شناسهٔ خبر: 76046739 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

تغذیه مناسب سپری در برابر آسیب‌های آلودگی هوا

برنا - گروه اجتماعی؛ در حالی که میزان آلودگی هوا در بسیاری از شهرها افزایش یافته، متخصصان تغذیه بر ضرورت توجه خانواده‌ها به رژیم غذایی سالم، به‌ویژه برای کودکان، مادران باردار و بیماران قلبی و تنفسی تأکید می‌کنند. برنا - گروه اجتماعی؛ در حالی که میزان آلودگی هوا در بسیاری از شهرها افزایش یافته، متخصصان تغذیه بر ضرورت توجه خانواده‌ها به رژیم غذایی سالم، به‌ویژه برای کودکان، مادران باردار و بیماران قلبی و تنفسی تأکید می‌کنند.

صاحب‌خبر -

کیمیا قربانیان، متخصص تغذیه، در گفت‌وگو با خبرنگار برنا اظهار کرد: تغذیه می‌تواند نقش بسیار مهمی در کاهش اثرات فلزات سنگینی مانند کادمیوم و مس که در هوای آلوده وجود دارند، داشته باشد. مصرف مواد غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان مانند سبزیجات و میوه‌های دارای رنگ‌های بنفش، زرد و قرمز و همچنین مرکبات حاوی ویتامین C می‌تواند از آسیب‌های سلولی ناشی از آلودگی هوا جلوگیری کند. برای مثال گوجه‌فرنگی که منبع لیکوپن است و نیز انار و میوه‌هایی حاوی ویتامین C از جمله پرتقال، کیوی و نارنگی نقش آنتی‌اکسیدانی بالایی در مقابله با آلودگی هوا دارند. همچنین سبزیجاتی مانند کلم بروکلی و کدوحلوایی در کاهش اثرات آلودگی هوا مؤثر هستند.

وی افزود: برای کودکان توصیه می‌شود که والدین، رژیم غذایی سرشار از مایعات را برای آن‌ها در نظر بگیرند. مصرف سوپ‌های رقیق، حبوبات مثل عدسی و خوراک لوبیا و همچنین آب‌های سم‌زدا (دِتوکس‌واتر) شامل یک بطری آب حاوی چند برش از میوه دلخواه به همراه یک قاشق مرباخوری عسل و آبلیمو می‌تواند به رفع فلزات سنگین از بدن کودکان کمک کند.

این متخصص تغذیه ادامه داد: مادران باردار و سالمندان باید تفاوت‌هایی در رژیم غذایی خود ایجاد کنند و مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین E را افزایش دهند. امگا ۳ در گردو، دانه کتان و ماهی‌های چرب مثل سالمون وجود دارد و ویتامین E نیز در دانه آفتابگردان، بادام، فندق و جوانه گندم وجود دارد و می‌تواند به‌عنوان آنتی‌اکسیدان و ضد التهاب عمل کند.

قربانیان تصریح کرد: مصرف مواد غذایی دارای بتاکاروتن در کاهش اثرات آلودگی هوا برای بیماران قلبی و تنفسی بسیار اهمیت دارد و محافظ ریه هستند، این مواد در کدوی حلوایی، هویج، اسفناج و سبزیجات دارای برگ‌های سبز تیره موجود است‌

وی خاطرنشان کرد: مصرف لبنیات کم‌چرب در روزهای آلوده توصیه می‌شود به‌طوری که روزانه ۲ تا ۳ واحد لبنیات شیر کم‌چرب، ماست و دوغ در برنامه غذایی گنجانده شود. کلسیم موجود در لبنیات با اتصال به سرب مانع جذب آن شده و به دفع بهتر این عنصر مضر در بدن کمک می‌کند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: