شناسهٔ خبر: 76104853 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

اعتراف تازه مقام اسرائیلی درباره جنگ ۱۲ روزه

ضربه خاص بالستیک های ایرانی به دولت اسرائیل | گزینه ای برای در امان ماندن از موشک های ایران

رسوایی‌های دفاعی – امنیتی درباره جنگ تحمیلی ۱۲ روزه علیه ایران در سرزمین‌های اشغالی ادامه دارد و در تازه‌ترین تحول در این زمینه، حسابرس کل دولت اسرائیل، در گفت‌وگویی به شکست ساختار پدافندی این رژیم در برابر رگبار بالستیک‌های ایرانی اذعان و از مقام‌های مربوط انتقاد کرد.

صاحب‌خبر -

همشهری آنلاین گروه سیاسی: پس از اینکه در روزهای اخیر روزنامه عبری «یدیعوت آحارانوت» در گزارشی به نقل از «زویکا بروت»، شهردار «بات یام» در جنوب تل‌آویو، فاش کرد تعداد قابل‌توجهی از شهرک‌نشینان با ماموران اطلاعاتی ایران ارتباط دارند و برای ایران جاسوسی می‌کنند، اکنون حسابرس کل دولت اسرائیل از ضعف‌های دفاعی موجود در سرزمین‌های اشغالی در برابر موشک‌های ایرانی انتقاد می‌کند.

در گزارشی که رسانه عبری «جروزالم پست» روز سه‌شنبه منتشر کرده، «ماتانیاهو انگلمن»، حسابرس کل اسرائیل مدعی شده‌است که رده دفاعی این کشور در طول جنگ ۱۲ روزه با ایران، در تأمین امنیت اماکن زیرساختی و حیاتی کوتاهی کرده‌است. دراین گزارش اذعان شده است که «برخی مراکز حساس اسرائیل در طول جنگ ۱۲ روزه مورد اصابت موشک‌های بالستیک ایران قرار گرفتند، از جمله مرکز پزشکی بئرشبع، پالایشگاه نفت حیفا بازان (که خطوط لوله و خطوط انتقال آن آسیب دید) و آزمایشگاه‌های مهم در موسسه علوم وایزمن».

بی‌دفاع در برابر رگبار بالستیک‌های ایرانی

انگلمن تاکید کرده از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ با ارائه گزارش‌های مفصلی، همه آسیب‌پذیری‌ها را مطرح کرده، اما «تقریباً همه تلاش‌ها تا به امروز درباره این موضوع نادیده گرفته شده‌است».

حسابرس کل دولت اسرائیل در این گزارش، مقام‌های مختلفی را به دلیل عدم تامین پدافند فیزیکی خاص برای تأسیسات زیرساختی حیاتی در صورت عبور موشک از پدافند هوایی و برخورد به آن تأسیسات، مورد بازخواست قرار داده است؛ «پدافند هوایی اسرائیل غیرقابل نفوذ نیست و حماس، حزب‌الله، حوثی‌ها و ایران موفق به آسیب رساندن به اماکن حیاتی مختلف شده‌اند؛ اماکنی که هیچ دفاع فیزیکی نداشتند».

انگلمن با تاکید بر اینکه موانع متعددی برای تأمین دفاع از این اماکن وجود دارد، از اختلاف‌های داخلی در سرزمین‌های اشغالی برای تامین امنیت مراکز حساس در برابر موشک‌های ایرانی پرده برمی‌دارد و تاکید می‌کند که «هیچ رویه قانونی برای افزودن اماکن جدید به فهرست وجود ندارد».

این مقام اسرائیلی درعین‌حال تاکید کرده است که در میان نهادهای مختلف درگیر در این موضوع، از جمله وزارت دفاع، ارتش اسرائیل، شورای امنیت ملی و وزارت دارایی، هیچ‌ تلاشی برای حل اختلاف‌ها درباره اینکه کدام‌یک از آنها باید بودجه این پروژه دفاعی بسیار گران را تأمین کند، انجام نشده‌است.

ضربه خاص بالستیک های ایرانی به دولت اسرائیل | گزینه ای برای در امان ماندن از موشک های ایران

انتقال زیرساخت‌ها به زیر زمین

در گزارش «جروزالم پست» یک نکته مهم دیگر نیز وجود دارد؛ اینکه جنگ ۱۲ روزه بیش از گذشته مقام‌های اسرائیلی را به فکر انتقال زیرساخت‌های حیاتی به زیر زمین انداخته است؛ موضوعی که بیش از هر چیز برای در امان ماندن از بالستیک‌های ایرانی ضرورت یافته است.

براساس گزارش منتشر شده، در این زمینه اما یک مشکل بزرگ وجود دارد؛ وجود اختلاف‌های عمده درباره اینکه چه کسی باید تأمین‌کننده اصلی بودجه مورد نیاز برای انجام چنین اقدام گسترده‌ای باشد. ازسوی دیگر، چالش اساسی دیگر معطوف به این موضوع است که حتی در صورت وجود بودجه مورد نیاز «اساسا انتقال همه اماکن و زیرساخت‌های حیاتی به زیر زمین امکان‌پذیر است؟».

حسابرس کل دولت اسرائیل در گفت‌وگو با «جروزالم پست» وزارت دفاع این رژیم را متهم کرده که به دنبال راهی برای فرار از مواجهه مستقیم با این موضوع است. انگلمن این وزارتخانه را به دلیل عدم رسیدگی به این موضوع، حتی پس از شروع جنگ ۱۲ روزه و پس از اینکه جبهه داخلی تحت حملات گسترده موشک‌های بالستیک قرار گرفت، مورد انتقاد شدید قرار داده‌است.