شناسهٔ خبر: 76133423 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

دانا گزارش می دهد؛

ژن خوب و دردسرهای تمام نشدنی برای عارف/چرا فریادهای رسایی بر سر معاون اول دولت، بلند است؟! ژن خوب و دردسرهای تمام نشدنی برای عارف/چرا فریادهای رسایی بر سر معاون اول دولت، بلند است؟!

حضور عارف در دولت و حاشیه هایی که به واسطه فرزند وی ایجاد شده تنها به موضوع دو تابعیتی وی مربوط نمی شود چرا که چند سال پیش مبدع و مخترع واژه پر طمطراق «ژن خون» هم فرزند پر حاشیه محمدرضا عارف بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ براساس قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۷/۸ انتصاب اشخاص در مشاغل و پست‌های حساس که خود، فرزندان یا همسر ایشان تابعیت مضاعف دارند ممنوع اعلام شده است.

این، همان بند قانونی است که موجب اعتراض نمایندگان مجلس شورای اسلامی و بسیاری از کارشناسان حقوقی نسبت به حضور برخی اعضای دولت چهاردهم در کابینه شده است. موضوعی که شاید بتوان گفت منشا آن  در دولت حسن روحانی و وجود وزرای دو تابعیتی در دولت بود و حالا این خط سیر در دولت چهاردهم امتداد پیدا کرده است.

پس از آنکه غیر قانونی بودن حضور محمدجواد ظریف در کابینه دولت پزشکیان اثبات شد وی تلاش کرد با انتشار استعفانامه ای کناره گیری از دولت را برای خود کم هزینه کرده و به نوعی القا کند که خودش علاقه ای به ادامه حضور در دولت نداشته و از مسئولیتش در دولت استعفا می دهد.

حذف ظریف از دولت اما به معنی پایان اعتراضات قانونی نمایندگان نبود زیرا مشخص شد که با وجود تابعیت مضاعف فرزند محمدرضا عارف و جعفر قائم پناه، حضور این دو نفر نیز در دولت اقدامی خلاف قانون است.

حمید رسایی در یکی از سخنرانی های خود در مجلس اعلام کرد: دیوان محاسبات در نامه کتبی اعلام کرده است تمام امضاهای آقای عارف غیرقانونی است. با این حال تا به امروز نه عارف مسیر ظریف را برای اعلام استعفا طی کرده و نه رئیس جمهور در جهت اجرای قانون اقدام به عزل وی و  معرفی معاون اول جدید کرده است.

با این حال اما، رسایی در آخرین جلسه علنی مجلس باز هم در نطقی به حضور غیر قانون عارف در کابینه دولت چهاردهم اعتراض کرد و گفت: یک وزارتخانه فقط توسط بچه ها تشکیل شده است، پاشنه در وزارت صمت و جهادکشاورزی را در آوردند، اینها را دستگاه های امنیتی می گویند بعد ما می گوییم آقای عارف غیر قانونی است چه چیزی را توجیه می کنید، دیوان محاسبات نامه نوشته است اما جواب نمی دهند!

عارف گوشه ای از سهم خواهی جبهه اصلاحات از پزشکیان

حضور عارف در دولت و حاشیه هایی که به واسطه فرزند وی ایجاد شده تنها به موضوع دو تابعیتی وی مربوط نمی شود چرا که چند سال پیش مبدع و مخترع واژه پر طمطراق «ژن خون» پسر محمدرضا عارف بود.

