شناسهٔ خبر: 76119365 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

غذاهای فرآوری شده چه تاثیری بر سلامت روانی کودکان دارد؟

صاحب‌خبر -

شفقنا-کودکان در سراسر جهان به طور فزاینده‌ای غذاهای فرآوری شده مصرف می‌کنند که عواقب جدی برای سلامت، رشد و سلامت روان آنها دارد.

به گزارش شفقنا به نقل از ارم نیوز، این نتیجه‌ تحلیل جدیدی است که روز چهارشنبه گذشته صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) منتشر کرد و خلاصه‌ای از میزان تسلط به اصطلاح «غذاهای فوق فرآوری شده» بر زندگی روزمره جوانان در سراسر جهان را نشان می‌دهد.

این گزارش بر اساس مجموعه‌ای از مطالعات است که اخیراً در مجله پزشکی لنست منتشر شده است و به تفصیل خطرات سلامتی ناشی از آن و نقش صنعت در گسترش چنین محصولاتی را شرح می‌دهد.

این مطالعه نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد غذاهای فوق فرآوری شده می‌تواند از چندین طریق بر سلامت مغز و رشد شناختی کودک تأثیر منفی بگذارد:

کاهش توجه و تمرکز: میزان بالای قند و چربی‌های مصنوعی در بدن ممکن است توانایی کودک در تمرکز و توجه را کاهش داده و حواس‌پرتی ذهنی را افزایش دهد.

تأثیر بر یادگیری و حافظه: برخی مطالعات، مصرف بیش از حد قند و افزودنی‌های مصنوعی را با اختلال در حافظه کوتاه‌مدت و بلندمدت در کودکان مرتبط می‌دانند.

تغیبرات خلقی و رفتاری: غذاهای فرآوری شده می‌توانند باعث نوسانات سریع در سطح انرژی شوند و منجر به تحریک‌پذیری، نوسانات خلقی یا حتی مشکلات رفتاری شوند.

افزایش خطر افسردگی و اضطراب: شواهد اولیه‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف بیش از حد غذاهای فرآوری شده با احتمال بیشتر علائم اضطراب یا افسردگی در کودکان و نوجوانان مرتبط است.

«غذاهای فوق فرآوری شده» معمولاً از مخلوطی از شکر، نمک، چربی‌های ناسالم، نشاسته‌های مصنوعی و افزودنی‌های متعدد مانند امولسیفایرها، رنگ‌ها و طعم‌دهنده‌ها تشکیل شده‌اند.

منبع: ارم نیوز