شناسهٔ خبر: 76108886 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور | لینک خبر

سرپرست مدیریت تعالی خانواده قوه قضاییه:

تجلیل از خانواده کتاب‌خوان، کار شایسته‌ای در جایزه «هم‌خوان» بود

یاسر جمشیدی با اشاره به جایزه «هم‌خوان» گفت: کار شایسته‌ای که امسال در جایزه «هم‌خوان» انجام شد، تجلیل از خانواده کتاب‌خوان بود که همگی با هم روی سن آمدند، چراکه با این‌کار ما نسل‌سازی می‌کنیم و می‌گوییم کتاب مخصوص یک نسل نیست. برای یک قوم خاص نیست و برای جغرافیای عمومی همه انسان‌ها است.

صاحب‌خبر -

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی و امور بین‌الملل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، یاسر جمشیدی؛ سرپرست مدیریت تعالی خانواده قوه قضاییه، بیان کرد: قوه قضاییه، در راستای ترویج و فرهنگ‌سازی در مقوله مجازات‌های جایگزین حبس، تفاهم‌نامه‌ای با نهاد کتابخانه‌ها تنظیم کرد که به موجب آن و با اتکای به زیرساخت‌های قانون مجازات ۱۳۹۲ بتوانیم قضات را تشویق کنیم که بر اساس قانون موجود، محکومینی که دارای اوصاف قانونی خاص هستند، به‌جای معرفی به زندان و تحمل حبس، در حوزه‌های مختلف خدمات عمومی به‌کار گرفته شوند که یکی از این حوزه‌ها، مقوله کتاب و کتابخوانی است که تمایل زیادی داریم تا قضات آن را به‌کارگیرند؛ از این حیث که کاری ماندگار است و به تولید و خلق اندیشه می‌انجامد که جامعه از آن نفع می‌برد. از این احکام که شامل خواندن کتاب، خرید کتاب برای کتابخانه‌ها و کار در کتابخانه‌ها است، در سه سال گذشته توسط قضات صادر شده‌اند.

وی به جایگاه نهاد کتابخانه‌ها در نقشه فرهنگی کشور اشاره کرد و گفت: یک ایده خوبی که خانم نظربلند مطرح کردند، تدارک یک باشگاه‌ بود. وقتی که کلمه باشگاه می‌آید، ما دنبال یک مجموعه می‌گردیم، پازلی که چند تکه دارد. اگر کتابخانه‌ها را تخصصی‌سازی کنیم، به‌صورتی‌که بخشی از کتابخانه به گردش کتاب، بخشی به بازی‌های فکری، بخشی به ترغیب کتابخوانی و بخشی به بازی‌های مجازی اختصاص داشته باشد، می‌توانیم کودکان و نوجوانان را به حضور فیزیکی در کتابخانه‌ها ترغیب کنیم. البته این هدف در نهاد کتابخانه پیگیری و پیش برده شده است.

جمشیدی با بیان اینکه نمی‌توان از صدمات فضای مجازی، رسانه و موبایل به کتاب چشم‌پوشی کرد، افزود: ما هرچه در مقوله کتاب تبلیغات و هزینه کنیم، افکار عمومی جامعه بیشتر ترغیب می‌شود و نگاه جامعه به کتاب بهتر خواهد شد و قطعا به حضور بیشتر در کتابخانه‌ها می‌انجامد.

مدیر تعالی خانواده قوه قضاییه با اشاره به اینکه برنامه‌هایی همچون هفته کتاب، کار خارق‌العاده‌ای است که در سی‌وسه سال گذشته برگزار شده است، تأکید کرد: باید بتوانیم خروجی یکسال گردش کتاب را در مباحث متفاوت اعم از تولید و نشر، کتابدارها و کتابخانه‌ها، به جامعه ارائه دهیم. معرفی کنیم.

وی در ادامه با اشاره به علاقه رهبر انقلاب به کتاب، گفت: باید کار رسانه‌ای بسیار قوی‌ در این مقوله انجام شود و چون کتاب دائمی است، نباید به همین یک هفته محدود شود. می‌توان از فضاهای مترو و بیلبوردهای شهری و تابلوهای بین‌راهی، برای تبلیغ کتاب و کتابخوانی استفاده کرد.

جمشیدی در پایان درباره جایزه‌ ملی «هم‌خوان» بیان کرد: «هم‌خوان» باید به برند شاخصی تبدیل شود که افراد آن را برای خود، برتری و رجحان تلقی کنند و فارغ از هدیه، آن را افتخار بدانند. کار شایسته‌ای که امسال در این جایزه انجام شد، تجلیل از خانواده کتاب‌خوان بود که همگی با هم روی سن آمدند، چراکه با این‌کار ما نسل‌سازی می‌کنیم و می‌گوییم کتاب مخصوص یک نسل نیست. برای یک قوم خاص نیست و برای جغرافیای عمومی همه انسان‌ها است. در این‌صورت، قطعا مخاطبان‌مان و مطالبه‌گریشان در حوزه کتاب، بیشتر خواهد شد.