حمیدرضا عارف در سال 96 در مصاحبه ای در برنامه خیلی محرمانه گفته بود: هر کسی که توانایی داشته و به نقطه‌ای رسیده، حتما استعداد‌هایی در وجودش بوده؛ بالاخره تاثیر وراثت وجود دارد، ژن وجود دارد. پدر و مادر من هر دو جزو شاگرد اول‌های کنکور در کشور بودند، مادر من رتبه ۱۵ کنکور داشته؛ این ژن منتقل می‌شود. ما سه برادر، هر سه درس‌هایمان خوب بوده و خوب تحصیل کردیم؛ من خودم بعد از اینکه تحصیلاتم در دانشگاه صنعتی شریف به اتمام رسید، در سال ۸۵ رفتن آمریکا و با رزومه و نمرات خوبم (من زبانم همیشه خوب بود) در دانشگاه جرج واشنگتن پذیرش گرفتم و PHD روابط بین الملل را در دانشگاه فلوریدا خواندم. آنجا نگاه نمی‌کنند که تو پسر چه کسی هستی؟ به رزومه نگاه می‌کنند.

این اظهارات وی واکنش های بسیاری را به دنبال داشت و موجب شد که برای نخست بار واژه «ژن خوب» به دایره لغات سیاسی و اجتماعی مردم وارد شود. این اما باز تمام ماجرای نبود.

پس از انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان رئیس جمهور دولت چهاردهم، عارف به توصیه برخی چهره های اصلاح طلب به عنوان معاون اول دولت معرفی شد. انتخابی که برخی آن را گوشه ای از سهم خواهی جبهه اصلاحات از پزشکیان عنوان کردند.

در حالی که هنوز دولت به طور کامل شاکله اصلی خود را شکل نداده و تنها وزرای پیشنهادی از مجلس رای اعتماد گرفته بودند، رسانه ها تصویری از پسر محمدرضا عارف در جلسه معارفه محمد اتابک وزیر صمت منتشر کردند تصویری که واکنش های گسترده ای را به دنبال داشت.

محمد فاضلی مشاور مسعود پزشکیان که حرکت جنجالی او در تلویزیون حاشیه ساز شده بود، طی یادداشتی به تندی از حضور پسر محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در جلسه معارفه وزیر صمت انتقاد کرد و نوشت: «آقای عارف! درباره حضور پسرتان در جلسه رسمی دولتی، خیلی روشت توضیح بدهید. اگر بساط این گونه حضورها-به هر دلیلی- و مداخلات امثال این آقازاده ها جمع نشود، عاقبتش بی آبرویی برای دولت است. امثال من آبرو پیش مردم گرو نگذاشتیم که امثال پسر آقای عارف در متن و حاشیه دولت جولان بدهند.»

حسن آقامیری هم خطاب به محمدرضا عارف معاون اول در پستی نوشت: آقای معاون اول! پسر شما چه‌کاره‌ی دولت هستند که تو مراسم رسمی تکریم و معارفه وزیر صمت حضور داشتند؟! جمع کنید این بساط کثافت کاری رو. ایشون غلط می‌کنند تو جلسه رسمی دولتی شرکت کنند و شما هم غلط می‌کنی اجازه‌ی حضور ایشون رو می‌دید. اگر پستی دارند رسماً اعلام کنید اگر نه دولت خونه‌ی پدر شما نیست.

محمدحسین پویانفر، مداح و فعال رسانه‌ای، نیز با انتشار تصویر  حمیدرضا عارف در جلسه معارفه وزیر صمت، خطاب به محمدرضا عارف و مسعود پزشکیان، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ‏بُنَیَّ فَأَحْبِبْ لِغَیْرِکَ مَا تُحِبُّ لِنَفْسِک ‏هر آنچه برای خودت می پسندی برای دیگران هم بپسند؛ 
‏وَ اکْرَهْ لَهُ مَا تَکْرَهُ لَهَا  ‏و هر چه برای خود نمی پسندی برای دیگران هم مپسند. ‏آقایان از همین اول راه به ⁧ نهج البلاغه⁩ عمل کنید.​​​​​​

در جریان انتصاب سقاب اصفهانی به عنوان رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی و حواشی که در دولت نسبت به این اقدام به وجود آمد اخباری درخصوص استعفا های دسته جمعی در دولت منتشر شد. همان زمان برخی منابع خبری اعلام کردند که محمدرضا عارف نیز پزشکیان را به استعفا تهدید کرده است، خبری که البته به سرعت از سوی الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت تکذیب شد!