شناسهٔ خبر: 76054837 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

گفت‌وگو با خدا؛ مسیر آرامش و بازگشت دل انسان به نور

مدرس حوزه علمیه مشهد، با تبیین مفهوم ربوبیت الهی و اثرات گفت‌وگوی معنوی، تأکید کرد که انسان هنگامی به لذت واقعی عبادت می‌رسد که خدا را نه فقط خالق، بلکه ربّ و محبوبِ مهربان خویش بشناسد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی فرحناکی در برنامه «به وقت گفت‌وگو» با اشاره به جایگاه گفت‌وگوی معنوی در آرامش روحی انسان، بیان کرد که میل به ارتباط با موجودی توانمند و کامل در سرشت همه انسان‌ها نهاده شده است؛ اما شناخت صحیح از «ربوبیت» خداست که این ارتباط را از یک وظیفه تشریفاتی، به یک نیاز عاشقانه تبدیل می‌کند.

وی با اشاره به باورهای مردم عصر جاهلیت افزود: هرچند مشرکان خدا را خالق جهان می‌دانستند، اما ربوبیت را میان بت‌های مختلف تقسیم کرده بودند؛ در حالی که افتخار موحّدان این است که می‌گویند: «رَبُّنَا اللَّه».

به گفته فرحناکی، درک ربوبیت الهی یعنی باور اینکه خدا بهتر از هر کس نیازهای انسان را می‌شناسد و برای تأمین آن‌ها مهربان‑ترین مدیر و هدایت‌گر است.

این مدرس حوزه علمیه، «حال خوش پس از نماز و تلاوت قرآن» را از نشانه‌های طبیعی ارتباط قلبی با پروردگار دانست و توضیح داد که انسان در چنین حالتی، به صورت ناخودآگاه مشتاق بازگشت به این خلوت نورانی می‌شود.

او با استناد به روایات گفت: همان‌گونه که هر انسان برای دیدار دوست صمیمیِ خود لحظه‌شماری می‌کند، اگر انسان به اندازه همان محبت دنیایی، خدا را بشناسد، عبادت برایش به یک شوق درونی بدل می‌شود نه یک تکلیف خشک.

فرحناکی با تأکید بر آیه شریفه «إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ التَّوَّابِین» اظهار داشت: حتی اگر انسان لغزش داشته باشد، خداوند درِ بازگشت را نه تنها نبسته است، بلکه بندگانی را که به سوی او بازمی‌گردند دوست هم دارد. وی افزود: روایات می‌گویند اگر گناهکاران می‌دانستند که خدا چقدر مشتاق بازگشت آنان است، از شوق می‌مُردند.

این کارشناس برنامه در پایان خاطرنشان کرد: شناخت صحیح از خدا، عبادت را از یک اجبار ظاهری به یک «لذت روحی» تبدیل می‌کند و انسان را مشتاق خلوت‌های تازه با پروردگار می‌سازد.

انتهای پیام/