شناسهٔ خبر: 76092950 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

حوزه علمیه خاستگاه مردانی است که در برابر سلطه‌طلبی دشمنان ایران سینه سپر کرده‌اند

حجت‌الاسلام والمسلمین فلاحتی تصریح کرد: امروز نیاز است نسل جوان بداند که حوزه علمیه همواره خاستگاه مردانی بوده که در برابر سلطه‌طلبی دشمنان ایران، سینه سپر کرده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین رسول فلاحتی نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان در یادواره شهدای گیلانی مقیم قم که در حسینیه سیدالشهداء (ع) قم برگزار شد، با تشریح ابعاد شخصیتی و نقش تاریخی میرزا کوچک خان جنگلی، بر جایگاه عالمان دین در تاریخ معاصر ایران تأکید کرد.

ببینید:

تصاویر یادواره ۱۲۸ شهید والامقام گیلانی‌ مقیم قم

نماینده ولی فقیه در گیلان با گرامیداشت یاد شهدای گیلانی مقیم قم، اظهار داشت: نقش بی‌بدیل عالمان دین در تاریخ مبارزات بیش از یک قرن مردم گیلان بر کسی پوشیده نیست و این شهدا ادامه‌دهنده راه همان عالمان و مجاهدین هستند.

وی در ادامه به حوادث تاریخی و نقش محوری عالمان دین مانند شیخ طوسی(ره) اشاره کرد و گفت: پس از به آتش کشیدن کتابخانه شیخ طوسی در بغداد، هجرت دشوار ایشان به نجف، جرقه‌ای برای تشکیل حوزه علمیه نجف شد. قدرت و ابهت دنیای شیعه در هزاره اول اسلام، مرهون تلاش‌هایی چون ایشان است که رهبران شیعی پیوسته در ارتقای جایگاه اسلامی فعال بوده‌اند.

جایگاه تاریخی روحانیت در مبارزات مردم گیلان

امام جمعه رشت با اشاره به جایگاه تاریخی روحانیت در مبارزات مردم گیلان، اظهار داشت: میرزا کوچک جنگلی، طلبه‌ای بود که به اخلاق اسلامی متخلق بود. نقش بی‌بدیل عالمان دین در مبارزات بیش از یک قرن مردم گیلان بر کسی پوشیده نیست. میرزا کوچک جنگلی در مقابل دو قدرت بزرگ آن زمان یعنی انگلیس و روسیه ایستاد. شهید مدرس و میرزا کوچک جنگلی هیبت این دو قدرت را شکستند و هیچ یک از مجاهدان پیش از آن‌ها نتوانستند تا این حد مقتدرانه در برابر قدرت‌های پوشالی بایستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین فلاحتی نهضت جنگل را برگرفته از بیداری مردم دانست و تصریح کرد: میرزا برای مردم به پاخاست و در برابر استبداد داخلی و استعمار خارجی لحظه‌ای از آرمان‌های خود عقب‌نشینی نکرد. متأسفانه در برخی محافل بزرگداشت میرزا، اشاره‌ای به روحانی بودن ایشان نمی‌شود، در حالی که تفاوت اصلی نهضت جنگل با سایر نهضت‌های هم‌دوره در همین است که رهبر آن یک طلبه بود و با استناد به آیات و روایات، پیرو اهل بیت (ع) عمل می‌کرد. او قهرمان مجاهد، مردم‌دار و پایبند به ارزش‌های دینی بود و نسل جوان باید به چنین شخصیتی افتخار کند.

روحانیت در کنار مردم است

امام جمعه رشت با بیان اینکه روحانیون به رهبری امام راحل (ره) از سال ۱۳۴۲ مقابل نظام طاغوت ایستادند، خاطرنشان کرد: یکی از خصلت‌های مهم روحانیون، قرار گرفتن در کنار مردم است که سرانجام منجر به سرنگونی رژیم شاهنشاهی شد. امروز نیاز است نسل جوان بداند که حوزه علمیه همواره خاستگاه مردانی بوده که در برابر سلطه‌طلبی دشمنان ایران، سینه سپر کرده‌اند.

وی در پایان افزود: برگزاری یادواره شهید و گرامیداشت یاد و بزرگداشت مقام‌ها علت گردهمایی ما است، این سرمایه‌های جاودانه ملت که با خون پاک خود، درخت اسلامیت و ایرانیت این مرز و بوم را آبیاری کردند. عالمان دین، همواره نیروی محرکه این ایستادگی‌ها بوده‌اند و این شهدا، ادامه دهنده مستقیم راه آن مجاهدین هستند.

انتهای پیام/