خبر -

شفقنا-العربیه نوشت: آمار امنیت غذایی سال ۲۰۲۴ میلادی که اداره کل آمار عربستان منتشر کرده است، افزایش قابل توجهی در نرخ خودکفایی تعدادی از محصولات غذایی گیاهی و حیوانی در مقایسه با سال ۲۰۲۳ را نشان می‌دهد که نشانگر توسعه سیستم تولید کشاورزی و مواد غذایی در عربستان و افزایش کارایی آن است.»

به گزارش شفقنا به نقل از العربیه، محصولات حیوانی درصد قابل توجهی را ثبت کردند، به طوری که خودکفایی در میگو به ۱۴۹درصد، در لبنیات به ۱۳۱درصد و در تخم مرغ به ۱۰۳درصد رسید که نشانگر گسترش ظرفیت تولید و افزایش سطح اتکا به تولید محلی در این دسته‌بندی‌ها است.

افزایش قابل توجه در تولید سبزیجات و میوه‌ها

آمارها نشان می‌دهد که سبزیجات به سطح بالایی از خودکفایی رسیده‌اند، به طوری که بادمجان به ۱۰۵درصد، بامیه به ۱۰۲درصد، خیار به ۱۰۱درصد و کدو سبز به ۱۰۰درصد خودکفایی رسیده‌اند. خرما با ۱۲۱درصد بالاترین میزان خودکفایی را در بین میوه‌ها ثبت کرد، در حالی که انجیر تقریباً به خودکفایی کامل با ۹۹درصد رسید.

به صورت سالانه، برخی از محصولات به افزایش قابل توجهی در نرخ خودکفایی دست یافتند، به طوری که تولید پیاز ۴۱.۲ درصد، گوجه فرنگی ۹.۲ درصد، ماهی ۸.۲ درصد و خودکفایی طیور ۱.۴ درصد افزایش یافت.

مصرف سرانه غذا

این بولتن نشان داد که سهم سرانه از کل مصرف موجود، سالانه ۵۲.۱ کیلوگرم برنج، ۳۵.۸ کیلوگرم خرما، ۲۰.۵ کیلوگرم پیاز و ۱۹.۶ کیلوگرم گوجه فرنگی بوده است. در مورد محصولات حیوانی، سهم سرانه سالانه ۷۰.۳ لیتر شیر، ۴۶.۹ کیلوگرم مرغ و ۲۳۵ عدد تخم مرغ بوده است.

اداره آمار عربستان در پایان اعلام کرد: «نتایج آماری بر اساس داده‌های حاصل از بررسی‌های میدانی انجام شده توسط این مرجع، علاوه بر سوابق اداری در وزارت محیط زیست، آب و کشاورزی، اداره کل امنیت غذایی و صندوق توسعه کشاورزی است. داده‌ها بر اساس روش‌ها و استانداردهای باکیفیت جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل شده‌اند تا از اعتبار شاخص‌ها اطمینان حاصل شود و از تصمیمات و سیاست‌های ملی در زمینه امنیت غذایی پشتیبانی شود.»

منبع: العربیه