شناسهٔ خبر: 76216669 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

خامسیان در دیدار با مدیران رسانه استان قم: رویکرد دولت میدان دادن به بخش خصوصی است/ معاون امنیتی استاندار قم: مطالبه‌گری نسل جوان امروز منطقی‌تر و دقیق‌تر از گذشته است

صاحب‌خبر -

شفقنا- معاون ارتباطات و اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهور امروز در نشست با مدیران رسانه های استان قم در جریان مشکلات و دغدغه های آنان قرار گرفت.

به گزارش شفقنا، علیرضا خامسیان در نشست با مدیران رسانه‌های استان قم که امروز ۱۹ آذر در سالن جلسات امام جواد استانداری قم برگزار شد، ضمن گرامیداشت ۲۷ آذر روز وحدت حوزه و دانشگاه و هفته پژوهش، اظهار کرد: در هژمونی رسانه‌ای که در جریان جنگ ۱۲ روزه با آن مواجه بودیم، شما اصحاب رسانه با بضاعت اندک کارهای بزرگی انجام دادید و مردم هم ثمره این فعالیت‌های ارزشمند را دیدند.

وی گفت: اگر نگاهی آسیب شناسانه به فعالیت‌های رسانه‌ای بعد از انقلاب داشته باشیم در مقطع دهه ۷۰ شاهد رشد چشمگیر رسانه‌های مستقل در کنار رسانه‌های رسمی بودیم به فراخور این رشد کمی از نظر کیفیت تولید محتوا هم شاهد رشد بودیم اما بعضا به واسطه رقابت‌هایی که در فضای رسانه‌ای شاهد هستیم در برخی مقاطع شاهد فرود بودیم و این امر به واسطه غلبه فضای کشور بر رسانه‌ها بود.

وی با بیان اینکه چالش فعلی ما مرجعیت رسانه‌ها است، گفت: به فراخور رشد فضای مجازی آیا رسانه‌های رسمی ما توانستند پا به پای شبکه‌های اجتماعی حرکت کنند؟ آیا مرجعیت رسانه‌ای ما نسبت به کشورهای همسایه قابل اعتنا است؟ آیا همه چیز به مسائل و مشکلات مالی ختم می شود؟ آیا برای ورود به عرصه‌های رسانه آموزش‌های لازم ارائه می‌شود؟

معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر معاون اول رئیس‌ جمهور اظهار کرد: ما امروز با موضوع انسان رسانه‌هایی مواجه هستیم این سوال مطرح است که آیا رسانه‌های رسمی اعم از دولتی و خصوصی اکنون در وضعیتی هستند که اعتماد عمومی را جلب کرده باشند؟ و آیا رسانه‌ها نگاه آسیب شناسانه را نسبت به خودشان داشتند؟

وی یادآور شد: امروز در کنار تمام دستاوردهای انقلاب اسلامی رسانه ها هم رشد داشتند اما انتظاری که شایسته و بایسته بود در مقابل هژمونی رسانه‌ای که با آن مواجه هستیم نتوانستیم دست برتر را داشته باشیم. در جنگ ۱۲ روزه خوش درخشیدند اما آیا بعد از جنگ هم توانستیم دست برتر را داشته باشیم.

وی به اولین گام دولت چهاردهم در ارتباط با رسانه‌ها اشاره کرد و گفت: در دولت چهاردهم این بخشنامه صادر شد که هیچ مدیر دولتی حق شکایت از اصحاب رسانه و خبرنگار را ندارد و این اهتمام دولت را نسبت به جایگاه رسانه‌ها نشان می‌دهد. خوشبختانه استاندار قم این نیز اهتمام جدی را دارند.

وی تصریح کرد: رسانه‌های مستقل برای اینکه پایدار بمانند باید کمترین دغدغه را در زمینه مشکلات و مسائل مالی داشته باشند، لذا متکی بودن صرف رسانه‌ها به منابع محدود دولتی امکان رقابت را کمتر می‌کند؛ برای دریافت مجوز رسانه باید دانش و منابع اولیه را داشته باشیم، اینکه هر نهادی بخواهد رسانه‌ای را مختص خود تاسیس کند با توجه به کارکردهای رسانه در فضای امروز منطقی نیست.

وی با اشاره به اجرای طرح بنزین با هماهنگی سران سه قوه گفت: اهتمام جدی دولت این است که تمام فعالیت‌های اقتصادی پیوست معیشتی داشته باشد تا کمترین مشکل را برای مردم ایجاد کند؛ در ارتباط با تحریم‌ها مشکلاتی داریم و تاثیرات منفی آن را نمی‌توان انکار کرد اما دولت برنامه‌هایی را به ویژه در خصوص ذخایر کالاهای اساسی تمهید کرده بود.

وی اظهار کرد: بسیاری از رسانه‌های بخش خصوصی در مضیقه هستند در چند ماه گذشته مشکل کاغذ را داشتیم که با پیگیری های انجام شده الحمدلله بخشی از مشکل حل شده است.

خامسیان گفت: رسانه‌های بخش خصوصی به واسطه مشکلاتی که دارند امکان رقابت را ندارند اما رویکرد دولت میدان دادن به بخش خصوصی است. اکنون بسیاری از پروژه‌ها با همراهی بخش خصوصی در حال اجرا است.

وی اضافه کرد: بیش از ۷۰ درصد جلسات معاون اول رئیس جمهور با نخبگان و دانشگاهیان است و خروجی آن در برخی مسائل اجتماعی که درگذشته به آن مبتلا بودیم اکنون می‌بینیم که آرامشی در کشور ایجاد شده است؛ در حوزه ناترازی‌ها به ویژه بحران آب دانشگاه تهران متولی شده که طرح هایی را ارائه دهد که بخشی در حال پیاده‌سازی و این نگاه دولت به بخش نخبگانی دانشگاه را می‌رساند.

وی در پایان گفت: در استان‌ها هم این جلسات با جامعه نخبگانی برگزار می‌شود، خیلی از فعالیت‌ها از دل دانشگاه بیرون می‌آید و لذا ما نمی‌توانیم دانشگاه را نادیده بگیریم؛ در عرصه امنیت فضای سایبر که در جنگ ۱۲ روزه مشکلاتی داشتیم دانشگاهیان و بخش خصوص برای ارتقای امنیت فضای سایبری کشور میدان داری کردند که نشان دهنده اهتمام دولت به بخش نخبگانی جامعه است.

در ابتدای نشست هم، مرتضی حیدری، معاون سیاسی و امنیتی استانداری قم نیز  با اشاره به جایگاه ملی این استان گفت: قم به‌دلیل حضور حوزه‌های علمیه، مراکز علمی و نقش تاریخی خود، کارکردی فراتر از یک استان جغرافیایی دارد و جریان تولید علم و اطلاعات در آن بسیار گسترده است.

وی با بیان اینکه دشمن پس از ناکامی در عرصه‌های سخت، عملیات رسانه‌ای و جنگ ادراکی را تشدید کرده است، افزود: حوادث اخیر نشان داد که توان میدانی دشمن محدود است و تلاش خود را بر القای ناکارآمدی متمرکز کرده؛ بنابراین نقش رسانه‌های داخلی در مدیریت افکار عمومی بسیار مهم است.

حیدری همچنین با اشاره به حضور فعال دانشجویان در برنامه‌های سیاسی اخیر گفت: مطالبه‌گری نسل جوان امروز منطقی‌تر و دقیق‌تر از گذشته است و این موضوع در بازدیدهای اخیر از دانشگاه‌ها به‌وضوح قابل مشاهده بود.