شناسهٔ خبر: 76114199 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

آخرین خبر در مورد احیای موزه مطبوعات استان کرمان پس از سال‌ها تعطیلی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با اشاره به آغاز روند احیای موزه مطبوعات استان کرمان، از موزه مطبوعات به عنوان حافظه تاریخی رسانه و مطبوعات استان کرمان یاد کرد و گفت: کرمان، استانی پیشرو در حوزه مطبوعات بوده و موزه مطبوعات پیوند بین فرهنگ و میراث و رسانه است.

صاحب‌خبر -

آخرین خبر در مورد احیای موزه مطبوعات استان کرمان پس از سال‌ها تعطیلی

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حسین اسحاقی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در نشست هم‌اندیشی برای فعال‌سازی موزه مطبوعات کرمان، جمع حاضر را شورای سیاستگذاری موزه مطبوعات کرمان اعلام کرد و گفت: جلسات این شورا ادامه می‌یابد و در صورت لزوم اعضای دیگری به آن اضافه می‌شوند.

 

وی ادامه داد: جزو اولین جلسات کاری‌ام بررسی وضعیت موزه مطبوعات کرمان بود و بازدید میدانی نیز از مکان فعلی موزه داشتم.

 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: موزه مطبوعات با دستور استاندار کرمان و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، خانه مطبوعات استان کرمان و سایر دستگاه‌ها در مسیر راه اندازی قرار گرفته است.

 

وی با تشکر از موسسان موزه مطبوعات کرمان برای پیگیری دلسوزانه وضعیت این موزه، تصریح کرد: موزه مطبوعات می‌تواند موزه زنده آموزشی برای رسانه‌ها در کرمان باشد و امیدوارم ما و میراث فرهنگی به عنوان نقش حاکمیتی بتوانیم در این مسیر قدم‌های موثری برداریم.

 

اسحاقی گفت: وقتی فضای لازم و مناسب در اختیار خانه مطبوعات استان کرمان قرار بگیرد، نسبت به فعال کردن آن اقدام می‌کنند و می‌تواند یکی از کار‌های ماندگار اداره کل میراث فرهنگی باشد که در راستای برنامه‌های استاندار کرمان، برنامه کرمان برفراز و لبخند دنیا به کرمان ۱۴۰۵ مقصد گردشگران نیز قرار گیرد.

 

وی افزود: اغلب گردشگران روحیه فرهنگی هنری دارند و به دنبال تاریخ مکتوب کرمان هستند که یکی از مقاصد می‌تواند موزه مطبوعات باشد. 

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با بیان اینکه فضای فعلی موزه مطبوعات، مناسب نیست؛ باغ موزه هرندی را پیشنهاد کرد و گفت: برای هرگونه تعامل و همکاری آمادگی داریم. 

 

سپس مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان هم در این نشست با اشاره به روند راه‌اندازی موزه مطبوعات کرمان گفت: بهتر است موزه مطبوعات در مسیر گردشگران باشد و بافت تاریخی اولویت دارد.

 

مرتضی نیکرو با تاکید بر لزوم حفظ جایگاه و قداست آثار جمع‌آوری شده برای موزه مطبوعات، افزود: پس از بازدید میدانی از مکان‌های مورد نظر برای راه‌اندازی موزه، تصمیم‌گیری می‌شود. 

 

سپس معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان نیز گفت: موزه مطبوعات کرمان سابقه دیرینه از دهه ۸۰ دارد و همیشه مورد نظر جامعه رسانه‌ای بوده که فرایند‌های مختلفی را طی کرده و در حال حاضر موزه غیرفعال است.

 

وحید محمدی افزود: موزه مطبوعات کرمان براساس توافق خانه مطبوعات استان کرمان با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سال ۱۳۸۴ ایجاد شد و در حال حاضر مکان موزه اهمیت دارد ولی آنچه مهمتر است، اینکه آثار موزه تعیین تکلیف شود و به جمع بندی برسیم. 

 

 

در ادامه محمدعلی فردوسی روزنامه نگار پیشکسوت و مدیر اسبق خانه مطبوعات استان کرمان هم با اشاره به افتتاح موزه مطبوعات کرمان در مرداد سال ۱۳۸۴، به تشریح روند جمع آوری وسایل و آثار موجود در موزه پرداخت.

 

وی گفت: اولین موزه مطبوعات کشور، در کرمان افتتاح شد که باید توسط نهاد‌های متولی حفظ و نگهداری شود و مهمترین مسأله در حال حاضر تعیین تکلیف همین آثار موزه است.

 

این نشست با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل خانه مطبوعات استان کرمان، روزنامه‌نگاران پیشکسوت و جمعی از مدیران به میزبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

 

بنا به این گزارش، پس از بررسی و تبادل نظر درباره موضوعات مرتبط با موزه مطبوعات کرمان مقرر شد نسبت به فهرست‌برداری آثار و مکان‌یابی موزه اقدام شود و جلسات شورای سیاستگذاری ادامه یابد.