شناسهٔ خبر: 76057474 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

خوش‌بینی نسبت به مذاکرات فلوریدا درباره جنگ اوکراین و روسیه

رئیس جمهور آمریکا، گفت که مذاکرات درباره اوکراین به خوبی پیش می رود و فرصت خوبی برای دستیابی به توافق برای پایان دادن به جنگ وجود دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش جماران به نقل از الجزیره، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، گفت که مذاکرات درباره اوکراین به خوبی پیش می رود و فرصت خوبی برای دستیابی به توافق برای پایان دادن به جنگ وجود دارد و افزود که او می خواهد جنگ متوقف شود و اوکراین و روسیه نیز این را می خواهند.

ترامپ تاکید کرد که این امر باید محقق شود و اوکراین با مشکلاتی در زمینه فساد مواجه است که به گفته وی یک عامل غیر مساعد است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نیز گفت که رستم عمیروف، رئیس هیئت این کشور در مذاکرات، گزارشی اولیه درباره مذاکرات انجام شده با طرف آمریکایی به وی ارائه کرده است.

وی افزود که این گفتگو رویکردی سازنده و ارائه صریحی از همه مسائل مربوط به حاکمیت اوکراین و منافع ملی آن شاهد بود و در بیانیه ای افزود که زمانی که ایالات متحده و شخصاً تیم رئیس جمهور ترامپ برای تعیین گام های ضروری برای پایان دادن به جنگ اختصاص می دهند، نشان دهنده جدی بودن تلاش های مشترک است.

زلنسکی با ابراز امتنان از این موضوع، توضیح داد که منتظر گزارش مفصلی از تیم خود در جریان یک دیدار شخصی نزدیک است و بر ادامه کار بر روی گام های بعدی در مسیر پایان دادن به جنگ تاکید کرد.

عمیروف پس از این دیدار، مذاکرات را ثمربخش توصیف کرد و گفت: «ما در مورد تمام مسائل مهم برای اوکراین و مردم اوکراین گفتگو کردیم و ایالات متحده حمایت شدیدی نشان می دهد.»

مقامات آمریکایی و اوکراینی روز یکشنبه مذاکراتی را که آن را سازنده خواندند، درباره توافق صلح با روسیه انجام دادند و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، با وجود چالش هایی که مانع از پایان دادن به جنگ بیش از 3 ساله می شود، نسبت به پیشرفت ابراز خوش بینی کرد.

روبیو در هالندیل بیچ، فلوریدا، جایی که این نشست برگزار شد، گفت: «ما همچنان در مورد میزان دشواری این موضوع واقع بین هستیم، اما خوشبین هستیم، به ویژه با توجه به این واقعیت که با پیشرفت ما، من فکر می کنم یک دیدگاه مشترک در اینجا وجود دارد مبنی بر اینکه موضوع فقط پایان دادن به جنگ نیست، بلکه تضمین آینده اوکراین است.»

مذاکرات فلوریدا تقریباً دو هفته پس از مذاکراتی انجام می شود که با طرح صلح آمریکا آغاز شد که منتقدان گفتند در ابتدا به نفع روسیه بود، به ویژه در پرتو گزارش هایی مبنی بر فشار تیم ترامپ بر اوکراین برای دادن امتیازات بزرگ، از جمله واگذاری سرزمین ها به روسیه.

استیو ویتکوف، فرستاده ویژه آمریکا و جارد کوشنر، داماد رئیس جمهور دونالد ترامپ، به نمایندگی از طرف آمریکایی در این نشست شرکت کردند. انتظار می رود ویتکوف این هفته با مقامات روسی دیدار کند.

رهبری اوکراین که با بحران سیاسی داخلی روبرو است که ناشی از تحقیقات در مورد اتهامات گسترده اختلاس در بخش انرژی است، به دنبال رد شرایطی است که به نفع مسکو است، در زمانی که نیروهای روسی در امتداد خطوط مقدم جنگ پیشروی می کنند.

 

اخبار مرتبط

انتهای پیام