شناسهٔ خبر: 76055818 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

ترامپ: اینکه گفته بودم «حریم هوایی ونزوئلا باید بسته شود» را زیاد جدی نگیرید / ما ونزوئلا را کشوری «نه‌چندان دوست» می‌دانیم

رئیس‌جمهور دونالد ترامپ روز یکشنبه گفت مردم نباید پست رسانه‌ای او را که در آن اعلام کرده بود حریم هوایی ونزوئلا باید بسته تلقی شود، بیش از حد جدی بگیرند.

صاحب‌خبر -

رئیس‌جمهور دونالد ترامپ روز یکشنبه گفت مردم نباید پست رسانه‌ای او را که در آن اعلام کرده بود حریم هوایی ونزوئلا باید بسته تلقی شود، بیش از حد جدی بگیرند.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب» به نقل از بلومبرگ، پست او از صبح شنبه، که خطاب به خطوط هوایی و «قاچاقچیان مواد مخدر» بود، نگرانی‌ها در منطقه را درباره احتمال حملات آمریکا به خاک ونزوئلا افزایش داد.

ترامپ به خبرنگاران در هواپیمای ایر فورس وان گفت: «زیاد به آن فکر نکنید.» او افزود: «ما ونزوئلا را کشوری نه‌چندان دوست‌مان می‌دانیم.»

ایالات متحده در حال اجرای کارزاری گسترده‌تر در دریای کارائیب است؛ کارزاری که با حملات مرگبار به قایق‌ها در آب‌های بین‌المللی آغاز شد و با اعزام ناوهای بیشتر، از جمله یک ناو هواپیمابر، به منطقه ادامه یافت و این گمانه‌زنی را افزایش داد که ممکن است آمریکا قصد حمله به ونزوئلا را داشته باشد.

ترامپ تأیید کرد که اخیراً با رئیس‌جمهور نیکولاس مادورو تماس تلفنی داشته اما از توضیح درباره چگونگی این گفت‌وگو خودداری کرد. او گفت: «نمی‌گویم خوب یا بد پیش رفت.»

او همچنین نگرانی قانون‌گذاران جمهوری‌خواه درباره حمله مرگبار احتمالی غیرقانونی به یک قایق آسیب‌دیده در کارائیب را کم‌اهمیت جلوه داد.

وزارت دفاع با پرسش‌های فزاینده‌ای روبه‌رو است پس از آنکه روزنامه واشنگتن پست گزارش داد پیت هگزث، وزیر دفاع، دستور حمله مرگبار به قایق‌ها را صادر کرده و مشخصاً خواستار کشته شدن همه افراد حاضر در آنها شده است. طبق گزارش، این امر منجر به حمله دومی در ۲ سپتامبر به بدنه آسیب‌دیده یک قایق شد تا دو نفرِ زخمیِ حمله نخست کشته شوند.

ترامپ گفت: «من پیگیرش خواهم بود، اما پیت گفت که دستور مرگ آن دو نفر را نداده است.» هنگامی که پرسیده شد آیا حمله دوم قانونی است یا نه، پاسخ داد: «نه، من آن را نمی‌خواستم، نه یک حمله دوم. حمله اول بسیار مرگبار بود.»

تحلیلگران می‌گویند این حملات دریایی پیش از این نیز بر مبنای مجوزهای حقوقی مشکوک یا ضعیف انجام می‌شد و این حملات باعث نگرانی میان متحدان آمریکا شده است. دولت می‌گوید این قایق‌ها اهداف مشروع هستند زیرا ظاهراً در حال حمل مواد مخدرند.

ترامپ گفت نگران چالش‌های حقوقی نیست «چون می‌توانید قایق‌ها را ببینید. می‌توانید مواد مخدر را در قایق‌ها ببینید، و هر قایق مسئول کشتن ۲۵ هزار آمریکایی است. بنابراین فکر می‌کنم کار خارق‌العاده‌ای انجام می‌دهند.»

گزارش مربوط به حمله دوم برای کشتن افراد زخمی، واکنش کم‌سابقه قانون‌گذاران جمهوری‌خواه را برانگیخت. مایک ترنر، نماینده اوهایو، روز یکشنبه به شبکه CBS گفت چنین حمله‌ای، اگر تأیید شود، «اقدامی غیرقانونی» خواهد بود؛ و دان بیکن، نماینده نبراسکا، به ABC گفت چنین اقدامی «نقض آشکار قوانین جنگ» است.

راجر ویکر، سناتور و رئیس کمیته نیروهای مسلح سنا، گفته است این کمیته پس از انتشار این گزارش، این حملات را بررسی خواهد کرد.

اداره هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) روز ۲۲ نوامبر به خطوط هوایی هشدار داد که در ونزوئلا «احتیاط کنند»، و این هشدار موجب شد برخی پروازها لغو شوند.

دولت ترامپ اخیراً «کارتل خورشیدها» در ونزوئلا را یک سازمان تروریستی خارجی نامیده — اقدامی که آمریکا می‌گوید مبنای قانونی برای برخی عملیات‌هاست، اما ونزوئلا آن را بهانه‌ای برای حمله می‌داند.