شناسهٔ خبر: 76069919 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: طرفداری | لینک خبر

خاطرات فوتبالی با آلن ساندرلند؛ مژده‌ آور قهرمانی آرسنال در جام حذفی با گل دقیقه 89 برابر منچستر یونایتد

آلن ساندرلند یکی از بهترین بازیکنان دهه 70 آرسنال بود که با گل پیروزی‌بخش دقیقه پایانی خود برابر منچستر یونایتد، توپچی‌ها را به قهرمانی در جام حذفی انگلستان رساند. این بازیکن که فوتبالش را در باشگاه ولورهمپتون شروع کرده بود، در تیم‌های آرسنال، ایپسویچ و دری سیتی بازی کرده است.

صاحب‌خبر -

طرفداری | آلن ساندرلند (Alan Sunderland) زاده یکم ژوئیه 1953 در شهر کانیسبروی انگلستان است. او با 173 سانتی‌متر قد در پست مهاجم نوک بازی می‌کرد. آلن فوتبال را از تیم‌های پایه ولورهمپتون شروع کرد و در سال 1971، راهی تیم اصلی این باشگاه شد. نخستین بازی ساندرلند برای تیمش در هفته چهارم لیگ برتر انگلستان برابر منچستر سیتی به ثبت رسید. در فصل 73-1972، این بازیکن موفق به ثبت نخستین گل خود برابر چلسی شد که تک‌گلی سه امتیازی برای تیمش بود. بریس برابر نورویچ و گلزنی برابر کاونتری و تاتنهام، آمار این فصل ساندرلند را به 19 بازی و پنج گل رساند. در فصل 74-1973، ساندرلند عملکرد بسیار بهتری را در ترکیب تیمش داشت که اوج آن، بریس برابر آرسنال بود؛ آمار این فصل این بازیکن، 39 بازی و هفت گل بود. قهرمانی در لیگ کاپ، نخستین افتخار فوتبالی ساندرلند بود که در همین فصل ثبت شد و سهم او، حضور در دو بازی جام، از جمله دیدار فینال برابر منچستر سیتی بود. در سه فصل بعدی حضور در ولورهمپتون، آمارهای 20 بازی در فصل 75-1974، 34 بازی در فصل 76-1975 و 17 بازی و دو گل در فصل 77-1976 به ثبت رسید.

آلن ساندرلند در ولورهمپتون

در میانه فصل 77-1976، پیشنهاد 220 هزار پوندی آرسنال، مورد قبول ساندرلند و ولورهمپتون قرار گرفت تا این بازیکن به جمع توپچی‌ها اضافه شود. او از هفته 14 لیگ برتر انگلستان و دیدار برابر منچستر یونایتد به ترکیب تیم جدیدش اضافه شد و تا پایان فصل، موفق به گلزنی برابر نیوکاسل، وست برومویچ، منچستر سیتی و بریستول سیتی شد. او در جام حذفی، با ثبت سه گل در برابر تیم سابقش، ولورهمپتون، به همراه والسال و رکسهام، نقش مهمی در صعود آرسنال به فینال این تورنمنت داشت که به قهرمانی توپچی‌ها منجر نشد. 28 بازی، هفت گل و سه پاس گل در نخستین فصل حضور ساندرلند در آرسنال به ثبت رسید. درخشش در جام حذفی، اتفاقی بود که در فصل 78-1977 ساندرلند در آرسنال نیز تکرار شد؛ او در ابتدا با گل‌هایش برابر شفیلد ونزدی، ساوتهمپتون و ولورهمپتون، تیمش را به فینال جام برابر منچستر یونایتد رساند. در فینال دیدنی جام حذفی این فصل، ابتدا توپچی‌ها با دو گل از رقیب پیش افتادند اما شیاطین سرخ، در دقایق پایانی هر دو گل آرسنال را جبران کردند؛ در دقیقه 89 بازی، لیام بردی، پاس مهمی را برای گراهام ریکس فراهم می‌کند و این بازیکن نیز با سانتر خود، موقعیت گل خوبی را برای ساندرلند مهیا کرد. این مهاجم خوش‌فکر، توانست با گلزنی در دقیقه 89 بازی، آرسنال را به قهرمانی جام حذفی انگلستان برساند و محبوب دل هواداران این باشگاه شود. 

آلن ساندرلند در آرسنال

در رقابت‌های لیگ فصل 78-1977 نیز این بازیکن، عملکردی تماشایی داشت زیرا توانست تا علاوه بر هت‌تریک در دیدار برابر تاتنهام، بریس شیرینی را برابر منچستر یونایتد داشته باشد. 53 بازی، 18 گل و هفت پاس گل، حاصل نهایی کار ساندرلند در این فصل همکاری‌اش با آرسنال بود. فصل 79-1978، با گلزنی ساندرلند در سوپرجام انگلستان آغاز شد اما گل این بازیکن برابر لیورپول، آرسنال را به جامی دیگر نرساند. در همین فصل، آرسنال بار دیگر با عملکرد شایسته ساندرلند که شامل دو بریس برابر کاردیف و بولتون و گلزنی در دو بازی نیمه نهایی برابر لیورپول می‌شد، فینالیست جام حذفی شد اما این بار، وست‌هم بود که توپچی‌ها را متوقف کرد. این بازیکن در جام برندگان اروپا نیز تیمش را به دیدار فینال با بریس برابر گوتنبرگ و گلزنی برابر فنرباحچه و ماگدبورگ، رهنمون کرد اما این فینال نیز پیام‌آور قهرمانی توپچی‌ها نبود. در رقابت‌های لیگ نیز این بازیکن درخشید که مهم‌ترین سکانس‌های آن، دو گل پیروزی‌بخش در دو دیدار رفت و برگشت برابر تاتنهام بود. 60 بازی، 29 گل و هفت پاس گل در این فصل ساندرلند به ثبت رسید. 

آلن ساندرلند در آرسنال

در فصول بعدی همکاری این بازیکن با توپچی‌ها، آمارهای 38 بازی، هفت گل و دو پاس گل در فصل 81-1980، 43 بازی، 11 گل و دو پاس گل در فصل 82-1981، 33 بازی، 11 گل و یک پاس گل در فصل 83-1982 و 15 بازی، پنج گل و یک پاس گل در فصل 84-1983 به ثبت رسید. ورود دو مهاجم جدید به ترکیب آرسنال در سال 1984، راه ساندرلند را از توپچی‌ها جدا کرد و این بازیکن در میانه فصل 84-1983، راهی ایپسویچ تاون شد. 15 بازی و سه گل در ادامه فصل ناتمام ساندرلند با آرسنال، در پیراهن تیم جدیدش به ثبت رسید. او دو فصل دیگر این باشگاه را همراهی کرد و به آمارهای 33 بازی و هشت گل در فصل 85-1984 و 17 بازی و یک گل در فصل 86-1985 رسید. در سال 1987، ساندرلند راهی دری سیتی ایرلند شد و پس از دو گل در چهار بازی، این باشگاه را ترک کرد. پس از جدایی از باشگاه ایرلندی، ساندرلند تصمیم گرفت تا به دوران فوتبال خود، پایان دهد. او تنها در یک بازی ملی که به سال 1980 و دیدار برابر استرالیا بازمی‌گردد، پیراهن تیم ملی انگلستان را پوشید. او مدتی کوتاه در سال 1996، هدایت باشگاه بیرکیرکارای مالت را برعهده گرفت و پس از آن، دیگر تمایلی برای ادامه مربیگری نداشت. 

آلن ساندرلند در ایپسویچ

از سری هایلایت‌های نقل و انتقالاتی