شناسهٔ خبر: 76084912 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید:

وصیت‌نامه شهدا گنجینه‌ای از ایمان و میراث ماندگار نسلی ایثارگر است

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: وصیت‌نامه‌های شهدا گنجینه‌ای ارزشمند از ایمان، بینش و توصیه‌های نسلی ایثارگر است که به عنوان میراثی ماندگار همواره می‌تواند راهگشای جامعه و گره گشای مشکلات باشد.

صاحب‌خبر - به گزارش حوزه جامعه خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدرمضان موسوی مقدم روز سه‌شنبه در مراسم رونمایی از ۲۴ عنوان کتاب «وصیت‌نامه کامل شهدا» و نسخه جدید «نوید شاهد» با نام مشعل هدایت که در موزه مرکزی شهدا برگزار شد، افزود: آثار قلمی، به‌ویژه نوشته‌هایی که با صداقت و باور عمیق همراه است، ماندگاری عجیبی در فرهنگ و اندیشه جامعه دارد و وصیت‌نامه‌های شهدا نمونه روشن این ماندگاری است.

به گفته وی، وصیت‌نامه‌ شهدای دفاع مقدس «توصیه‌نامه‌های سرشار از مفاهیم توحیدی» و دارای ادبیات منحصربه‌فرد تاریخی، اسنادی، نمادین و تعلیمی است چراکه شهدا در وصیت‌نامه‌هایشان بیشتر به دیگران توصیه می‌کردند تا به خود پرداخته و از اطاعت از ولایت فقیه، حفظ حجاب و نماز اول وقت و خودسازی غافل نشوند.
 
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید با استناد به پژوهش‌های انجام‌شده در خصوص وصیت‌نامه‌های شهدا، تصریح کرد: ۷۵ درصد کنش‌های زبانی شهدا مربوط به زمان حال، ۳۳۹ مورد ترغیب و تشویق دلسوزانه، ۱۳ درصد آیات قرآن، ۳۵ درصد احادیث و ۹ درصد عین کلام امام خمینی(ره) است.
 
وی با بیان اینکه وصیت‌نامه‌های متعددی از شهدا باقیمانده که هرکدام بخش‌هایی از نگاه، دغدغه‌ها و توصیه‌های آنان را بازتاب می‌دهد، افزود: امام خمینی(ره) همواره بر مطالعه این وصیت‌نامه‌ها تأکید داشتند تا مردم و نسل جوان بتوانند از آن آموزه‌ها بهره‌مند شوند.
 
نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اهمیت میراث مکتوب شهدا، اظهار کرد: وصیت‌نامه‌های برجای‌مانده از شهدا بخشی مهم از تاریخ فرهنگی انقلاب اسلامی است و بازخوانی این آثار می‌تواند در شناخت مسیر و ارزش‌های نسل ایثارگر نقش مهمی داشته باشد.
 
وی همچنین با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره ادبیات دفاع مقدس، گفت: بسیاری از وصیت‌نامه‌های شهدا بر حفظ ارزش‌ها، توجه به حجاب و اقامه نماز اول وقت تأکید دارد و این توصیه‌ها نشان‌دهنده عمق نگاه شهدا به مسئولیت اجتماعی و دینی است. به گفته وی، انجام پژوهش‌های علمی در این حوزه باید به صورت جدی دنبال شود.
 
حجت الاسلام موسوی‌مقدم همچنین با ارائه گزارشی از مضامین وصیت‌نامه شهدا، بخش‌هایی از وصیت‌نامه شهید مهدی رجب‌بیگی را برای حضار قرائت کرد.
 
آیین رونمایی از ۲۴ عنوان کتاب وصیت‌نامه کامل شهدا از ۱۲ استان کشور با عنوان مشعل هدایت با معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، دبیر شورای عالی فضای مجازی و جمعی از خانواده‌ معظم شهدا و ایثارگران در سالن همایش موزه شهدا برگزار شد.

انتهای پیام/