شناسهٔ خبر: 76099213 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی:

امنیت غذایی، زیرساخت پایداری و قدرت هر کشور محسوب می‌شود

معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تجربیات کشورهایی همچون استرالیا و هلند در حوزه صنایع غذایی گفت: این کشورها به‌خوبی نشان داده‌اند که صنعت غذا یکی از عوامل استراتژیک در تأمین امنیت ملی است،امنیت غذایی نه تنها یک نیاز اولیه بلکه زیرساخت پایداری و قدرت هر کشور محسوب می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، سودابه سلیمانی بعدازظهر امروز_ چهارشنبه دوازدهم آذر_ در ششمین کنگره بین‌المللی علوم و صنایع غذایی ایران که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی برگزار شد، با تأکید بر ضرورت آماده‌سازی دانشجویان برای ورود به عرصه صنعت اظهار کرد: جلسات و برنامه‌هایی که به تازگی در حوزه کشاورزی برگزار شده، با هدف ارتقای مهارت‌های دانشجویان و آشنایی آنها با بخش‌های عملی این حوزه طراحی شده است.

وی با اشاره به تجربیات کشورهایی همچون استرالیا و هلند در حوزه صنایع غذایی افزود: این کشورها به‌خوبی نشان داده‌اند که صنعت غذا یکی از عوامل کلیدی و استراتژیک در تأمین امنیت ملی است، امنیت غذایی نه تنها یک نیاز اولیه بلکه زیرساخت پایداری و قدرت هر کشور محسوب می‌شود.

معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برگزاری رویداد «صدرا» گفت: کیفیت آموزش و ارتقای استانداردهای آموزشی در دانشگاه‌ها اهمیت فراوانی دارد، زیرا این عوامل نقش مستقیمی در توسعه و پیشرفت کشور ایفا می‌کنند.

سلیمانی با تأکید بر اهمیت انگیزه‌های تشویقی برای دانشجویان در حوزه آموزش و صنعت ادامه داد: در واحد آیت‌الله آملی، تاکنون سومین دوره رویداد صدرا برگزار شده است؛ رویدادی که هدف آن تقویت ارتباط میان دانشجویان، محیط‌های عملی و بخش صنعت است و می‌تواند مسیر حرفه‌ای آینده آنها را روشن‌تر کند.

وی هدف اصلی این برنامه‌ها را آشنایی دانشجویان با فضای واقعی صنعت پیش از ورود به بازار کار عنوان کرد و افزود: این تعامل سبب می‌شود دانشجویان مهارت‌های موردنیاز را پیش از فارغ‌التحصیلی کسب کنند و با مشاغل مرتبط آشنا شوند.

معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ضرورت ارتباط سازمان‌یافته میان دانشگاه و صنعت گفت: دانشجویانی که در طول تحصیل در دوره‌های کارآموزی و کارورزی شرکت می‌کنند، مهارت‌های عملی و تجربه کافی به دست می‌آورند و همین امر موجب می‌شود صنعت به گزینه‌ای واقعی و جذاب برای اشتغال آنها تبدیل شود، این فرایند حلقه ارتباطی میان دانشگاه، صنعت و جامعه را تقویت و نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان را کاهش می‌دهد.

سلیمانی با بیان اینکه زنجیره صنایع غذایی از بخش کشاورزی آغاز می‌شود، تصریح کرد: همان‌گونه که در برخی کشورها دانشجویان در مزارع و باغ‌ها آموزش می‌بینند، در ایران نیز باید آموزش‌ها از بسترهای عملی شروع شود تا دانشجو با تمام مراحل تولید و فرآوری آشنا شود.

وی افزود: طرح‌های پویشی نیز به دانشجویان کمک می‌کند تا همراه با اساتید در محیط‌های عملی حضور پیدا کنند، مهارت کسب کنند و از حمایت‌های مالی و تسهیلات شغلی بهره‌مند شوند؛ موضوعی که انگیزه فعالیت در عرصه صنعت را افزایش می‌دهد.

معاون دانشگاه آزاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: تمام این رویکردها با هدف تقویت پیوند میان آموزش، صنعت و جامعه و همچنین ارتقای مهارت‌های عملی دانشجویان و کاهش بیکاری پس از فارغ‌التحصیلی طراحی و اجرا شده است.

امنیت غذایی؛ محور اقتدار ملی

محمدحسین عزیزی، رئیس هیئت‌مدیره انجمن علوم و صنایع غذایی کشور نیز در ادامه این مراسم با اشاره به اهمیت امنیت غذایی اظهار کرد: امنیت غذایی پایه و اساس امنیت ملی است؛ زیرا نبود غذا می‌تواند جامعه را با بحران‌های جدی روبه‌رو کند.

وی با بیان اینکه تولیدات داخلی بخش عمده نیاز کشور را تأمین می‌کند اما در برخی حوزه‌ها همچون روغن همچنان با چالش‌هایی روبه‌رو هستیم، افزود: امیدواریم با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، این مشکلات در آینده کاهش پیدا کند.

عزیزی با اشاره به سابقه تأسیس انجمن‌های صنایع غذایی گفت: این انجمن‌ها که در سال ۱۳۶۴ با مجوز وزارت علوم تشکیل شده‌اند، سال‌جاری چهلمین سال فعالیت خود را پشت سر می‌گذارند. پس از این انجمن‌ها، سایر تشکل‌های صنعتی در حوزه غذا شکل گرفتند و نقش مؤثری در ارتقای این صنعت داشته‌اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس با تأکید بر برگزاری دوره‌های آموزشی سالانه انجمن در دانشگاه‌های مختلف کشور بیان کرد: این دوره‌ها به صورت چرخشی برگزار می‌شود و امسال نیز با حمایت مناسب دانشگاه میزبان، این روند ادامه پیدا کرده است.

عزیزی در پایان خاطرنشان کرد: شرکت‌های فعال در حوزه صنایع غذایی در استان مازندران به موفقیت‌های ارزشمندی دست پیدا کرده‌اند و این دستاوردها حاصل تلاش و همت مردم منطقه است.