شناسهٔ خبر: 76108697 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

برگزاری دهمین کاروان ترویجی بهره وری کشاورزی در اسلامشهر

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسلام‌شهر، در دهمین کاروان ترویجی بهره‌وری کشاورزی با موضوع خاک‌های سالم برای شهرهای سالم بر نقش محوری خاک در امنیت غذایی و ضرورت حفظ اراضی کشاورزی تاکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اسلامشهر، دهمین کاروان ترویجی بهره وری کشاورزی ویژه روز جهانی خاک با عنوان خاکهای سالم برای شهرهای سالم و همچنین جلسه تولید و پرورش قارچ خوراکی با حضور کشاورزان، کارشناس محیط زیست و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسلامشهر عصر امروز در محل جهاد کشاورزی برگزارشد.

فائق فتحی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسلامشهر در این مراسم، اظهار کرد: دهمین کاروان ترویجی وزارت جهاد کشاورزی با شعار حفاظت از خاک و به مناسبت روز جهانی خاک، فرصت مناسبی است تا بر اهمیت این سرمایه بی‌بدیل ملی تاکید کنیم.

وی با اشاره به تغییرات وسیع کاربری اراضی کشاورزی در دهه گذشته، به ویژه در محدوده شهرهایی مانند اسلام‌شهر، افزود: اگر روند تخریب و تغییر کاربری خاک‌های حاصلخیز ادامه یابد، توان تولید غذایی کشور به شدت تهدید خواهد شد. امروز امنیت غذایی در دنیا اولویت اول است و بدون خاک سالم، تحقق این امنیت ناممکن است.

مدیر جهاد کشاورزی اسلام‌شهر خطاب به کشاورزان حاضر در جلسه گفت: شما تولیدکنندگان و زحمت کشان عزیز، وظیفه ما حمایت از شما در چارچوب قانون است. همه ما باید دست به دست هم دهیم و از خاک محافظت کنیم و نباید اجازه دهیم اراضی کشاورزی به جولانگاه دلالان تبدیل شود یا با هر بهانه‌ای، از چرخه تولید خارج گردد؛ اولویت، حفظ زمین و خاک است.

فتحی در بخش دیگری از سخنان خود، نقش ترویج و آموزش کشاورزی را کلیدی دانست و افزود: وظیفه جهاد کشاورزی این است که با بهره‌گیری از دانش اساتید و محققان، بهترین الگوهای کشت متناسب با اقلیم، نوع خاک و منابع آبی هر منطقه را در اختیار بهره‌برداران قرار دهد. امروز نیز با دعوت از متخصصان، کلاس‌های آموزشی مانند همین کارگاه پرورش قارچ برگزار می‌شود تا از کمترین امکانات، بیشترین بهره‌وری حاصل شود.

اخبار اسلامشهر , کشاورزی , آب و هوا , ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی ,

وی تاکید کرد: تولید در رتبه بعدی قرار دارد؛ اولویت اول ما حفظ اراضی و خاک است. کارشناسان ما به کشاورزان می‌گویند که بافت خاک منطقه چیست و چه محصولی با توجه به شرایط اقتصادی و زیست‌محیطی بکارند تا هم بهره‌وری مناسب داشته باشند و هم خاک دچار فرسایش و تخریب نشود؛ خاک یک موجود زنده است و ظرفیت مشخصی دارد.

این مسئول، سلامت محصولات کشاورزی را حلقه نهایی یک زنجیره دانست که از خاک سالم آغاز می‌شود و گفت: اگر خاک سالم نباشد، محصول سالمی نخواهیم داشت و سلامت غذایی جامعه به خطر می‌افتد. ما همه در یک کشتی نشسته‌ایم و هر یک به سهم خود در قبال تامین امنیت و سلامت غذایی مسئولیم.

فتحی در پایان از حضور نماینده اداره محیط زیست در این جلسه تقدیر کرد و گفت: برنامه‌های ترویجی و آموزشی ما در راستای حفاظت از خاک و افزایش بهره‌وری با رعایت اصول زیست‌محیطی، تداوم خواهد داشت.

انتهای پیام/