در روستاهای آذربایجان، تهیه پنیر و کره سنتی با شیر تازه گاو یکی از روشهای رایج و دیرینه تولید لبنیات است. در این روش، شیر تازه گاو پس از دوشیده شدن، ابتدا برای تهیه پنیر جوشانده شده و با افزودن مایه پنیر، به صورت سنتی فرآوری میشود.
سپس از دوغ به دست آمده، کره محلی تهیه میگردد. این کره که با روشهای کاملاً دستی و در مشکهای چرمی به دست میآید، طعم و عطر بینظیری دارد.
پنیر و کره تولید شده به این روش نه تنها از کیفیت بالایی برخوردار است، بلکه فاقد هرگونه افزودنی شیمیایی بوده و نمادی از هنر و مهارت زنان روستایی در تولید لبنیات سنتی محسوب میشود.
ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران کانال 1 aparat.com/asriran کانال 2 youtube.com/@asriran_official/videos