شناسهٔ خبر: 76092735 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

جزئیات رایزنی ترامپ با نتانیاهو؛ درخواست بی‌بی برای کمک به پرونده عفو

رئیس جمهور آمریکا در گفت‌وگوی تلفنی با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از او خواست سیاست خود را درباره توافق غزه و نیروهای حماس در رفح تغییر دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، تلویزیون رژیم صهیونیستی محتوای گفت‌وگوی تلفنی رئیس جمهور آمریکا با نخست‌وزیر این رژیم را منتشر کرد.

برخی مسؤولان آمریکایی اعلام کردند که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور این کشور در گفت‌وگوی تلفنی که با «بنیامین (بی‌بی‌) نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی داشت، چند موضوع را مطرح کرد و از نتانیاهو خواست سیاست خود را درباره آنها تغییر دهد که در راس آنها اجرای مرحله دوم توافق پایان جنگ در غزه بود.

همچنین به گفته این مسؤولان آمریکایی، ترامپ از نتانیاهو خواست درباره بحران نیروهای حماس در تونل رفح توضیح دهد.

به گزارش خبرگزاری «سما» فلسطین، آمریکا در طول چند هفته گذشته در تلاش برای رسیدن به توافقی میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس در خصوص تحویل این نیروها در مقابل حکم عفو و ایجاد گذرگاه امن به سمت یکی از مناطق تحت کنترل حماس یا یک کشور سوم بوده است.

دولت ترامپ این پیشنهاد را مدل احتمالی خلع سلاح حماس می‌دانست و از عدم همکاری تل‌آویو با آن ناراضی بود.

به گفته این مقامات آمریکایی، ترامپ در این گفت‌وگوی تلفنی به نتانیاهو گفت: «چرا به جای موافقت با تسلیم شدن و خروج نیروهای حماس از تونل، آنها را به قتل می‌رسانید؟» نتانیاهو در پاسخ مدعی شد: «آنها مسلح و خطرناک هستند به همین دلیل کشته شدند.»

روز دوشنبه، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر اسرائیل، طی یک تماس تلفنی، درباره درخواست عفوی که نتانیاهو رسماً به اسحاق هرتزوگ ارائه داده بود، گفت‌وگو کردند. نتانیاهو از ترامپ خواست تا به حمایت خود در این زمینه ادامه دهد.

این خبر را کانال ۱۲ اسرائیل عصر سه‌شنبه گزارش داد و به نقل از مقامات ارشد آمریکایی گفت که این تماس مستقیماً به درخواست عفو پرداخته است.

نتانیاهو از ترامپ خواست تا با توجه به ارائه رسمی درخواست به رئیس اسرائیل، به «کمک» در این زمینه ادامه دهد.

به گفته مقامات آمریکایی، ترامپ در این گفت‌وگوی تلفنی به نتانیاهو گفت که موضوع عفو او از اتهام‌های فساد حل خواهد شد اما هیچ تعهدی به برداشتن گام‌های بیشتر در این مرحله نداد، در مقابل نتانیاهو از ترامپ خواست به کمک‌های خود در این زمینه ادامه دهد.

این مقامات افزودند که ترامپ در ماه‌های اخیر بارها در امور حقوقی و سیاسی داخلی اسرائیل مربوط به محاکمه نتانیاهو مداخله کرده است. ماه گذشته، او نامه‌ای رسمی به هرتزوگ فرستاد و از او خواست که عفو صادر کند و اتهامات علیه نتانیاهو را «جنگی سیاسی از طریق ابزارهای قانونی» توصیف کرد.

نتانیاهو یکشنبه درخواست رسمی برای عفو خود به «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی داد و این درخواست طی هفته‌های آتی بررسی خواهد شد، احتمالا موضع ترامپ بر تصمیم‌گیری در این خصوص تاثیر خواهد داشت.

ترامپ‌ بارها در روال‌های حقوقی و سیاست داخلی رژیم صهیونیستی از جمله در پرونده‌های فعلی نتانیاهو مداخله کرده است، او ماه گذشته با ارسال پیام رسمی به هرتزوگ از او خواست نتانیاهو را عفو کند، ترامپ در این پیام مدعی شد که اتهام‌های مطرح شده علیه او در واقع یک جنگ سیاسی با راهکارهای حقوقی است.

همچنین به گفته منابع یاد شده، رئیس جمهور آمریکا در این تماس تلفنی مخالفت خود را با استمرار عملیات‌های ارتش رژیم صهیونیستی در داخل خاک سوریه ابراز داشت و تاکید کرد که چنین اقداماتی به تشدید تنش و تضعیف تلاش‌های انجام شده برای رسیدن به توافق امنیتی جدید میان سوریه و رژیم صهیونیستی منجر می‌شود.     

ترامپ در این گفت‌وگوی تلفنی به نتانیاهو گفت: در سوریه آرام باش، دست به اقدامات تحریک‌آمیز نزن، رهبری جدید در سوریه سعی دارد این کشور را به جای بهتری تبدیل کند و ما باید در این کار به او کمک کنیم.

پس از این گفت‌وگو نیز نتانیاهو موضع خود درباره سوریه را کمی تغییر داد و گفت امکان دستیابی به یک توافق امنیتی جدید با سوریه وجود دارد.

او در ادامه نیز مدعی شد که احتمال دارد ارتش این رژیم از مناطقی که اخیرا در سوریه به اشغال درآورده، در مقابل خلع سلاح جنوب سوریه عقب‌نشینی کند.

انتهای پیام

برچسب‌ها: