شناسهٔ خبر: 76193806 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

آموزش‌وپرورش مسئله اول دولت است

وزیر آموزش‌وپرورش با تأکید بر نقش راهبردی نظام تعلیم‌وتربیت در تحولات کلان کشور گفت: دولت چهاردهم با محور قرار دادن عدالت آموزشی و نوسازی زیرساخت‌ها، آموزش‌وپرورش را در صدر اولویت‌های خود قرار داده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اجتماعى خبرگزارى تسنیم، دکتر علیرضا کاظمی؛ وزیر آموزش‌وپرورش در آیین بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی با اشاره به جایگاه جمهوری اسلامی ایران در تعاملات بین‌المللی اظهار کرد: موفقیت‌ها و پیشرفت‌های کشور در نظام بین‌الملل، حاصل مقاومت مردم و درک انقلابی جامعه دانشجویی است؛ هرچند فشارهای جهانی برای تحریم کامل ایران ادامه دارد، ملت ما با وجدان بیدار و نگاه انقلابی همچنان ایستاده و سربلند است.

وی با اشاره به تحولات سریع فناوری و اطلاعات در سطح جهانی گفت: یکی از بخش‌های حیاتی کشور که باید با این سرعت انطباق یابد، نظام تعلیم‌وتربیت است. تعلیم‌وتربیت موضوعی روزمره نیست و با یک تصمیم ساده متحول نمی‌شود، بلکه نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت و علمی است.

کاظمی با بیان اینکه در دولت چهاردهم، آموزش‌وپرورش «مسئله اول دولت» قرار گرفته، افزود: دکتر پزشکیان و اعضای کابینه توجه ویژه‌ای به این وزارتخانه دارند. نهضت توسعه عدالت آموزشی با استفاده از ظرفیت‌های مردمی و دولتی، بخش قابل‌توجهی از کمبود فضای آموزشی را جبران کرده و روند آن رو به پیشرفت است.

وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به راه‌اندازی سامانه «ساطع» برای رصد متمرکز پروژه‌های آموزشی گفت: این سامانه پروژه‌ها را در شش محور اصلی دسته‌بندی کرده و روند پیشرفت آن‌ها لحظه‌به‌لحظه پایش می‌شود؛ از جمله استانداردسازی تجهیزات مورد نیاز معلمان و کلاس‌های درس. 

وی تأکید کرد: با همکاری گروه‌های علمی، استانداردهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری کلاس‌های هوشمند تدوین شده و مورد تأیید رئیس‌جمهور نیز قرار گرفته است.

کاظمی افزود: تجهیز هر کلاس درس به فناوری‌های نو مانند تلویزیون هوشمند، اتصال به شبکه ملی و بهره‌گیری از هوش مصنوعی هزینه سنگینی دارد، اما این روند آغاز شده و در مسیر اجراست. 

وی اظهار کرد: حداقل 15 میلیون مترمربع فضای آموزشی جدید باید احداث شود که حدود 300 همت اعتبار نیاز دارد، معادل دو سوم بودجه یک سال کشور.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تحول در برنامه‌های درسی مدارس گفت: تغییر محتوای آموزشی از ساخت فضا دشوارتر است؛ ما طرحواره هفت‌ساله تحول در برنامه درسی را آغاز کرده‌ایم و بازسازی کتاب‌های درسی 12 پایه در حال انجام است. پایه اول ابتدایی به‌روزرسانی شده و در هشت مدرسه به‌صورت آزمایشی اجرا می‌شود.

به گفته وزیر، یکی از برنامه‌های مهم آموزش‌وپرورش، اصلاح ساختار نظام آموزشی و کاهش تنوع مدارس است. 

کاظمی گفت: تنوع غیرضروری مدارس، عدالت آموزشی را مخدوش کرده است؛ هدف، یکپارچگی و تمرکز بر دو نوع مدرسه است؛ مدارس عادی دولتی و مدارس ویژه دانش‌آموزان با نیازهای خاص.

وی دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی را «قلب تپنده تعلیم‌وتربیت کشور» خواند و افزود: تقویت این دو مرکز مأموریت اصلی وزارتخانه است. به گفته او، اصلاح فرایندهای گزینش و جذب معلمان نیز انجام شده و سهم مصاحبه در ارزیابی علمی بازنگری شده است.

کاظمی تأکید کرد: برخلاف تصورات نادرست، امروز بهترین رتبه‌های کنکور در دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی تحصیل می‌کنند و معلمان آینده کشور از متدین‌ترین و باسوادترین دانشجویان هستند.

وی با اشاره به موضوع معیشت معلمان گفت: شرایط امروز معلمان از نظر حقوق و امکانات نسبت به سال‌های قبل بهتر شده هرچند هنوز فاصله داریم؛ دولت چهاردهم با وجود محدودیت‌های اقتصادی، معیشت مردم و معلمان را اولویت اصلی خود قرار داده است.

در ادامه، وزیر آموزش‌وپرورش درباره وضعیت دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و دغدغه‌های مطرح‌شده در حوزه خوابگاه و تجهیزات اظهار کرد: ساخت خوابگاه جدید در دستور کار قرار دارد و اعتبارات لازم در بودجه سالانه پیش‌بینی شده است. همچنین برنامه توسعه کارگاه‌های آموزشی و فناوری دانشگاه اجرا شده و نیازمند حمایت بیشتر است.

وى درباره پیشنهاد افزایش سن پذیرش در دانشگاه‌های تربیت معلم نیز توضیح داد: این موضوع هنوز قطعی و ابلاغ نشده است؛ در صورت تصویب، افزایش سن تا 24 سال تنها حدود یک‌ونیم درصد از جامعه داوطلبان را دربر می‌گیرد و اثر محدود دارد. در بازه 24 تا 30 سال نیز پیش‌بینی می‌شود سهم پذیرش زیر یک درصد باشد و این تصمیم هیچ آسیب تربیتی در پی نخواهد داشت.

انتهای پیام/